Ikuisuusprojekti haltuun, osa 2

Onnenpäivä

...jatkoa ikuisuusprojektin ensimmäiseen osaan.

****

Täytyy sanoa, ettei viimeisen kolmen päivän aikana ole juuri vapaa-ajan ongelmia ollut. Esimerkiksi keskiviikon salivapaapäivälle olin suunnitellut hierontaa, mutta se sitten jäi koska... no, kylpyhuoneremontti. Ja minähän olen sellainen, että kun jotain ryhdytään tekemään, painetaan niska limassa hommia siihen saakka, kunnes tulee valmista. Ja niin ikuisuusprojektini seinien maalaamisineen sekä kaapiston ja laattalattian meikkaamisineen valmistui keskiviikko-iltana, neljä päivää projektin alkamisen jälkeen.

Mutta kurkataanpa miltä se projektin haastavin, rumin ja eniten verkkokalvoja ärsyttänyt kohde näyttää nyt. Eli vessankaappi, olkaa hyvät!

Allaskaappi ennen ja allaskaappi jälkeen A. Sinivaaran kosketuksen.Tuosta yllä olevasta kuvasta näkee hyvin, kuinka kellertävää kaikesta vanhat, keltaiset seinät tekivät. Nyt kun seinät ovat vaaleat, näyttää kaikki raikkaammalta, myös se peilistä näkyvä omakuva. Värivalinta uudelleen maalatussa kaapissa on varmasti monelle yllätys. Mutta minä rakastan värejä, etenkin luonnonläheisiä sellaisia. Toisekseen tuo vihreä väri tuo vessaan pientä retrohenkeä, joka sopii 70-luvulla rakennettuun taloon paremmin kuin hyvin. Tämä tulee taatusti olemaan niitä värivalintoja, joita kymmenen vuoden päästä kauhistelen kovaan ääneen. Mitä mä oikeen ajattelin?!

Palataanpa hetkeksi projektin alkupuolelle ja siihen kuinka homma lopulta eteni. Matkalle kun mahtui myös muutama mutka ja suunnitelman muutos.

Ei niin kauniisti irronneet kaapinovet.Ruuvien ja muiden sellaisten ylimaalaamisen pitäisi olla rangaistava teko. Aika pian ovia irrotellessa kävi selväksi, että ruuvimeisseli olisi tässä touhussa yhtä hyödytön kuin syömäpuikot lihanleikkuussa. Vaikka mieheni olikin ilmoittanut heti projektin alussa, että saisin hoitaa remontin ihan itsekseni, tuli hän ilomielin avuksi siinä vaiheessa, kun saranoiden irtisaaminen vaati ruuvimeisseliä järeämpiä aseita. Puolisen tuntia myöhemmin oli mies sadattelun voimalla porannut ruuvit yksi toisensa jälkeen irti ja pääsin pakkeloimaan touhusta syntyneitä vaurioita.

Pakkeloinnit valmiina ja hiontahommat aluillaan.Jos tämä talo olisi oma, olisin hakannut tuon kaapinkauhistuksen säpäleiksi ja hakenut kaupasta uuden. Mutta koska olemme vuokralla ja vuokraisäntämme on suuressa viisaudessaan "remontoinut" kylpyhuoneen teettämällä alkuperäisen, puolihappaman kaapin päälle upouuden ja melko hintavankin graniittitason, ei auttanut kuin ryhtyä tekemään paskasta marmelaadia, jos tällainen mainosalan karskea sanonta tähän väliin sallitaan.

Eli ei muuta kuin hionta hommiin. Hioin kosteuden turvottamaa kaapinpohjaa sileäksi sen verran kuin yhdeltä istumalta viitsin. Täydellisen sileä siitä ei tullut, mutta kärsivällisyyteni ei riittänyt sen pidempään hinkata neljäkymmentä vuotta vanhaa lastulevykaappia. Kunhan maalipinta kuivuu viikon pari, asettelen sen päälle amerikkalaiseen tyyliin jonkin vihertävän hyllypaperin.

Inspiraationa värivalinnalle toimi kylpyhuoneen vanhat käsipyyhkeet.
 

Ensimmäinen värikokeilu.Maalasin kaapinoviin aluksi solmuun kietaistulla rätillä kirjavat, eläväiset etulevyt, mutta paikalleen laitettuna ne näyttivät kokonaisuuteen verrattuna liian levottomilta, vaikka idea kiva olikin. Maalaamisessa on onneksi se mukava puoli, että suunnitelmaa voi aina muuttaa lennosta. Niinpä päädyin maalaamaan kaapinovet tasaisen vihreäksi ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen!

Voi kuinka se onkaan vihreä!
 

Ovi aukeaa ja sulkeutuu nätisti.
 

Uudet, miehisin ottein asennetut saranat.
 

Kaivoin kaapin kätköistä mustat, reilu pari vuotta aikaisemmin ostetut saranat (kyllä, projekti on ollut suunnitteilla jo tovin...) ja mies lupautui avustamaan niiden asennuksessa. Ilmoitin kyllä, että voisin yrittää arpoa ne paikoilleen itsekin, mutta mies sanoi, että lopputuloksen kannalta on ehkä parempi, että homma hoidetaan insinöörimäisellä tarkkuudella. Nämä ovat niitä hetkiä, kun olen erittäin tyytyväinen naituani miehen, joka tarpeen vaatiessa rakentaa perheelle talon vaikka paljain käsin.

Huomaatteko muuten, että myös lattia on melkoisen erinäköinen!
 

