Syksy on täällä!

Onnenpäivä

Eilen, yhtenä kauneimmista kesäpäivistä Suomen suvessa, jakoi postiauto laatikoihin vinon pinon mainoslehtisiä. Kevyt kahvituokio mainoslehtisiä selaillen päättyi samanlaiseen järkytykseen kuin vuosia sitten vielä Suomessa asuessani. Reppuja, kyniä ja kumeja, tarvikkeita koulun aloittaville ja sinne palaaville. "Koulun alun aakkoset", huutaa otsikko. R niin kuin reppu. K niin kuin koulutarvikkeet. V niin kuin vitutus. 

Koulut alkaa! Syksy tulee! Vesisade, pimeys, aikaiset aamut ja arki ovat täällä ihan kohta! Osta heti!

Joo joo, markkinointi täytyy aloittaa ajoissa, kyllähän minä sen ammattilaisena tiedän, muttei se tee niistä koulurepuista ja syyslehdistä keskellä kesää yhtään sen mielekkäämpiä. Nuo syksyn väistämättömästä tulosta muistuttavat mainoslehtiset aiheuttavat alitajunnassa asennemuutoksen ja kesästä nauttiminen muuttuu hitaaksi syksyn odotteluksi. Ei tämä enää kauan kestä. Mitä sitä venettäkään turhaa vesille laskee. Antaa sen moottoripyöränkin vaan olla seisonnassa ja ikkunoiden pesemättä, kohtahan ne kuukausia kestävät vesi- ja räntäsateet alkavat kuitenkin. Ja joulu, sekin on ihan kohta.

Juodaan nyt kahvitkin sitten joulumuumista, kohtahan se on jo joulukin.


En tiedä teistä, mutta minulle näistä syysmainoksista tulee oikeasti kurja olo siitäkin huolimatta, etten syksyä edes erityisesti vastusta ja kaiken lisäksi lennän syksyn tullen takaisin Kaliforniaan. Mutta äh, kun tämä Suomen kesä on muutenkin niin lyhyt (eikös tämä vasta pari viikkoa sitten alkanut...) niin voitaisiinko niiden pakollisten myyntiä edistävien lappusten otsikot muuttaa Koulut alkaa! sijasta vaikka Kesä jatkuu! -muotoon?

 

Kommentit

edgybeauty
Edgy Beauty

Aamen. Inhottaa, kun kauppaan menee heinäkuun puolessavälissä ja lastenvaateosastolla on jättiläismäiset BACK TO SCHOOL!!!!!-kyltit. Kukaan ei varmaan kaipaa muistutusta siitä, että kohta on taas kylmää ja masentavaa :D

Taru M (Ei varmistettu)

Mulla saattaa olla kieroutunut näkemys asiaan, mutta ei kai se koulun alkaminen nyt oikeasti tarkoita sitä että sillä siunatulla kellonlyömällä, kun ihminen taapertaa takaisin pulpetin/työpöydän/luentomonisteiden ääreen, on automaattisesti syksy? Okei, Suomessa ei harjoiteta virallisesti koulunkäyntiä kesällä, mutta mitäpäs jos koetettaisiin itsekin aloittaa pieni asennemuutos? Mä ainakin vietän kesää just niin pitkään ku pärjää ilman sukkia, senkin jälkeen jatkan vielä sortsit + polvisukka - linjalla. Asenne ratkaisee, ei kalenteri.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mmm. Harmi vaan, että usein niihin koulun alku -mainoksiin liitetään syysvaatteet ja kuvastojen sivuja värittävät syksynlehdet :P Mutta tottakai, kelit ne ratkaisee loppupeleissä. Tokkopa nyt kukaan hullu vetäisee kuoritakkia suoriltaan päälle sinä päivänä kun palaa lomilta. Mutta ärh, tuo syksyn markkinointi, aivan kuten joulunkin, alkaa aina liian aikaisin.

