Ikuisuusprojekti haltuun, osa 3

Onnenpäivä

...jatkoa ikuisuusprojektin ensimmäiseen ja toiseen osaan.

***

Tässä se nyt on. Ilmeen raikastuksen läpikäynyt, vanhan 70-luvun amerikkalaisen omakotitalon vieraskylpyhuone. Inspiraatio lähes alkuperäisessä kuosissaan olevan kylpyhuoneen pintaremontille antoi odottaa itseään noin 2,5 vuotta. Pahoittelin aina vieraillemme kylpyhuoneen rähjääntynytta kaappia ja rauhoittelin, ettei heiltä suinkaan ole hajoamassa maksa, vaan virtsanväriset seinät ne vaan ovat, jotka saavat peiliin katsojan näyttämään keltaiselta. Nyt ei pahoitteluja tai selittelyjä enää tarvita. Vikaa löytyy korkeintaan remontoijan tyylitajusta.

Vessankaapin muodonmuutos käytiinkin läpi jo ikuisuusprojektin toisessa osassa. Tänään esittelen kylpyhuoneesta vielä loputkin, kun maalaukset ovat vihdoin kuivuneet, lattia viimeistelty, matot uusittu, suihkuverho vaihdettu, kaappi täytetty roinalla ja uusi, pakkauksen mukaan eurooppalainen vessapaperiteline on vihdoin saatu kiinnitettyä (avusta kiitos miehelle).

Ennen... ja jälkeen.

 

Tykkäsin kaapinoviin suditusta vihreästä väristä niin paljon, että päätin sipaista sitä myös kylpyhuoneen takaseinään. Vähän kyllä jännitin, kun vanhat keltaiset seinät tekivät peiliin katsojan keltaiseksi, että uusi värivalintani tekisi katsojasta pienen vihreän miehen, mutta maltillisesti käytettynä vihreä väri ei aiheuttanut peilikuvassa kummia vääristymiä. Kaiken kaikkiaan kylpyhuoneen uusi väritys on paljon entistä raikkaampi, muttei kuitenkaan tylsän valkoinen.

Ennen ja jälkeen sekä siivouksen että maalauksen.

 

Nainen sama, maali eri.

 

Arvelin jo projektiin ryhtyessäni, että lattian raikastaminen saumalaastimaalin avulla tulisi tekemään kylpyhuoneen yleisilmeeseen suuren vaikutuksen. Tuo muutos oli kuitenkin vielä radikaalimpi, kuin osasin edes toivoa. Siinä, kun lattia näytti aina likaiselta vaikka se todellisuudessa olisi juuri pesty, näyttää kylpyhuone nyt oikeasti puhtaalta. Maalin valmistaja vakuuttaa, että saumamaali kestää hyvin märillä jaloilla tepastelun sekä pesun, ja kaiken lisäksi hylkii likaa. Tähän en kuitenkaan vielä osaa sanoa juuta taikka jaata. Asia selvinnee sitten aikanaan lattianpesun jälkeen.

Lattia ennen ja jälkeen saumojen käsittelyn (ja seinien maalauksen).

 

Nyt sitten vaan odotellaan seuraavia vieraita. Siihen saakka aion omia uuden hienon vessan itselleni, meikeilleni ja hiustenlaitto-jutuilleni. Kiitos vielä Cougarwomanille, joka meitä muita bloggaajia patisti hoitamaan ikuisuusprojektinsa pois päiväjärjestyksestä! Voin kertoa, että nyt kun pääsin vauhtiin, ei loppua näy. Tämä varsin onnistunut ja hyvin sujunut projekti nimittäin poiki kokonaisuudessaan neljä muuta projektia, joista ensimmäisestä lisää seuraavalla kerralla!

Paikallisille tiedoksi, että käytin laattalattian saumojen elvytyksessä Home Depot -ketjun liikkeistä löytyvää Polyblend grout renew -saumalaastimaalia. Hintaa maalilla on n. 11 taalaa ja se on varsin riittoisaa tököttiä, joskin vaatii pari kerrosta tumman värin peittämiseksi.

 

Kommentit

.Tiia

Hyvältä näyttää! Ilme muuttui kyllä todella raikkaaksi ja kutsuvaksi. Se on vain fakta, että yleisesti ottaen valkoinen on paras pohja, sillä siihen on helppo halutessaan lisätä tehostevärejä, kuten vaikkapa juuri tuota vihreää :).