 

Säästetäänpä jotain nähtävää vielä projektin kolmanteen ja viimeiseen osaan. Silloin näette kylpyhuoneen kokonaisuudessaan, kunhan ensin Postikusti kantaa minulle uuden vessapaperitelineen sekä suihkuverhon ja -maton.

Sitä minä vaan tässä mietin, että kun hommaan meni oikeasti vain neljä päivää, niin miksi ihmeessä en tehnyt tätä jo paljon aiemmin?

 

 

 

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Valaistusolosuhteet on molemmissa muistaakseni samat, mutta kameran asetuksista en mene takuuseen. Mutta oikeasti, ero kylppärin yleisvärissä on HUIMA. Ne reippaasti keltaiset seinät todella teki kaikesta kellertävää.

TMT (Ei varmistettu)

Tulitko miettineeksi että lopputulos saattaa olla sen verran houkutteleva, että ovikello alkaa soida tuon tuostakin kun kylppäri vetää populaa maagisesti puoleensa? ;) Hienolta näyttää, taidanpa mennä pesemään hampaita oman kotini "spa-osastolle" pimeän turvin, tulee vielä kaappikateus...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, tulisikin joku taas käymään! Keväälle ei ole tiedossa yhtäkään suomivierasta...

Nyt ei ainakaan tarvitse ensimmäisenä pahoitella, että kun tämä kylppäri on nyt vähän tämmöinen ällö...

ninoh

Mahtavaa jälkeä! Pitäs antaa samaa saumaterapiaa meitin vessalle..mutta kun ollaan alkamassa rakentamaan taloa näillä näkyminen tulevaisuudessa, säästän ehkä kaikki paukut sinne, hamaan tulevaisuuteen :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mä olen muuten kuullut, että rakennusmateriaalit on siellä Meksikossa reilusti halvempia kuin täällä. Ainakin tutut San Diegosta kävi Meksikon puolella rakennustavaraostoksilla. Ootkos perehtynyt asiaan? :D

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Oi, missä päin Meksikoa te asustelette?

Tänne Suomeen kun aina satelee niitä uutisia Meksikon huumesodista, niin saanko udella onko sillä minkalainen vaikutus teidän elämään? Pelottaako yhtään?

Pitännee tutustua tuohon sun blogiin :).

ninoh

Juu jonkin verran sillä tontista tyynenmerenrannalla on sitova ostotarjous tehty ( apuva papua jeeeeee!!!:) On varmasti halvempia ja rakentaminen suhteellisen yksikertaista, sillä talot pelkkää tiiltä, sementtiä, ei paljoa eristellä.. Kalleimmaksi yleensä tuleekin melkein kaivo ja sähköasiat kuin itse rakentaminen..

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Täällähän talot rakennetaan mistälielastulevystä, koska maanjäristykset... talon pitää antaa periksi pienelle ja vähän suuremmallekin tutinalle ja oikein ison jysäyksen sattuessa, on palasiksi hajonnut, levyistä rakennettu talo helppo siivota pois...

ninoh

Aika jännä täällä tehdään kestämään jatkuvat tärinät, sama mannerlaattahan se on joka täristää täälläkin.Mietin onkohan tossa joku vakuutus juttu taustalla, täällähän ei paljoa vakuutuksia tunneta, tai ne jonkun varakkaamman eliitin juttuja...

Sini Spark (Ei varmistettu) http://trainingspark.blogspot.fi/

Ihana ihana ihana! Kylläpä tulee sisustusinspiraatio itsellekin, kun näitä katsoo. Mitähän sitä kotona laittaisi uuteen uskoon... :)

http://trainingspark.blogspot.fi/

CougarWoman
CougarWoman

Aivan mielettömän ihanat tuli! Vanhasta vessasta, jossa ihonväri oli maksatautisen alkkiksen luokkaa, tuohon ihanan freesiin, todellakin spa-maiseen lopputulokseen! Ihan kateeksi käy, mitähän sitä alkais kotona rempata :) 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Eikös sulla ollut se valokuvaovihässäkkäprojekti? (vaimikäsenytoli) ;)

CougarWoman
CougarWoman

Argh, älä muistuta.. :D Odottelen että ilmat vähän lämpenee, kun meinasin meidän ulkovajassa sen hoitaa ja siellä ei ole lämmitystä (vau mikä tekosyy?)

annemi

Vau, sä olet kyllä tehokas! meillekin saa tulla remppaamaan ;) 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jos teet mulle ruokaa. Nälkä.

annemi

Sovittu! ;) 

nansk

Siis onko noissa ennen- ja jälkeen-kuvissa sama lattia? Ei koskaan uskoisi! Hienoa jälkeä!

Kristaliina
Puutalobaby

Oho, mikä ero - näyttää oikeasti ihan eri kaapilta kuin ennen. Ja eri lattialta myös!

Tykkään kovasti noista mustista saranoista; antaa jotenkin kivaa särmää!

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Ai niin, ja ihanaa ystävänpäivää!

lone star (Ei varmistettu)

Hienoltä näyttää!

Saa nähdä milloin meillä ollaan siinä vaiheessa, että saadaan asennettua kaapit takaisin. Niille emme tee mitään kun ovat hyvässä kunnossa. Meidän kylppärissä on lattia piikattu auki, kun pitihän ne viemäriputket tarkistaa ja "parantaa", huoh :). Nyt on alettu puhumaan lattialämmityksen laittamisesta, että tässähän se nyt samalla tulisi. Periaatteessa meidän kylppärissä ei ollut mitään vikaa, ja alussa oli tarkoitus tehdä vain ihan pientä kosmeettista pintauudistusta. Mutta näin siinä kävi, kun antaa pirulle pikkusormen, niin se vie koko käden.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.