Fancy a cuppa?

Rentouttavaa maanantaita sinne ruutujen toiselle puolelle! Viikonloppu oli täynnä menoa ja meininkiä. Ehdin treenata uusia temppuja rengastrapetsilla, käytiin synttäriskumpilla ystävien kanssa remontoidussa näköalaravintola 10.kerroksessa. Sunnuntain pyykkirumban jälkeen  lähdettiin vielä viettämään deitti-iltaa hotelli St. Georgen iltapäiväteelle.  Arvosanani tästä viikonlopusta: 6/5.

Osa muistaakin mun teekokemukset elokuussa äidin kanssa Kämpissä. ”Yrjön” teehetki meni ehdottomasti samaan suosittelen lämpimästi -kategoriaan. Pistän nykyään rahaa mieluummin elämyksiin kuin tavaraan ja jos elämykseen kuuluu ruoka, niin ei voi mennä hirveästi vikaan. Koronaa pelkäävät ilahtuvat varmasti kuulleessaan, että St. Georgen henkilökunta työskentee maskit päällä ja hanskat kädessä, joten asiakkaan turvallisuus on taattu. Myöskin pöydät ovat sen verran kaukana toisistaan, ettei tarvitse säikkyä tai arvuutella viereisen pöydän asiakkaiden terveydentilaa.

Mutta mites se menu? Teelista oli täälläkin mittava. Ei hävinnyt Kämpille yhtään. Mies otti perinteisen bergamotilla sävytetyn Earl Grey Excelsiorin, joka maistui kahden pannullisen verran. Nappivalinta siis! Itse valitsin samettisen pehmeän Pai Mu Tanin valkoisen teen (jälleen). Mausteena oli tällä kertaa pionin sijasta mustikkaa. Tämä teelaatu on saatava kotiin. Näytti olevan tuossa viereisen Théhuoneen valikoimissa. Hyvä hyvä!

St. Georgen iltapäivätee tarjoillaan hotellin Wintergardenissa, joka sijaitsee St. Georgen sisäpihalla lasikaton suojassa. Wintergardenin inspiraationa ovat olleet 1700- ja 1900-luvun aatelisten konservatoriot viherhuoneineen ja taideteoksineen. En voisi kuvitella täydellisempää paikkaa iltapäivän teehetkelle. Aika tuntui pysähtyneen hetkeksi ja jos olisin ollut yksin, olisin istahtanut takan ääreen lukemaan teehetken päätteeksi. Musiikkivalikoima koostui vanhoista jazz-hiteistä.

Teehetken menu valmistetaan pohjoismaisista raaka-aineista ja se vaihtelee viikottain. Meidän suolaisiin herkkuihin kuului mm. Skagen hodari, savulohileipiä, kanttarelliquiche sekä ohra-jauhelihapasteijat. Makeassa kattauksessa oli ruotsalaisia voikeksejä, suklaa-punajuurikakkua, unikonsiemen-sitruunakakkua, ruby suklaalevyn paloja sekä aivan ihastuttava varras, jossa oli  itsetehtyä vaahtokarkkia, hedelmiä ja marjoja. Koko komeuden kruunasi St. George Bakeryn legendaariset karpalo-skonssit kermavaahdolla ja heidän itsetehdyllä omena-kanelihillolla. Pientä miinusta rapisee skonssien miniatyyrikoosta (toim. huomauttaa). Koko elämys alkuskumppineen kustansi 44€ per hlö.

Kaiken kaikkiaan upea kokonaisuus, jonka jälkeen lähdimme vatsat pullottaen tallustamaan kohti Kampin kansainvälisiä Suurmarkkinoita, jotka olivat viimeistä päivää pystyssä. Mukaan tarttui pizzaa sekä pretzeleitä. Tosin niiden syöminen jäi tälle päivälle. Wonder why.

Miten meni sun viikonloppu? Mitä puuhailit?

Tätä kirjoittaessa soi: Cafe Music BGM Youtube channel – Tea Jazz

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *