Että sellainen hiustenleikkuu

Onnenpäivä

Käväisin reilu viikko sitten värjäyttämässä haalistuneen tukkani paikallisessa kampaajakoulussa, kun eräällä suomalaistytöllä sattui sopivasti olemaan tarvetta pitkätukkaiselle värjäysmallille. Kun tukka oli taas palautettu oikeisiin sävyihin (kiitos ihana!), kysäisi viereisen pisteen tyttö, että kiinnostaisiko minua mahdollisesti hiustenleikkuu, hän kun tarvitsisi seuraavalle viikolle leikkausmallia. Koska reuhkani oli saanut kasvaa rauhassa jo hyvän tovin ja latvat olivat kipeästi tasauksen tarpeessa, vastasin myöntävästi.

Tänään koitti sitten se päivä, kun suuntasin kohti kampaajakoulua ja teroitettuja saksia. Istahdettuani peilin eteen, heitti päivän artisti eteeni suunnitelman hiustenleikkuusta: 

"Tämmöisen leikkauksen ajattelin sulle tänään tehdä". 


(tähän pari väliin jäänyttä sydämenlyöntiä)

Tuijotin paperia silmät pyöreinä enkä tajunnut siitä paljoakaan. Ensisilmäyksellä kaikissa kuvissa hahmo näytti kaljulta tai ainakin hyvin lyhyttukkaiselta ja kun pyörittelin paperia hetken, näytti jokaisen piirroshahmon päässä keikkuvan irokeesi. Voih*lvetinp*rkeleenp*rse. En sitten tajunnut kysyä etukäteen, että minkälaiseen leikkuuseen olinkaan malliksi lupautunut.

Ilmeisesti tyttö tulkitsi lakananvalkoisilta kasvoiltani, että hätä on nyt suuri ja kiirehti rauhoittelemaan, ettei suinkaan ole pätkäisemässä tukkaani lyhyeksi. Vedin pari kertaa henkeä, kun sakset peilikuvassa alkoivat viuhua ja hiussuortuvat putoilla lattialle. Kyllä kai tästä ihan hyvä tulee...

Leikkausoperaatio otti hyvän tovin ja tarkkailin ihaillen, kuinka ote saksiin ja leikkauskulma vaihteli sujuvasti suortuvasta toiseen siirtyessä. Olin aina kuvitellut, että hiustenleikkuu on sitä, että otetaan sakset käteen, rapsaistaan valitsemasta kohdasta ja sillä selvä. Tuo paperilla ollut suunnitelma, erilaiset otteet ja lopputulos todistivat kuitenkin luuloni vääräksi. Se on pelkkä pitkän tukan kerroksittain leikkauskin taitolaji.


Ja hitsit, hyvähän siitä tuli!


 

 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Vautsivau! (Heh, putosin tagille :D)

Aika imposantti tuo suunnitelma, asteet ja kaikki... o_0 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Hyvää jälkeä! Ymmärrän kyllä hyvin, että noista kuvista on tullut kylmä rinki hanuriin. Itsekin kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa kokeilemassa paikallista kampaajakoulua (tosin vähemmän eksoottisella Imatralla) ja olin tosi tyytyväinen. Pitkien hiusten kerrosleikkaus maksoi 12 euroa, ei paha. 

Matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Vau, no niimpäs tulikin! Tosi nätti! Nyt tiedän ketä näyttää malliksi omalle kampaajalle kun seuraavan kerran vaihdan mallia :)

AudreyN (Ei varmistettu)

Mäkin näin tuollaisen kuvan kun istahdin kaverin parturituoliin pari vuotta sitten. Tämä mun kaveri ähisi ja puhisi ja lopulta kysyi opettajalta että onko tuo suunnitelma pakko tehdä. Kertoi että joillekin ei vaan tuo avaruudellinen hahmotus ilmeisesti riitä tuohon piirtämiseen, joten tämä sun kampaajasi on ainakin nerokas tapaus :) Todella hyvä kampaus!

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Tosi hyvähän se on! Mun suosikkikampaajakeikka oli Venäjällä asuessa. Siellä istuin alas ja pyydettiin valitsemaan sellaisesta neljän kohdan kaaviosta se, minkä tasoisen kampaajan haluan ?!? Siinä kaaviossa oli eri sanoja sitten, muistan ainakin, että paras oli "Supermaster", tokaparas "Master". Ja hinta sitten nousi sen mukaan, kuinka osaavan tyypin haluaa :D Valitsin siitä keskivälin paremmalta puolelta. Oikein hyvä oli lopputulos.

Finski (Ei varmistettu)

Ja just kun ma luulin ettet voisi nayttaa yhtaan paremmalta tulit vielakin komeemmaksi! Upee kampaus, tekee kasvoillesi kivan, uuden kehyksen. Tosi onnistunut leikkaus. Ja tuosta voit menna viela lyhyemmaksi takaa, jos haluat. Itse olen kuullut vaan hyvaa kampaajakoulujen oppilas toista taalla jenkkilassa.Itse olen kaynyt oppilastyona tehdyssa maksalaiskien poistossa ja katkenneitten verisuonien laseroinnissa. Ihana tulos sieltakin! Ensin naytti vahan pahalta mutta kun laserin jalkeen iho parani, oli kuin mitaan katkenneita verisuonia ja laiskia ei olisi ikina ollutkaan! Hinta koko kasvojen kasittelysta oli sata dollaria, elikka saastin ainakin kolme tonnia kun annoin oppilaan tehda tyon ammattilaisen ohjaamana.

Miltsukka
Varpaillaan

Hieno :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin hiusalan ihmisenä oli helppo päätellä suunnitelmasta, millainen leikkaus tulee. Hyvältä näyttää, taitava opiskelija :)

HaileyAnne (Ei varmistettu)

Yay! Hyvä tukka tuli! :) Muistan kyllä hyvin sun ilmeen jo siinä vaiheessa, kun tulin moikkaamaan ja kysymään että mitäs sulle leikataan. Mutta onneks Sonia ei kuitenkaan kokonaan pätkäissyt sun tukkaa. ;)

Toimitus
Toimitus

Hyvä tukka! :)

Matkaaja (Ei varmistettu)

Mä joskus lupauduin auttaan yhtä kampaajaopiskelijaa tekemään lopputyönsä. Se teki just tollasen suunnitelman sekä värjäs ja leikkas. Oli tietysti ihan kiva olla avuksi ja sain kivan tukan (tosin kampaus oli paljon simppelimpi ku toi sun), mutta mä istuin siinä tuolissa NELJÄ TUNTIA!! Meinas jossain vaiheessa vähän kyllästyttää ku sen piti joka vaihe aina raportoida ja selittää ja vielä tarkistaa tältä opettajalta joka valvo sitä sen lopputyötä. Päätin silloin, että viimeinen kerta kun menen opiskelijalle. Maksan mieluummin täyden hinnan ja ammattilaisen käsittelyssä. Mulla menee siinäkin aina se vähintään pari tuntia. En ymmärrä miten ihmiset pitää kampaajalla käyntiä hemmotteluna. Mulla se on lähinnä silloin kun on pakko, mutta olen kyllä lopputulokseen yleensä ihan tyytyväinen. :)

Torey
Näissä neliöissä

Aloin lukemaan juttua sillai "voi eeeei..." Mutta hyväthän kutreista tuli, kaikin puolin! :)

Kommentoi