Elämää jääkaapin ovessa

Onnenpäivä

Olen niitä ihmisiä, joiden muutoin niin järjestyksessä olevan keittiön yhdessä kaapinovessa vallitsee hallittu kaaos. Tuo ovi kuuluu tietenkin kodin sydämelle, jääkaapille. Magneetteja, muistilappuja, postikortteja ja runoja. Asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Sanoja, jotka saavat minut nauramaan.

Kukaan ei enää nykypäivänä lähetä postikortteja lomamatkalta, paitsi ystäväni joka kävi Rodoksella.
Tässä digitaalisessa ajassa tuo oli niin hieno temppu, että haluan pitää kortin jääkaapin ovessa muistutuksena siitä, ettei Facebookin kuvapäivitykset ikinä korvaa aitoa oikeaa postikorttia. Niitä kun ei voi kiinnittää edes jääkaapin oveen.

Ajatelma, jonka voisi nopeasti kuvitella viittaavan treenaamiseeni. Tuo sama viisaus kuitenkin päätee elämässä muutenkin. Jos ei koskaan uskalla ottaa sivuaskelta mukavuusalueen ulkopuolelle tuntemattomaan, ei ikinä löydä mitään uutta.
Yläpuolella olevan magneetin mies kävi hakemassa Australiasta sillä aikaa, kun olin Suomessa.

Toivon, etten koskaan löydä itseäni tilanteesta, jossa tuntisin huonoa omaatuntoa syömisistäni. Tämä Suomesta löytämäni postikortti rohkaisee vierailemaan jääkaapilla hyvillä mielin, vaikka vähän useamminkin.

Taisi olla ensimmäinen lomamatkani Suomeen, kun ostin itselleni tämän magneetin matkamuistoksi. Se oli kaikin puolin aika liikuttava hetki.

Asuttuamme kaksi vuotta pohjoisempana San Josessa, pelkäsin edessä olevaa muuttoa etelä-Kaliforniaan, koska tuttavani pohjoisessa olivat syöttäneet minulle mielikuvia hirviömäisistä liikenneruuhkista sekä pinnallisista ja inhottavista ihmisistä. Ilmeisesti sovin erinomaisesti tänne inhottavien ja pinnallisten ihmisten landiaan liikenneruuhkiin istumaan, sillä pari kuukautta muuton jälkeen sykki sydämeni Orange Countylle ja eteläiselle Kalifornialle enemmän kuin San Joselle koko kahden vuoden aikana.

Tämä Tommy Tabermannin runo tuli kauniin sydämenmuotoisen maljakon mukana, jonka mieheni toi minulle vuosia sitten käytyään ruokaostoksilla. Sen lisäksi, että runo on kaunis, muistuttaa se minua tuosta harvinaislaatuisesta hetkestä, jolloin mieheni heittäytyi romantikoksi. Myöhemmin hän selitteli ostostaan alennusmyynnillä, mutta itse haluan uskoa, että kyseessä todella oli hetkellinen romantiikankäryinen mielenhäiriö.

Munaa pitää saada. Joka päivä. Olenko muuten ainoa, jonka mielestä tuo tyttö muistuttaa vähän Pumpui-blogin Lottaa?

Itse leivottu ruisleipä on paitsi hyvää, myös todellinen energiapommi! Laskelma on osoitus rakkaudesta hiilihydraatteja kohtaan.

Kun elämä potki päähän jokunen vuosi sitten, lähetti ystäväni minulle Suomesta ison paketin täynnä saaristolaisleipää, jälkiuunileipää, suklaata ja salmiakkia. Saatteena oli tämä kortti, jonka sanoma näin jälkikäteen on saanut silloiset vaikeudet näyttämään ahdistuksen ja murheen sijaan uudelta alulta.

 

***

Lopulta ei ole niin väliä onko koti maalaisromanttinen, moderni, vuokrakaksio kerrostalossa, pitsihuvila Nurmeksessa, rantatalo Tyynenmeren rannassa tai kimppakämppä opiskelijakylässä, siitä huolimatta jääkaapin ovi on juuri se, mihin tärkeät asiat, elämänviisaudet ja muistot usein löytävät tiensä.

