Parasta Suomen kesässä

Onnenpäivä

Voisin luonnehtia, että Suomimatkani ajoitus on ollut ilmojen puolesta täydellinen. Tykkään lämpimästä ja auringonpaisteesta, siitä, että voi kuljeskella kevyissä vaatteissa tai pelkissä bikineissä ja siitä, että nopeasti kyhätty nuttura on niskan hiotessa pitkätukkaisen ainoa oikea kampaus. Ja kun iltaisin lämpötila hitaasti laskee samaa tahtia auringon kanssa, laiturilla istuessa äkillinen viileys nostaa ihokarvat koholle ja on pakko paeta rantasaunan löylyihin, aletaan olla sellaisten asioiden ja suurien tunteiden äärellä, ettei niille löydy vertaista.


Harmillista kyllä, meillä itsellämme ei ole kesämökki-, tai edes rantasauna -nimistä ylellisyyttä, mutta onneksi kutsuja vetten äärelle saunomaan on sadellut meille Suomiloman aikana vähän sieltä sun täältä. Viime viikolla tartuimme ilomielin mahdollisuuteen viettää muutama aurinkoinen päivä Kustavissa meren äärellä ja täytyy sanoa, että uimaan, saunaan, saunan terassille, kylmää olutta ja sama uudestaan -yhdistelmällä höystetty rantaloma lähenteli ulkosuomalaisen mittapuulla kesän kohokohtaa jo kovastikin.


Vaikka en kovin kummoinen alkoholijuomien kuluttaja olekaan, sapetti minua silti toimintaan oleellisesti kuuluva, mutta sattuneesta syystä kohdallani väliin jäänyt saunaolut. Onneksi lähikauppa tarjosi tähänkin ongelmaan ratkaisun ja pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan alkoholittomaan olueen, jollaista en ollut uskonut Suomesta edes löytyvän. Mukaan saunareissulle tarttui lopulta useampikin tölkillinen alkoholitonta Ukko-Pekka -olutta, jonka maku Amerikan löysyttämille makunystyröille oli ihan riittävän lähellä aitoa tavaraa. Suosittelen siis lämpimästi niille, jotka eivät halua nauttia jokaista saunaoluttaan promilleilla.


Mutta mikäs teidän muiden mielestä on parasta Suomen kesässä? Mökkeily, kaupunkielo vai joku ihan muu?

 

 

Kommentit

Charlottaaa (Ei varmistettu)

Sattuneesta syystä? Olitko kuskina? :D Itsehän en pidä oluen mausta lainkaan, joten saunakaljat jäävät aina välistä. Saunakokis sen sijaan maistuu aina!

Finski (Ei varmistettu)

OMG Anne, oot sa raskaana?!? Ensin vauvan sylissa-pito-kuva ja nyt et saa saunakaljaa, jannitys tiivistyy. Kerro nyt ihmeessa meillekkin!!!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:D Pidetään nyt sitten kansaa jännityksessä, kun se kerran halusi jännittyä.

Tähän kohtaa voitte kuvitella sen Salattujen Elämien sinisen päätösruudun tai Kauniiden ja Rohkeiden lopussa olevan jähmettyneen lopputuijotuksen. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Kuka on kuvien mysteerivauva? Onko Annella sittenkin tunteet vai onko kyseessä ovela huijaus? 

Kaikki tämä tai vähemmän seuraavassa jaksossa!

 

Jalalla Koreasti (Ei varmistettu) http://jalallakoreasti.blogspot.com

Kesäilta Kustavissa, se on luvassa itselläkin ensi perjantaina! Kiitos näistä sauna-, Suomi-, ja kesälomakuumetta nostattavista kuvista ja tunnelmista!!

Vierailija (Ei varmistettu)

toi sattuneesta syystä ilmaisu oli kyllä niin kovin epämääräinen, että raskausspekulaatiot tässä pakostikin nousee mieleen... vaikka syynä voi tietysti olla mikä tahansa kuskinakista, antibioottikuuriin tai johonkin muuhun....

Kommentoi