Tauko on ohi, I'm back in the game!

Kuva: Pixabay

Onpas oudon ihanaa istua taas koneen äärellä ja avata blogialusta. Käyttäjätunnuksen ja salasanan sentään muistin, sen verran monta kertaa ne on tullut tänne näpyteltyä. Viimeisin blogikirjoitus näytti olevan lokakuulta, tauko kirjoittamisesta tosin tuntuu PAAALJON pidemmältä kuin reilulta kahdelta kuukaudelta. Tosin onhan tahti syksyn myötä selvästi hidastunut verrattuna kevääseen, jolloin viikottain tuli postauksia julkaistua. Ajoittain blogia tuli mietittyä, muttei sen enempää. Ajatus ei ollut enää kulkenut mukana.

MITÄ TAPAHTUI? 

Mitään maata mullistavaa ei ole tapahtunut, asiat ovat hyvin, en vain kerta kaikkiaan työpäivän jälkeen enää jaksanut istua koneelle, kun jo päivän aikana oli useita hetkiä tullut koneella vietettyä. Postausideoita oli välillä mielessä, mutta itse tekstin tuotto hiomisineen, kuvien lisäyksineen,mahdollisine teknisine vaikeuksineen tuntui sen verran vaivalloiselta jo ajatuksena, että päätin suosiolla jättää koneen kiinni ja keskittyä vain työpäivästä palautumiseen ja tehdä juuri sitä, mitä huvitti, pakolliset kotityöt yms. toki hoisin. 

Vuoden 2017 lopulla tein tilinpäätöstä kuluneesta vuodesta, sen vaikutuksista kehooni ja mieleeni. Viime vuoden aikana olen kärsinyt selkävaivoista ja migreeneistä enemmän kuin koskaan aiemmin muistan. Syksyllä aloitin migreenin estolääkityksen, jolla pahimmat piikit sain taltutettua, mutta itse migreenin aiheuttajia, väsymystä, stressiä ja lihaskireyksiä, lääkitys ei poistanut tietenkään, joten niihin oli pakko tulla muutos.  Uudenvuoden päätökseni oli pitää parempaa huolta itsestäni, nostaa oma hyvinvointi esille, pitää kiinni omista rajoista. Ajatuksin ja teoin. Joululomalla sain nollattua tilanteen, kerättyä jälleen voimia ja uuteen vuoteen lähdinkin uusin aivoin. Vaikka olin tehnyt jo koko syksyn ajan havaintoja minua kuormittavista asioista, sain ne varsinaisesti käyttöön vasta, kun uusi vuosi uusine kalentereineen odotti täyttämistään.

MIKÄ ON MUUTTUNUT?

Vuoden alku on lähtenyt lupaavasti. Olen nukkunut säännöllisemmin koko viikon ajan (niin, syksyn loppupuolella tuli paha tapa "nukkua univelkoja" pois viikonloppuisin, mikä ei tietystikään ole suositeltava tapa ja sen kyllä huomasin lisääntyvinä päänsärkyinä). Olen huoltanut kehoani joogan ja venytysten avulla aiempaa enemmän, vaihdoin harrastuksia mieluisimmiksi ja paremmin keholleni sopiviksi ja huolehdin töissä taukoliikunnasta. Istumatyöläinen kun olen ja tulen ammattini puolesta varmasti olemaankin pitkään, on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että nivelet ja ranka pysyvät nesteytettyinä ja liikkuvaisina, jotta pahemmilta selkävaivoilta vältyn. Minulla on sukurasitteena selkävaivat, joten vaivojen ennaltaehkäisy on nyt helpompaa kuin vaivojen hoito joskus myöhemmin. Toistettujen liikkuvuusliikkeiden myötä olen oppinut pitämään niistä ja kaipaamaan niitä heti aamusta lähtien. En siis tee mitään pakolla, vaan omasta valinnastani. 

Ja lopputuloksena on kokemus siitä, että elämä, asiat ja aika on paremmin omassa hallinnassani. Kun luovuin liiasta tekemisestä, stressiä aiheuttavista asioista ja järkeisti tavoitteitani, sain helpommin hallittavissa olevan paketin todella mukavia asioita. Periaatteissa tein yksinkertaisia siirtoja, mutta ajatuksella. Ja se onkin uusin oivallukseni. Asioita voi tehdä ja asioita voi tehdä (hyvin). Jälkimmäisessä ajatus on mukana, ensimmäisessä se on sinnepäin. Uskon, että muutokseni tulevat paremmin kestämään arkea kuin aiemmin ja siten ovat pysyviä.

MIKÄ ON BLOGIN KOHTALO?

Mitä tulee kirjoittamiseen ja blogiiin, voisin sanoa löytäneeni blogin uudelleen. Kun viime vuoden puolella blogin pitämisestä tuli pikemminkin suoritus, pakolla tehtävä muiden to do-listan asioiden keskellä, lähtee kirjoittaminen nyt jälleen minusta itsestäni ja halusta kirjoittaa. Olen viime viikkoina huomannut ajattelevani blogia usein ja sitä millaista blogia haluan pitää ja miksi. Taukoa ajattelin ensin pitää niin kauan kuin tarvitsee, blogin lopettaminenkin kävi mielessä. Kuitenkin aika- ja voimavarasyöppöjen vähetessä ja tekemisen sutkakoiduttua on aikaa ja voimavaroja vapautunut ja ne haluan nyt käyttää jälleen tähän, kirjoittamiseen. Mitään uutta ja mullistavaa ei ole luvassa, edelleen kirjoitan asioista, joita pyörittelen omassa päässäni tai joita potilaiden kanssa keskustelessa nousee esille. Kirjoitan, koska olen valinnut kirjoittaa. En kirjoita pakosta tai vanhasta tottumuksesta, en tavoittele blogilla mitään sen kummempaa kuin omaa hyvää oloa. Sillä olen omalla kohdallani huomannut yleensä parhaiten toimivan sen, että teen tekemisen ilosta vailla suurempia suunnitelmia. Siitä tulee se tekemisen rentous ja ilo, jotka saavat minut kerta toisena jälkeen jatkamaan. Ja jatkamisella, säännöllisyydellähän ne tulokset tehdään. 

Katsotaan, miltä blogi tulee näyttämään vuonna 2018. En nimittäin itsekään tiedä, mutta ounastelen hyvää :)

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

-Katja

Ps. Ah, tuntuipa hyvältä pitkästä aikaa kirjoittaa ja julkaista postaus!

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Ihanaa uutta vuotta! :) Kiva että kirjoitat taas!

Katja Mäkelä

Kiitos, sitä samaa sinulle! Voin sanoa, että minustakin on kiva jälleen kirjoittaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tervetuloa takaisin, olen kaivannut kirjoituksiasi :))

Katja Mäkelä

Kiitos, ihana kuulla :). K

Madison Roman (Ei varmistettu) http://www.kizifan.com

I really like your post and your site, I am happy to be here and read your very interesting post, I really enjoy your post thanks for share this post.

A.S. (Ei varmistettu)

Kiva että kirjoitat! Vastaus tähän tulee vähän myöhässä, koska löysin vasta tänään tänne uusimman postauksesi kautta. Blogi vaikutti sen verran kiinnostavalta, että piti jäädä selailemaan vanhempiakin postauksia. Tärkeitä ja mielenkiintoisia aiheita, joten kiitos koko blogista! Jään seuraamaan :)

Jeremy Graves (Ei varmistettu) https://sites.google.com/site/playfrivgame/

Kun olen lentokoneessa, pelaan yleensä pelejä

Kommentoi