Mitä sinulla on jääkaapin ovessa?

 

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Repesin :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mun mielestä sun pitäisi vaihtaa tuo profiilikuvaksi :D

Lotta Katariina
Pumpui

Joo :D

Carmabella (Ei varmistettu)

Meidän jääkaapin ovessa on muutama magneetti, joita minä ja kämppikseni ja meidän molempien ystävät ovat tuoneet ulkomailta. Magneeteilla jääkaapin ovessa pysyy sitten kuva minun kenialaisesta kummilapsestani. :) Joulun jälkeen meidän jääkaapin ovesta voi tosin myös löytää runoja, kun suunnittelin ostavani kämppikselleni joululahjaksi jääkaappirunoutta. ;)

Raato (Ei varmistettu) http://nillityss.blogspot.fi/

Ihanaa, että jollain muullakin on jääkaapin ovi täynnä sälää. :D
Meikällä on noita kortteja kertynyt aika kasa. Muutama synttärikortti, minun miehelle lähettämä kortti Dublinista ja loput muuten vaan silmänruokaa ja muistoja. Kortteja olisi lisääkin, mutta tila ei riitä. Ja erehdyttävästi Masilta näyttävä Fingerporikin löytyy. Kihihi.
http://1.bp.blogspot.com/-Lj7c4b0DTdo/Uj1nqO8C8kI/AAAAAAAABL0/VVx44vcBac...

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Mä en tiedä kehtaisinko edes paljastaa jääkaapinovea lukijoilleni... Minä joka kertoo blogissa omasta terapiastaan. :D Hmm... se taitaa kertoa jotain jääkaapin oveni sisällöstä.

iidami
Bambino

Meillä on sellainen ransom note -kirjainsetti, joita hyväksikäyttäen on sitten kaikenlaisia rivouksia ja älynväläyksiä oveen kirjoitettu. ja "juusto leipää", mies harjoitteli suomea.

Maira__ (Ei varmistettu)

En oo muuten jääkaappimagneetti/-esine-ihmisiä, mutta yksi jutska siellä pitää aina olla. Kuulostaa hirmu dramaattiselta, mutta siis ex (?) ehti lähettää mulle postikortin matkaltaan missä myös menehtyi onnettomuudessa. Se kortti on jääkaapin ovessa tiukasti kiinni, vaikka asutaan nyxän kanssa yhdessä jo ties monettako vuotta!

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Magneetteja kaikista maailman kolkista joissa olen käynyt. Muutama kortti ja pari ruokaohjetta.

FFFifi
Fitness Führer

Hämmentävää, että runon kieliversioissa vaihtuu sukupuoli :D

Mietin tästä heti, että voisin tehdä oman postauksen, mutta en taida saada sitä sopimaan aihepiiriini. Mulla on jääkaapin ovessa mm. Ho Tsi Minh, Benedictus XIV (tämän kortin päällä on jostain lasten magneettisetistä irroitetut silmälasit, lapsillani on mieletön huumorintaju :D) ja Johannes Paavali II -postikortit, eka kavereiden lähettämä ja tokat itse Vatikaanista ostettuja. Lisäksi on itse ostettu Gran Canaria -kortti ja kavereiden lähettämä kortti Marathonista. Osa on pakko ostaa itse, koska kortteja saa nykyisin niin harvoin!

