Ladataan...
Onnenpäivä

Ja niin on taas yksi toiminnantäyteinen lomapäivä pulkassa. Tai ehkei näillä lämpötiloilla ole sopivaa puhua pulkasta, joten olkoot nyt sitten vaikka kanootissa. Koska lauantai kului rankkasadetta pidellessä ja vuokra-autolla saarta ympäri ajellessa ja sunnuntain vietimme kuvankauniilla Magens Bayn hiekkarannalla ihoa grillaten, päätti kaksipäinen snorklausjoukkueemme suunnata tänään pääkallopaikaltamme St. Thomaksen saarelta paratiisimaisemmalle St. Johnin naapurisaarelle.


Matka ei itsessään ollut mikään suurikaan ponnistus, sillä siirtyminen saarelta toiselle kestää lossilla parisenkymmentä minuuttia. Ja tuo pieni harppaus saarelta toiselle todellakin kannatti. Nimittäin snorklailun puolesta pienen pettymyksen tarjonneen St. Thomaksen jälkeen St. Johnin vedenalainen elämä tarjosi merielämän tarkkailulle huomattavasti paremmat puitteet, kunhan vain malttoi matkata ruuhkautuneita lähirantoja hieman pidemmälle.

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja liikkuva kuva vieläkin enemmän, nappasin teille taas rannalta pienen matkavideon. Maisemat olivat tänään kuin suoraan postikortista, ilma lempeä ja vesikin lämmintä. Tuliaisena lossin kyydissä matkasi takaisin omalle saarelle yksi palanut takapuoli. Huomaatteko muuten mikä kaveri uiskentelee pitkän aikaa ihan videon etualalla?Ennen lossiin hyppäämistä ehdimme hörpätä vielä kookosvedet suoraan kookospähkinästä. Pähkinöiden mukana pöytään kannettiin lisäksi rommipullo, josta sai sitten lisätä potkua juomaan oman maun mukaan. Ei taitaisi olla kovinkaan kannattava konsepti Suomessa. Vaikka eipä sillä, eivät nämä paikallisetkaan lasiin sylje.

Tällaisia kuulumisia ja maisemia tänään, huomenna edessä on kaupunkipäivä, jotta helakasti punoittava nahka saa hieman taukoa paahtavasta auringosta. Koittakaa kestää vielä hetki näiden matkajuttujen kanssa ja kivaa viikkoa!

 

 

Ladataan...
Onnenpäivä

Istuskelen tässä laiskana loma-asunnon parvekkeella, vatsan kylläisyys mukavasti pään tyhjyyttä tasapainottaen. Mitään suuria ajatuksia ei blogissa tänään ole tarjolla, sillä merituuli on puhaltanut pääni totaalisen tyhjäksi, hyvä jos sormet edes löytävät näppäimille. Niinpä tallensin teille pienen videotervehdyksen rannalla ollessani. Mutta ehkei kuitenkaan kannata kaivella sipsipusseja ja popcorneja esille, sillä eipä videollakaan juuri valtameren aaltoja kummempaa annettavaa ole.

Lomalla.Kunhan tästä joskus taas keräilen itseni kasaan, eli toisin sanoen palaan kotiin aivojen luokse, niin raportoin Yhdysvaltain Neitsytsaarista hieman tarkemmin. Kerrottavaa kyllä riittää, kunhan saan taas kirjoituskykyni takaisin. Siihen asti, voikaa hyvin ja kivaa viikonlopun jatkoa! Minä jatkan meren ja taivaalla hohtavan kuun tuijottelua. Se vihoviimeinenkin ajatus taisi juuri katketa.

 

 

Ladataan...
Onnenpäivä

Mahdatteko vielä muistaa, kuinka jokunen viikko sitten uhosin lähitulevaisuudessa juoksevani kuumalla hiekalla, snorklaavani koralliriutalle ja lorauttavani proteiinipirtelöön rommia? Aion toteuttaa uhkaukseni nyt. Itse asiassa juuri tällä hetkellä, kun automatiikka potkaisee blogitekstini maailmalle, minä istun lentokoneessa matkalla kohti Yhdysvaltain Neitsytsaaria.

Mikä kuvassa ei varsinaisesti kuulu asiaan?Mutta eipä hätää. Vaikka palstallani saattaakin seuraavan viikon aikana olla hieman hiljaista, minä lupaan rustata ainakin pari rommin huuruista juttua lomani aikana. Vieroitusoireista ja matkakuumeesta kärsivien kannattaa kurkkia Onnenpäivän Facebook-sivulle, josta löytynee reaaliaikaisempia matkakuulumisia suoraan Karibian saarelta. Myös Instagram päivittyy matkan aikana.

Tässä laukkua pakatessani olen tirskahdellut ääneen kerran jos toisenkin tajutessani, mitä kaikkea sälää olen ottamassa mukaani viikon matkalle. Kaukana ovat ne ajat, kun matkustin auringon alle huolettomasti pelkät bikinit, sandaalit, farkkushortsit ja hammasharja laukussani. Sen lisäksi, että nykyään bikineitä täytyy olla mukana vähintään kolmet, kenkäpareja neljät ja erilaista kosmetiikkaa repullinen, löytyy matkalaukustani kaikkea muutakin kummallista.

 

Muutamia outouksia mainitakseni:

Maapähkinävoi

Myönnetään, olen maapähkinävoi-addikti. Ja mikä pahempaa, minulle kelpaa vain yksi tietty maapähkinävoi. Jotta en ihan heikkopäiseltä vaikuttaisi niin mainittakoon, että loma-asunnossamme on keittiö, joten tulemme loman ajan syömään usein ihan "kotioloissa". En siis ole ottamassa hotellin aamupalalle mukaan omaa maapähkinävoita.

Villasukat

Jep, ihan oikeasti. Aion ottaa villasukat mukaan Karibialle. Kaliforniassa asuessa olen jo tottunut siihen, että laattalattiat ovat kesälläkin kylmät. Minulla on siis melkein aina kotona ollessani villasukat jalassa.

Kaneli

Mmhh... no kun. Äh, minä nyt vain tungen nykyään kanelia jogurttiin, puuroon, pannukakkuihin, kahviin... Hei, olen A. Sinivaara, olen kaneliholisti.

Hyppynaru

...sekä sellainen jumppakuminauha. Olisi varmasti muuten kahvakuulakin ellei laukuissa olisi painorajoituksia. Kaunis ajatus olisi harrastaa kuntopiireilyä lomallakin tai ainakin raahata välineistöä mukana varmuuden vuoksi. Palaahan siinäkin kaloreita, kun kantaa niitä mukana?

 

Mitä outouksia te muut pakkaatte matkalle mukaan?

 

 

Pages