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mä en koskaan ole vielä onnistunut käyttämään seinissä ihan valkoista, vaan aina hitusen murrettua väriä. Tässä kylppärissäkin on aavistuksen beigeen viettävä sävy :)

Kemmy (Ei varmistettu)

Unimaailmassa sun uudelle hienolle vieraskylppärille ois löytynyt jo käyttäjä! :D Mä näin just viime yönä unta, että mun Espanjassa työskentelevä siskoni olikin oikeasti Kaliforniassa. Unessa seikkailtiin mm. parkkihallissa ja vahingossa huomasin varastaneeni jonkun kengät. Mä myös tajusin unessa, että oon sun hoodeilla ja aattelin, että voinko tuntemattomana blogilukijana tunkea sun luo punkkaamaan, haha :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No mä olen just sellanen, että jos joku tuntematon lukija laittaisi mulle viestiä, että hei oon sun kulmilla, voinko tulla yöksi, niin sanoisin juu tottakai :D

Kemmy (Ei varmistettu)

No jos tää oli enneuni, niin mä palaan asiaan ;)

Matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Tosi hieno lopputulos! Ja kyllä, minäkin olen vihdoin innostunut aloittamaan omaa ikuisuusprojektia...pukeutumistilan siistimistä ja remontointia. Kiitti innostamisesta ja esimerkistä! :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ooo! Hyvä sinä! Mäkin koitan saada työn alle ja valmiiksi kaikki ne projektit, joita tässä matkalla tulin keksineeksi...

CougarWoman
CougarWoman

Aivan mieletön ero kyllä, todella kaunis lopputulos! Tuo vihreä sopii todella hyvin, tosiaan raikastaa ilmettä ja tuo semmoisen keidasmaisen vaikutelman... From desert to oasis! :)

P.S. Toi pöllö on tosi ihq <3

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No mä kans tykkään pöllöistä, meillä on semmonen sukuvika nääs :D

Finski (Ei varmistettu)

Kuin vain nainen suomalaisella sisulla!! Siis vau,Anne!! Hieno upee kylppa sulla nyt.Ootko varma etta master bedroomin kylpasta ei nyt tule vieraskylppa ja tasta sun oma? Annoit virikkeen tehda jotain taallakin! Kiitos!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No, tämä tavallaan on ollut mun oma jo pitkään :D Säilytän tässä kylppärissä meikkejä ja hiustenlaitto- ja hoitojuttuja :) Luxusta on oma kylppäri, johon saa levittää kaikki tyttöjen jutut :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hieno lopputulos! Ja kiitti tuosta saumavärivinkistä, mun pitääkin ottaa se omalle ostoslistalle, sillä meidänkin kylppärin saumat ovat olleet valkoiset viimeksi, hmm, aika monta vuotta sitten... Oon yrittänyt putsata niitä soodalla, mutta huhheijaa, kamala homma eikä kovin kummoinen lopputulos.

Sulla muuten on tosi hyvä silmä asetelmien tekoon, meinasin kommentoida siitä jo joulupostauksissasi. Mä en jotenkin osaa tehdä asetelmia ollenkaan. Kuis olis pikakurssi täällä blogissa? Vai onko se yksi niitä juttuja, jonka vain joko osaa selkäytimellä tai sitten ei?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmm. En mä kyllä taida osata antaa siinä asettelussa neuvoja. Mulla menee muutenkin aina sesonkikoristeiden vaihtoon päivä pari helposti, kun siirtelen tavaroita paikasta toiseen. Hamstraan ja säästän kaikenlaisia purkkeja ja purnukoita, pikkukiviä ja oksia ja ujutan niitä sitten joka paikkaan värien perusteella, otan pari askelta taaksepäin, katselen, tuumailen, siirrän jotain tavaraa pari senttiä, katson taas kauempaa, siirrän taas jotain, lisään, poistan, nysvään ja huokailen. Ei semmosta voi opettaa. Se on joku syntyessä saatu mielisairaus :D Periaatteessahan samaa teen työksenikin, graafisessa suunnittelussa. Piirrän palloja ja neliöitä, sotken niitä tekstin kanssa sekaisin, kääntelen, vääntelen ja muuttelen värejä kunnes kaikki yhdessä näyttää jokseenkin järkevältä.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Haha, no sitä mä vähän pelkäsinkin. Olet luonnonlahjakkuus! :)

Mpouta
Poutapilviä

Tosta vanhasta lookista tulee mieleen isovanhempien vanha talo... Että kyllä raikastui 2010-luvulle remontin myötä! Kerro vielä uteliaalle mikä on amerikkalainen vessapaperiteline ;)?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tämmönen:

Paitsi, että meidän oli vielä rumempi, todennäköisesti alkuperäinen. Mutta ärsyttävintä tässä on se, että tuo keskipalkki pitää irrottaa, että siihen saa pudotettua uuden paperirullan. Ja etenkin miehille tuon operaation suorittaminen on sen verran haastavaa, että telineessä roikkuu useinmiten tyhjä rulla ja uusi rulla on vieressä pöydällä :P

saako tilattua euroopasta? (Ei varmistettu)

Mietin, että saako tuota saumausainetta Euroopasta? Muutaman purkin tilaaminen Jenkeistä vähän hirvittää. Oliko vaikea toimia tullin/tullimaksujen kanssa, kun tilasit tuotteen? Arvonlisäverot, tullausmaksut yms. Paljonko hintaa tuli tuotteelle niiden kanssa?

saako tilattua euroopasta? (Ei varmistettu)

no kävinpä katsomassa sun statusta. törmäsin sivullesi googlaillessa ko. tuotteesta suomalaisia sivuja. heh - asut siellä ko. tuotteen kotimaassa, ei tarvi kikkailla tullimaksujen kanssa. täytyy vielä odotella suomessa, että joku firma ainetta maahan myyntiin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.