The Five Minute Journal

Muistatteko kun kirjoitin kesäkuun alussa että nyt lähtee henkinen remontti vihdoin ja viimein käyntiin? Ensi askaleet oikeaan suuntaan on nyt otettu. Viikko on ehtinyt vierähtää ja olen ottanut pieniä askeleita kohti parempaa hyvinvointia. Viikossa ei vielä ihmeitä toki saada aikaiseksi, mutta minimaalisilla muutoksilla voi saada jo näkyviä tuloksia.

Laitan puhelimen pois näkyvistä klo 22.00. Jos ennen skrollasin väsymykseen asti eri somesovelluksia sängyssä, niin nykyään iltateen ja suklaapalan (jep, luit oikein)  jälkeen, tuuletan makkarin sillä välin kun teen normaalit kauneustoimet kylppärissä. Vedän yöpaidan päälle, laitan laventeliöljyä sisältävän diffuuserin puhaltelemaan nurkkaan ja hyppään sänkyyn lukemaan. Lasken kirjan käsistäni viimeistään klo 23.00 tai jo aikaisemmin jos keho sitä vaatii. Ja voilà, olen nukkunut paremmin kuin moneen kuukauteen!

Kävin myös päivittämässä vitamiinihyllyni, ja olenkin nauttinut aamuisin niin naisille suunnattua monivitamiinia, lisä D-vitamiinia, biotiinia, kalanmaksaöljykapsaleita kuin maitohappobakteereita. Lisäksi ahkerassa käytössä on ollut poikaystävältä synttärilahjaksi saatu Alessin Plissé sitruspuristin, jonka ansiosta vastapuristettu appelsiinimehu on löytänyt tieni aamiaispöytään. Viikossa tuskin vielä mikään vitsku vaikuttaa elimistöön niin näkyvästi, mutta hyvin levänneenä uuteen aamuun herääminen on tuonut kaivattua rauhaa ennen päivän menoja.

Siitä saan myös kiittää suurta suosiota somessa niittänyttä The Five Minute Journalia, joka on noin puoleksi vuodeksi tarkoitettu päiväämätön kiitollisuuspäiväkirja. Kirjassa on runsaasti tietoa siitä, miksi tietynlaiset rutiinit sekä käytännöt kiitollisuuspäiväkirjaan auki kirjoitettuna auttavat meitä saavuttamaan niitä vaikeampiakin tavoitteita. Tilasin tämän päähänpistona Amazonista, ja olen niin tyytyväinen että sen tein. Mikään muu metodi ei ole auttanut minua asennoitumaan positiivisesti tulevaan päivään. Aamuisin kirjaan mistä olen kiitollinen, ideoita mikä tekisi juuri siitä päivästä hyvän sekä päivittäisen tavoitteen/lupauksen itselleni. Iltaisin puolestaan listaan päivän kohokohtia sekä asioita, joita opin. Simppeliä, mutta aah niin tehokasta. Kuten alussa kirjoitin, pieniä askeleita vasta, mutta ainakin ne ovat oikeaan suuntaan.

Mitkä asioita tarvitset, jotta päiväsi käynnistyy hyvin? Mikä tekee sinut onnelliseksi aamuisin?

Tätä kirjoittaessa soi: American Authors – Best Day of My Life

hyvinvointi kirjat hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *