Ohi on! Amatööri dieettasi 20 viikkoa

Onnenpäivä

Kaksikymmentä viikkoa, vajaat kahdeksan kiloa ja kahdeksan rasvaprosenttiyksikköä myöhemmin, on dieettini tällä erää saatettu päätökseen. Vaikka monia varmasti ennen kaikkea kiinnostaa se, kuinka tämä oikein onnistui, paneudun yksityiskohtiin hieman tuonnempana. Tällä hetkellä olen aivan liian tunteiden vallassa käsitelläkseni asiaa tekniseltä tai analysoivalta kannalta, joten keskityn aluksi ihan vain siihen miltä nyt tuntuu ja näyttää.

...ja näyttäähän se jo siltä, että on tehnyt muutakin kuin blogannut.Itkettää. Itketti eilen muodonmuutoskilpailun finaalikuvien ottamisen jälkeen ja itkettää melkein vieläkin. Hitsi. Mä tein sen...!

Tuntuu, etten oikein osaa pukea tätä sanoiksi, ainakaan kovin järkevästi. Mutta olo on helpottunut, tyytyväinen, onnellinen ja ehkä vähän väsynytkin. Dieetin viimeinen viikko oli hyvin raskas, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kun hiilihydraatin määrää ryhdyttiin viimeisellä viikolla ajamaan alas ja nesteen saantia rajoittamaan, alkoi kroppakin hyytymään. Viimeiset treenit olivat hyvin väkinäisiä ja kun vihdoin sain päivä ennen kuvien ottoa levätä, makasin koko päivän sohvalla.

Viimeisellä viikolla heräsi myös kilpailuvietti. Kun tajusin, että kaikki tehtävissä oleva on nyt tehty, tuli stressi ja jännitys. Mielessä pyörivät ajatukset siitä, olenko tehnyt kaikkeni ja olisinko voinut tehdä jotain vieläkin paremmin. Näiden ajatusten kanssa kului viimeiset päivät ja yöt aina finaalikuvien ottoon saakka. Kun sitten eilen kävin kuvamateriaalia läpi ja lähetin valitsemani kuvat kilpailuun, iski suuri helpotus ja ylpeys. Aika hyvin amatööriltä, jolla ei ollut apunaan ammattimaista valmentajaa. Kova työ on todellakin tuottanut tulosta.

Viralliset kisakuvat. Kurkkaa puolivälissä-kuvat täältä.

 

Kaksikymmentä viikkoa ei ole mikään lyhyt aika. Kun sen kääntää kuukausiksi, puhutaan viidestä kuukaudesta. Koko dieetti sujui kuitenkin pelottavankin helposti - ruokavalio ei tökkinyt kertaakaan eikä treenien kanssakaan ollut minkäänlaisia motivaatio- tai jaksamisongelmia. Ainoastaan sosiaalinen elämä kärsi kuuristani jonkin verran. Ystävien tapaamiselle ei paljon jäänyt aikaa ja loppumetreillä oli pakko kieltäytyä erinäisistä kissanristiäisistä. Aviomiehen silmissäkin taisin toisinaan olla hieman poissaoleva ja sain kuurini aikana leikkimielisen lempinimen (jossa voi olla osa totuuttakin) paskavaimo. Mielialani oli kuitenkin koko ajan korkealla, olin iloinen ja täynnä tarmoa.

Vertailun vuoksi kuva 20 viikkoa sitten (massailun jälkeen) ja nyt.

Eroa on muussakin kuin rusketuksessa.

 

Jos pohditaan dieettiä tuon kilpailun kannalta, olisin voinut suoriutua paremminkin. Olisin voinut olla kilpailuun lähtiessäni lihavampi ja kilpailun päätyttyä kireämpi. Jalkoihin jäi ikävästi pehmeyttä, samoin takapuoleen eikä vatsalihaksetkaan erotu niin hyvin kuin toivoin. Henkilökohtaisella tasolla olen kuitenkin hyvin tyytyväinen suoritukseeni. Massakauden extrakilot ovat poissa ja tiedän olevani elämäni kunnossa, kun ensi kuussa täytän 31.

Tekisinkö tämän sitten uudestaan? Kyllä varmasti ja joskus todennäköisesti teenkin. Nyt keskityn kuitenkin olkapäiden ja pakaroiden työstämiseen, kaivan maantiepyörän autotallista ja ulkojuoksukengät naftaliinista. Niin, elämä jatkuu, kävin tänä aamuna salilla ja ajattelin mennä illallakin. Mihinpä se intohimo olisi kadonnut.

 

ps. kunhan kisassa alkaa yleisöäänestys, tulen kerjäämään ääniä häpeilemättä myös täällä.

 

 

Kommentit

Mia-Elina

My gosh, mitkä reidet! Ja muutos ylipäätään tietenkin. :) Onnittelut hyvästä työstä!