Taru M (Ei varmistettu)

Joo, tässä mä olen ihan samaa mieltä. Ei lokakuussa vielä kuuluis soittaa joululauluja kaupoissa tai kuorruttaa hyllyjä kaikenmoisella kimaltelevalla. Onneks saan itse päättää koska omalla työpaikalla laitetaan joulukoristeet esille. Koristeet tulevat joulukuun alussa ja joululauluihin olen pitkin hampain taipunut, mutta vasta pari viikkoa ennen joulua.

Just nauroin itse asiassa edellisviikolla, kun postiluukusta kolisi postimyyntifirman mainos "Ihana syksy" ja oli villapaitaa ja toppatakkia. Harmittaa oikein, kun koetat etsiä urheilukaupasta uusia uikkareita tai pyöräilysortseja, niin vastaukset alkaa olla jo sellaisia kuin "Ei niitä enää saa, ne tuli meille helmikuussa ja myytiin toukokuussa loppuun. Tässä olis kyl uudet gore-tex vaelluskengät ja windstopper-pitkikset, käviskös sellaiset?"

Onkohan markkinoinnin vuosisykli jo liian pahasti vinksallaan?

Eilisen lupaukset

Kun itse (kultaisella kahdeksankymmentäluvulla) pääsin koulua edeltävällä viikolla vanhempien kansaa reppuostoksille, kaikki kivat oli jo menneet. Onhan se nyt hölmöä hankkia kesän puolessavälissä ne tarvikkeet nököttämään nurkkaan, mut eipä se kiva ollut jämistäkään valikoida.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Miten olisi: Kesä jatkuu vaikka koulu alkaa!

Saraseeeni (Ei varmistettu) http://saraseeeni.blogspot.fi/

Mie olen kiitollinen siitä, että olen yliopisto-opiskelija. Voin todeta, että kesä jatkuu kyllä syyskuulle asti! Mutta joo, katselin jo Anttilassa viime viikolla, kun reput ja penaalit oli laitettu hyvin esille. Mietin, että: "nytkö jo!?" Jos kuitenkin unohdetaan kaikki tuollaiset ja nautitaan kesästä niin kauan kuin sitä riittää. Kyllä ne joulumainokset pian ilmestyvät kauppojen ikkunoihin ja sitten kun siitä päästään aletaan mainostaa kesän bikineitä. Mainosmaailman sykli vain on eri kuin meidän kalenterin. :D

Sananas (Ei varmistettu)

No koulut alkaa jo 4.8. joten mainostus on itse asiassa aika myöhässä ;)
Itselläni loman toinen puolisko on elokuun lopussa. Täytyy toivoa että hellettä piisaisi silloinkin, mikään ei ole niin ihanaa kuin intiaanikesä ja semmoinen keltainen kärventyneisyys luonnossa.

Nekku
Passi ja hammasharja

Pidän syksystä, kuten kaikista muistakin vuodenajoista...mutta mua ihan tosissaan ahdisti jo ala-asteella tuo kesken kesää tapahtuva syksyn mainostaminen ja tuputtaminen. Ymmärsin kyllä, että koulut alkoivat elokuun puolella, mutta silti! Se mainostus tuntui kiihtyvän vaan vuosi vuodelta ja nykyään mainoksia tulvii sähköpostiin ja jopa kännykkään, argh! :D Tänä syksynä tosin en stressaa asiasta, sillä matkustan syksyksi pois. :) Tulee vähän erilainen syksy.

nansk

Mua riipii se, että nyt kun on kaikkein kuumimmat kelit, niin kauppoihin ilmestyy syysvaatteita oikein rekkatolkulla ja kaikki kesähepenet ovat joko menneet jo, tai niistä on enää jämät jäljellä. Eipä oikein napannut etsiä bikineitä kesäkuussa kun oli niin saakelin kylmä, mutta nyt ne ovat jo kaikki jossain alennusrekeissä, eikä siellä tietenkään ole omaa kokoa enää... A niin kuin Argh. Nythän niitä kesävaatteita just tarvittaisiin.

