Elämäni parasta ruokaa à la Stefan Richter

Onnenpäivä

Viime viikonloppuna juhlistin yhdennentoista dieettiviikon selättämistä poikkeuksellisen herkullisesti, Top Chefistakin tutun Stefan Richterin luomusten äärellä. Olimme liikkeellä peräti kahdenkymmenen paikallisen suomalaisen voimin, joten mikäpä olisikaan ollut parempi paikka kokoontumiselle, kuin suomalaiset sukujuuret omaavan Stefanin L.A. Farm -ravintola Santa Monicassa.

Kuten ehkä viime viikkoisesta tankkauspäivän selostuksestani muistatte, on minulla ollut suuria vaikeuksia päättää mitä viikon ainoana punnitsemisvapaana ruokailuhetkenä haluaisin syödä. Ihana Stefan ratkaisi kuitenkin ongelman mestarillisesti ja tarjoili suomiseurueellemme hulppean kuuden ruokalajin illallisen.

Nälkäinen seurue valmiina tositoimiin.Pakko sanoa, etten ole hetkeen ollut ruokapöydän ääressä yhtä onnellinen. Kokemuksena Stefan's at L.A. Farm oli ainutlaatuinen, niin tarjotun ruoan kuin ilmapiirinkin ansiosta. Ensimmäistä kertaa kävin ravintolassa, joka pystyi tarjoamaan ruokailukokemuksen lisäksi muitakin elämyksiä. Stefanilla on hurmaava tapa livahtaa tilanteen salliessa patojen ääreltä ruokailusalin puolelle juttelemaan pöytäseurueiden kanssa. Hän vierailee vuorollaan jokaisessa pöydässä juttelemassa niitä näitä ja jos juttua ja aikaa riittää, hän saattaa istahtaa pöytään pidemmäksikin toviksi. Hän on oivaltanut sen, ettei kyse ole vaan ruoasta. Kyse on elämyksestä, viihtymisestä ja hyvästä meiningistä.

Cali CrudoMushroom RisottoPumpkin SoupWest Coast HalibutDuck BreastApple BeignetMitä näistä herkuista nyt voisi sanoa? Ainakin sen, että Stefan on paikkansa huippukokkien tähtitaivaalla ansainnut. Annoksista jokainen oli raikas, mielikuvituksellinen, yllätyksellinen ja sopivan yksinkertainen, jotta jokaisen pienenkin käytetyn mausteen pystyi erittelemään. Annokset olivat kauniita ja sopivan kevyitä.

Vaikka Stefan itse työskenteleekin iloksemme pääasiassa täällä rapakon toisella puolella, on Stefanilla ravintoloita jo mukavasti myös ympäri Suomen, Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!Erinomaisten kokkaustaitojensa lisäksi Stefan on myös persoonana hurmaava!

Kiitos vielä Stefan yhdestä elämäni parhaimmista ruokailuelämyksistä! Missäs te muut olette syöneet elämänne parasta ruokaa?

 

 

Kommentit

Oih, miten herkullisen näköistä! Suomessa ei yleensä saa juuri noita elämyksiä ravintolassa. Ok ruokaa joissain paikoissa kyllä. Parhaat ruuat ja ravintolaelämykset olen kokenyt St. Martinin saarella Karibialla. Suosikkiravintolat ovat: 

http://www.lepressoir-sxm.com/

http://www.bistrotcaraibes.com/

Ravintoloissa on niin hyvä fiilis, että siellä istuskelee mielellään nautiskellen ruuasta 2-3h. Ja se ruoka on taivaallista. En ole saanut Suomessa missään lähellekään yhtä hyvä ruokaa. Muutenkin kaikista ruuasta kiinnostuneille suosittelen lomakohteeksi St. Martinilla olevaa Grand Casen kalastajakylää. 

annemi

Ahhh, nyt iski pieni kateus :D 

Pakko sanoa (jos ravintolaruoissa pysytään) että parhaat ruokaelämykset olen kokenut Kap Verdellä (miten ihanaa, tuoretta kalaa!), Berliinissä sekä Italiassa. Olen myöskin vaikuttunut helsinkiläisen Hoku-ravintolan ruoasta :)

Nina Enroth

Nam! Hyvin käytetty tsiittipäivä!

Varmasti jollain on tähän myös omakohtaisia kokemuksia, mutta olen kuullut parilta kaverilta arviot Stefanin pihvipaikasta, siis Helsingin versiosta. Heidän mukaansa kunnon pihvit, hyvät lisukkeet, maukasta sapuskaa - mutta varsin tyyristä myös. Konstailemattoman lihan ystävän paikka.

Itse taidan vastata ravintolasuosikikseni ehkä tylsästi Farang. Tosin syön yleensä kotona. Täällä saa niin hyvät pöperöt.

Vierailija (Ei varmistettu)

Uskomattomimman illan olen viettänyt Chez dominiquessa. 6 tuntia meni hujauksessa. Palvelu on niin upeaa, että tuntui ihan prinssessalta. Kokeilkaa ihmeessä ainakin once in the lifetime. Kun tulen Kaliforniaan niin menen sitten tuonne Stefanin paikkaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tampereen Stefan'sissa olen syönyt elämäni parhaan pihvin. Ja parhaan ateriakokonaisuuden sain Hokussa, jonne eksyin ensimmäistä kertaa juuri Annemin blogista luetun suosituksen perusteella, kiitos vaan :) Myös Farangia olisi kiva testata, ehkä sitten seuraavalla Helsingin reissulla!

nansk

Pienessä portugalilaisessa perheravintolassa Alvorissa, Algarvella. Voi taivas, sanonpahan vaan - olisin voinut istua siellä ikuisuuksiin! Nytkin tekee mieli varata lennot edestakaisin ihan vaan siksi, että pääsisi sinne syömään... Tosi kannattavaa varmasti. Talon viinikin taisi olla neljä euroa pullo, ihan hyvä bonus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi, kuulostan ihan homehtuneelta vanhalta tädiltä, mutta Turussa Pippurimylly on paikka, josta saa loistavaa pihviä.

Toki muitakin hyviä paikkoja on, ja loistavia kokemuksia. Se paras kokemus kun ei synny aina pelkästään ruoasta, vaan tunnelmasta ja seurasta.

Hauskinta on syödä ulkona isolla porukalla =D
Jostain syystä vesi herahti kielelle, kun katselin kuvia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tampereella Stefan´s Steakhousessa, olen syönyt ehdottomasti parhaimmat ateriat. Suosittelen lämpimästi.

Otter

Omnomnom... näyttää ja kuulostaa tosi herkulta menulta - ja paikka kokeilemisen arvoiselta, jos siellä päin tulee liikuttua! 

Omat, parhaat ravintolamuistot ovat helsinkiläisestä Chez Dominiquesta, jossa menun ruokien ja viinien yhteensovittamisesta on tehty taidetta. Raaka-aineet ja palvelu ovat maailmanluokkaa (niin myös hinnat). Mutta niitä makuhermojen sulosointuja ei unohda koskaan :). Astetta lompakkoystävällisempi, mutta silti tasokas paikka on Espoon Tapiolassa sijaitseva piskuinen Ravintola Tapiontori, suosittelen kokeilemaan!

Tulipas nälkä...

Vierailuja (Ei varmistettu) http://siveltimella.blogspot.fi/

Oijoi, näyttää tosi NAM! Kesäkuussa täytyy testata L.A. Farm kun pääsen pitkästä aikaa Californiaan. Kiitos vinkistä! Löysin muutenkin blogisi pariin vasta nyt. Mukavaa viikkarii sinne aurinkoon :)

Kommentoi