Näiden lisäksi on bussipysäkiltä löydetty Italian muotoinen pullonavaaja-magneetti, Avarca-sandaalin muotoinen magneetti, jonka työkaveri toi Menorcalta ja Ruotsista itse ostettu magneetti jossa lukee I would give my left arm to play in Def Leppard. Vielä lasten piirroksia joissa on pääasiassa kissoja ja rantoja, toisen lapsen lukujärjestys, leike Hesarista, jossa kerrotaan Berliinin Oktoberfestit ja eilen illalla lisätty 2 valokuva-automaattikuvasarjaa Berliinin matkalta. Aika matka-aiheista toisiaan kaikki, en ollut tajunnutkaan :)

annemi

Meillä olisi vaikka mitä jääkaapin ovessa jos siihen olisi mahdollista kiinnittää jotain, mutta tuohon integroituun jääkaappiin ei oikein viitsi teippailla mitään :) 

Nāiádes
Naiádes

Mun jääkaapin ovessa vallitsee täysin hallittu tyhjyys! En kestä mitään ylimääräisiä, (omasta mielestöni) turhia, esineitä/asioita missään esillä! : D

Sama täällä. Mun mielestä keittiö alkaisi vaan näyttää sekaiselta jos laittaisin jääkaapin oveen jotain.

Hosuli
Hömppäblogi

Jääkaapin ovi on tärkeä! Meillä siinä on paljon magneetteja: matkamuistoja, söpöjä eläimiä, kavereilta saatuja lahjoja. Sitten on kellastuneita, sanomalehdistä leikattuja sarjakuvastrippejä ja WWF:n lista eri kalalajikkeiden ympäristöystävällisyydestä. Muutama mietelausekin löytyy. Hyvä kokokoelma, vaikka itse sanonkin!

Mulla on niin päin, että vaikka muu keittiö olis ihan sekasin niin jääkaapin ovi on melko siisti aina. Oon joissain asioissa äärimmäisen lepsu ja joissakin tarkka, tähän jälkimmäiseen kuuluu jääkaapin ovi. Siellä ei oo juuri mitään turhaa. Vain muutama hauska tai muuten hyvä jääkaappimagneetti ja pari tärkeää paperia. Ja siinä se.

NinaK (Ei varmistettu) http://www.kfamilyadventures.com

Meilla on muutama magnets ovessa, ja task/shopping lists sivussa. Meilla on erillinen magnetic board korteille, kuville, muutamalle magnets yms.

Kimmie (Ei varmistettu)

Paljon muumi- ja maatila-aiheisia magneetteja sekä niitä järjestelemässä käyneen pienen pojan jättämiä tahmaisia sormenjälkiä.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Meidän jääkaapin ovessa on edelleen tämä ja sen seitsemän muuta höpöhöpölorua. :)

Mahdoton Nainen

Inspiroiduin tästä jutusta niin että tein oman!

Myyti

Mun jääkaapin ovessa on sarjisstrippejä (Fingerporia & Viiviä ja Wagneria), jotka on saanut repeämään ääneen. Ja ne naurattaa edelleen. Muutama resepti, yksi kaunis kortti ja kasa plussapisteseteleitä. Kaikki erilaisilla värikkäillä magneeteilla kiinni, tietty.

Mary Ihmemaassa (Ei varmistettu) http://maryihmemaassa.wordpress.com

Mä oon tapetoinut mun jääkaapin saaduilla korteilla ja valokuvilla. Rakkain kuva on isoäidin ja isoisän hääkuva. Vaihdan aina välillä kortteja. Melkein potuttaa etten omista megaisoa jääkaappia ja pakastinta. Voisin tapetoida VIELÄ enemmän! :D

Liinaletti (Ei varmistettu) http://lettisekaisin.blogspot.fi

Jääkaapin ovi kertoo kyllä ihmisestä paljonkin :D Omasta löytyy veljen tuliaisena tuoma Tintti-magneetti, pari pääsylippua viime kesältä, vuosia sitten erään baarin avajaisten goodie bagista saatu vaatemerkin magneetti sekä rakkaimpana viime ystävänpäivänä saatu osuva kortti ystävältä, jossa kahvia juovat mummot on kuin suoraan kuva ystäväporukastamme 40 vuoden päästä. Tuo kortti ja sen sanoma liikuttaa minua joka kerta, kun pysähdyn sitä katsomaan. Eikä sille parempaa paikkaa olekaan kuin jääkaapin ovi ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.