Ps. Alkaako muksuilla koulut oikeasti jo 4.8.? Herranen aika, eihän siihen ole enää kuin hetki :o

Ei mun mielestä oo mitenkään väärin että heinäkuun lopussa mainostetaan koulutarvikkeita ja muuta, koska koulut ihan oikeasti alkaa parin viikon päästä. Millon niitä sitten saisi alkaa mainostaa? Sitäpaitsi johan tätä kesää on toukokuusta asti paistatellu, kuuma kun perhana, tulee hiki pelkästään siitä että ajattelee liikkumista ja mitään ei jaksa tehdä :/ 

Ei kesääkään loputtomiin jaksa, vaikka onhan se välillä kiva :)

honeychile

Oon ehkä sitten poikkeava, mutta musta oli aina siistiä kun tuli ne kuvastot! Uusia kouluvaatteita! Ja musta oli usein rehellisesti kiva mennä kouluun, näki kavereita enemmän kuin kesäisin... maaseutulapsen traumoja :)

Shelley Draven

 

Itse odotan innolla opiskelujen alkua uudella alalla uudessa kaupungissa.

Olen ollut tässä niin pitkän ajan työttömänä että vnhoihin arjen rutiineihin palaaminen tuntuu suorastaan helpottavalta ajatukselta. Olen onnistunut tasapainoittamaan seuraavat kolme vuotta elämässäni ja tieto siitä tuntuu todella hyvältä.

Ainoa miinuspuoli on oppitarvikkeiden ja vaatteiden aiheuttamat kustannukset mutta onneksi nekin on muutaman ekan kuukauden sisään saatu hankittua. :)

Onneksi kohta on syksy. Lähden itse opiskelemaan hymyillen.

Finski (Ei varmistettu)

Ma taas olen aina tykannyt syksysta, illat pimenee, voi kapertya sohvan nurkkaan lukemaan,sytyttaa kynttiloita ja nauttia viileista kavelyretkista villapaidassa. Eika se pimeys muuten ala 4.8 vaan hiljalleen pimenee.Sitapaitsi, ma oon ruvennut sanomaan etta yot pitenee sen sijaan etta sanoisin paivat lyhenee.Asennetta!!!!

matkaaja (Ei varmistettu)

Ihan samalla lailla oli Ranskassa jo joka marketissa koulutarvikkeet esillä, vaikka Keski-Euroopassa elokuu on ehkä vilkkain lomakuukausi paikallisilla. Minäkin muistan, että tykkäsin kyllä mennä kouluun ja oli kiva katsella uusia syksyn kuvastoja. Harmi vaan, että mulle harvemmin niistä tilattiin mitään. Ja tosiaan, ne koulut alkaa ihan kohta. Aikuisena se on vähän eri kun moni pitää juuri tähän aikaan lomansa ja yleensä myös kesäisimmät kelit on tähän aikaan. Toimistolla kun hikoilee (ja kiroilee) +29 astetta lämmintä niin ei todellakaan ole sellainen olo, että syksy on nurkan takana. Puuh.

Se, että kesäkuu on kylmä ei ole tilastollisesti Suomessa mikään ihme. Heinäkuu on tilastojenkin mukaan lämpimin kuukausi, joten sikäli aika uskomatonta, että nyt ei enää aikuisille löydä kesävaatteita kaupoista kun niitä oikeasti tarvisi. Sen sijaan alkaa tulla syys uutta ja blaa blaa. Tarvii aloittaa niin aikaisin keväällä se hehkutus ja laittaa alennusmyyntiin kaikki kesäkamat jo ennen juhannusta kun nyt niitä varmasti menisi ihan normi hinnalla. Ehkä alan epäsesonkikauppiaaksi ja luotan tiukkaan tieteeseen. ;)

Kommentoi