FFFifi
Fitness Führer

Koko ilta täällä odoteltiin! Mielettömät noi jutut kainaloiden alla (olen anatomiantuntija) :O

Nauratti tuo "olisin voinut olla lihavampi". Aion niin käyttää tota jossain vielä. Aina olisi voinut olla vielä vähän lihavampi!

Onnittelut minultakin ja menestystä kisaan :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, yksi kilpakumppanini käy samalla salilla ja hän kertoi syöneensä puoli gallonaa jäätelöä ennen lähtötilanne-kuvien ottoa ja yrittäneensä näyttää mahdollisimman lihavalta. Minä yritin aloitus-kuvissakin näyttää mahdollisimman ei-lihavalta :D VIRHE!

ebe

Täällä odotettiin myös koko ilta! :D Todella upealta näyttää!

Onnittelut! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Good job! Hyvällä ja motivoivalla tavalla käy kateeksi ;)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Mahtavaa ja onnea. Mä ainakin äänestän sua. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta sulla olikin raudankova kotikotletti, tuo sohvaperunoiden eittamaton kuningas amatoorivalmentajana!!! Ammattimaiset valmentajat on niin kalliita, ma kayn kaljalla ja mattosafkalla!!!

Voi kunpa joskus näyttäisin edes tuolta ennen-kuvalta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Wow, upea muutos! Onnea!!

Kristaliina
Puutalobaby

Upeaa! Ihailen tietysti tuota upeaa kroppaa, mutta ennen kaikkea kyllä luonteenlujuuttasi ja päättäväisyyttäsi. Tuollainen suoritus vaatii varmasti paitsi paljon sitä rautaa salilla, myös raudanlujaa tahtoa. Ja sitä ei kyllä ihan jokahepulta löytyisi.

Saat kyllä olla hurjan ylpeä itsestäsi! Aika moneen juttuun (noin niin kuin elämässä) todennäköisesi pystyy, jos päänsisus on tuota luokkaa! :)

annemi83 (Ei varmistettu) Http://www.52weeksofdeliciousness.com

Vau, onneksi olkoon huikeasta työstä! olet upea :)

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

GORGEOUS! Tosin mun mielestä sekä ennen että jälkeen :) Loistosuoritus!

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Vau! Onnea kovalla työllä ansaitusta bodista:)

Mindeka
Ma-material Girl

Ihailtavaa itsehillintää ja kovaa treeniä! Onnittelut hienosta suorituksesta! Äänestysohjeet tänne vaan :)

Vautsi! Onnea!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei pakko kyl kysyy, et onko sulla ollu selluliittiä ikinä :D ja jos on niin onko se hävinnyt missä mitoin diettaillessa? Upea muodonmuutos kyllä, täytyy sanoa. Tuohon luonnonlujuuteen kun taipuis itekin niin vois olla ylpee :)

PSK
Insert Cool Phrase

Ooh, mä vähän liikutuin! Ihan mieletöntä! Mä tirauttelen kyyneliä aina kun joku onnistuu. Esim. Suurin pudottaja on ihan ykkösohjelma siihen! ;D

bubblegumbitch

tää on ihan offtopic, mutta ihanaa että joku muukin on tippa linssissä katsoessaan kuinka ihmiset onnistuu suurimmassa pudottajassa... tai oikeastaan ihan missä tahansa muodonmuutosohjelmassa. tai missään ikinä ylipäätään. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä tuolla kunnolla olisi voinnut kisata fitness classicissa tulevana viikonloppuna.
Eikö yhtään kiinnosta kisatouhut vieläkään?

-Juha

Katja N (Ei varmistettu)

wautsiwau!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Upealta näytät! Ja sinulla on tosi hyvä blogi, pidän kirjoitustyylistäsi ja siitä että sinulla on niin paljon sanottavaa!

Vierailija/Piia (Ei varmistettu)

Täällä kans odotettiin koko ilta sun kuvia ja ne tulikin juuri ennen nukkumaanmenoa :D Menin ihan sanattomaksi, wau. Mielettömän, uskomattoman upeaan kuntoon olet päässyt. Sä olet tehny niin valtavan työn. Onnea!

Hanski (Ei varmistettu)

Voihan vau! Ainoa ongelma muodonmuutos -kisan kannalta on, että olit todella upea jo lähteä päin. :D Mutta aivan huikeaa, oot aikamoinen sisupussi!

Kriitikot

Vautsi vau mikä typykkä! Oon valtavasti inspiroitunut sun treenipostauksista ja sisusta, katsotaan minne asti oma kuntoprojekti kantaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nättii! Löysin sun blogin muutamia päiviä sitten, ja alusta astihan se oli luettava. Ihan lemppari bloggaaja olet ja muutaman uuden treenivinkin olen pihistänyt ohjelmaani:) t. my body is my temple

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa !

Nina Enroth

Jee, mahtavaa, onnittelut. You made it. Me niin äänestetään sua. <3

John (Ei varmistettu)

Todella upea tulos, onneks olkoon :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Wautsi... kiitos kaikille kannustuksesta ja kehuista matkan varrella ja kauniista sanoista dieetin päätyttyä! Ette usko kuinka paljon kommenttinne ovat minulle merkinneet ja pakko sanoa, että kyllä se varmasti suoritukseenkin on vaikuttanut. Vähänkö nimittäin olisi ollut noloa postata tänne jälkeen-kuvat, joissa ei olisi tapahtunut mitään muutosta...heh. Kiva kuulla, että niin moni odotti jälkeen-kuvieni näkemistä!

Ja kiitos myös kotikotletilleni, sinä oma amatöörivalmentajani. Jos lasketaan meidät kaksi puoliammattilaista yhteen, niin eikö se ole yksi ammattilainen? Amatöörit täydentää toisiaan...

 

FFFifi: Eikö vain ole hyvä? Jos en voita, voin aina vedota siihen, etten ollut tarpeeksi lihava.

Papyli: Kuvauksien aikana meni karkkia pari pussia pikkuhiljaa, kun en oikein mitään muuta voinut syödä koko päivänä... sen jälkeen en juuri mässäillyt (yllättäen ei tehnyt enää mieli). Kävin illalla sushilla ja otin jälkkäriksi kupin jäätelöä, siinä kaikki ;) Varmaan yritän tästä eteenpäinkin pitää viikossa vain yhden herkkupäivän.

Vierailija, joka kysyi selluliitista: On ollut selluliittia ja on vieläkin :D Oikeassa valaistuksessa sitä löytyy edelleen reisistä (ne kuuluisat polviläskit) ja pakaroista. Eli, ei siitä vieläkään ole eroon päästy, että aika kovasti saa dieetata ja treenata. Intervallijuoksu ja se aikaisemmin mainitsemani HIIT-treenaaminen on kuitenkin helpottanut ongelmaa huomattavasti. Niin, ja se rasvan palaminen.

Juha: Vedoten ylläolevaan selluliitti-avautumiseeni... ei, ei ole vielä kisakunto lähelläkään. Rasvaprosentti on pihtimittauksen mukaan viidentoista puolella ja se on kisalavoille aika korkea lukema. Enkä tiedä, jos tämmöinen pikkujuttukin jännittää näin paljon, niin varmasti pyörtyisin ennen lavalle nousua...

Ja kiitos vielä kaikille muillekin kommenteista! <3 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä mää sanon, että vaikka kuinka on viikonloppuna Fitness Classicit ja kaikkee, niin sulla on suomalaisen blogimaailman upein sheippi tällä hetkellä. Ihan mieletöntä! Kovan duunin tein, paljon onnea!

Maribel (Ei varmistettu)

Vautsi vau, näytät upealta! Sulla on ollut ihailtava tsemppi päällä koko dieetin ajan. Ja kyllä on kannattanutkin, onnea hienosta suorituksesta!

Aridith

Wau :o! Upeaa työtä, on kyllä ollut ilo seurata projektia täällä blogissa kun homma tihkuu taisteluhenkeä ja hyvää asennetta. Ehkä ammennan tästä omaan projektiin motivaatiota :D.

Corde

Tässä rupeaa haaveilemaan samasta. Jos ottais ja heittäis itsensä dietille ja kunnon treeniin?  Pystyisinkin.. SÄ olet kyllä upea!

MePa (Ei varmistettu)

Upea tulos! Wau!! Ja sen selluliitin taidat kuvitella..;) Ääniä tulee sitten täältäkin, kun alat niitä kalastelemaan!

annemi

Onneksi olkoon huikeasta suorituksesta!!:)

vilma.p
Vilma.P

Nostan sulle niin hattua. Vau. Onnea hyvästä työstä, oot aika sissi (jos noin voi sanoa). :D Mutta ihailen tuollaista määrätietoisuutta, itsekuria ja sitä että joku toimii oikeasti, eikä vain puhu. Mahtavaa.

Nannatin (Ei varmistettu)

Miten tässä kisassa kävi? Voititko?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hah, no en voittanut, en päässyt edes finaalikolmikkoon (pieni katkeruus äänessä ;).

Kuulin myöhemmin kisan järjestäneeltä taholta, että olin liian "iso" siihen nähden minkälaista voittajaa he etsivät. Kyseinen firmahan käytti voittajaa myöhemmin "maskottina". Ja minä en nyt sitten vaan istunut siihen muottiin. Kisan voitti sellainen superhoikka bikini-kelpoinen tytsy.

Kommentoi