Viisi podia, joita kuuntelen syksyisillä lenkkipoluilla

Hyvää kansainvälistä podcast -päivää!

Teemapäivän (30.9) kunniaksi ajattelin jakaa tämän hetken TOP 5 lempparipodia ja TOP 5 lempparitilannetta niiden kuunteluun. Aloin loppukesästä etsiä itselleni uutta kuunneltavaa, kun moni aiempi lempparipodi alkoi mielestäni toistaa liikaa itseään. Lopulta löysinkin kourallisen sellaisia podeja, joilla on hieman pienempi kuulijakunta, mutta todella mielenkiintoinen ja laadukas sisältö! Alla olevat podit saattavat olla siis muillekin uusia tuttavuuksia, ja todellakin tutustumisen arvoisia 🙂

Lue myös mun suositukset parhaista työelämä- ja johtajuusaiheisista podcasteista.

TOP 5 tämän hetken lempparipodia:

Rikastamossa Ulla Lehtipuu ja Terhi Majasalmi jakavat rahanarvoisia talousvinkkejä! Podin jaksoissa vierailee mielenkiintoisia asiantuntijavieraita, kerrotaan rehellisiä arvioita esimerkiksi siitä, onko Muumimukeihin kannattavaa sijoittaa, sekä pohditaan erilaisia tapoja omaisuuden kartuttamiseen!

Uutisraportti podcast on niille, joita kiinnostaa seurata maailman menoa ja pysyä ajan tasalla. Podissa esiintyvät Hesarin asiantuntevat (ja omasta mielestäni myös yllättävän hauskat!) toimittajat Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Anna-Sofia Berner. Parasta podissa on se, että uutisia ei selosteta puuduttavaan äänensävyyn niin kuin perinteisissä uutiskatsauksissa, vaan uutisaiheita analysoidaan, pohditaan ja spekuloidaan. Tämä podi todellakin tarjoaa keskusteluaiheita myös omien kavereiden kesken!

Kirjapodi tarjoaa mielenkiintoista pohdintaa trendikkäimmistä ja ajankohtaisimmista kirjoista. Usein arki on niin kiireistä, ettei lukemiselle tunnu riittävän aikaa. Myös suosikkiteosten tarjonta kasvaa koko ajan, minkä vuoksi itselläni on ainakin vaikeaa päättää, minkä kirjan lukisin seuraavaksi. Tähän tarkoitukseen kirjapodi tarjoaa ytimekkäitä ja informatiivisia jaksoja, joissa tiivistetään valittujen kirjojen ydinsanomat ja niiden käsittelemistä aiheista myös keskustellaan syvällisesti podin mukavan isännän Bazian Prudensin kanssa. Podcast on inspiroinut minua lukemaan esimerkiksi teokset Yuval Noah Harari – Ihmisen lyhyt historia sekä Sally Rooney – Keskusteluja ystävien kesken.

Anni Vallinius – Bosslady Podcastissa tunnetut vieraat kertojan Anni Valliniukselle oman menestystarinansa. Kaikkia jaksoja yhdistää voimaannuttava asenne, joka tarjoaa kuulijoille valmiuksia toimia oman elämänsä Boss Ladyna!

Myös Leadcast – Inspiroivia uratarinoita -podissa puheenvuoroon pääsevät mielenkiintoiset asiantuntijavieraat, jotka jakavat omaa uratarinaansa sekä tärkeitä näkökulmia johtajuuteen. Tämä podcast tarjoaa hyvän alustan sen oivaltamiseen, miten yritysmaailma on pullollaan omalla tavallaan loistavia johtajia. Heidän ajatuksistaan on paljon opittavaa!

TOP 5 lempparihetkeä podien kuunteluun:

  1. Iltalenkit (perus)
  2. Työmatkat (ajatukset herää tehokkaasti ennen töihin saapumista)
  3. Imuroiminen (ehdottomasti – ei tarvitse kuunnella imurin hurinaa!)
  4. Illalla sängyssä ennen nukahtamista (joillakin on vain niin ihanan rauhoittava ääni…)
  5. Suihkussa ja saunoessa (kyllä vain, uskokaa tai älkää :D)

Mitä podeja sinä kuuntelet ja missä tilanteissa?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *