3 x HBO Nordic

Tällä viikolla alkoi lapsuudenkotini tyhjennys vanhoista tavaroista. Uuden makuuhuoneen, vaatehuoneen ja wc:n remontti käynnistyy maanantaina. Olen samaan aikaan innoissani ja kauhuissani. Pakatessani tavaroita laatikoihin ja taas toisaalta roskapusseihin, näin koko elämäni vilistävän silmissäni. Äitini nimittäin säästi kaiken. Niin omalta työuraltaan kuin minun tarhataipaleelta aina jatko-opintoihin asti. Iltaisin olen ollut niin poikki, että energia on juuri ja juuri riittänyt HBO:n avaamiseen. Tässä tämän hetken suosikit.

Handmaid´s Tale, 4.tuotantokausi

Jos et ole vielä sarjaan tutustunut, ehdit hyvin mukaan. Sarja perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaistuun, palkittuun romaaniin Orjattaresi. Joka sekin on muuten lukemisen arvoinen. Sarjassa  Yhdysvaltoja on kohdannut ympäristökatastrofi ja sota. Fundamentalistit ovat ottaneet maat hallintaansa perustaneet valtion nimeltä Gilead. Ekokatastrofi on johtanut naisten hedelmällisyyden laskemiseen, joten hedelmälliset naiset alistetaan valtaapitävien miesten ja näiden vaimojen synnytyskoneiksi, joita kutsutaan handmaid-nimikkeellä. Siinäpä lähtökohta.

Neljännellä tuotantokaudella päähenkilö Junesta (ihanista ihanin Elisabeth Moss) on kuoriutunut kapinallisjohtaja, joka aikoo tuhota Gileadin lopullisesti. Kostolla on tosin aina seurauksensa. Onko riski kaiken arvoinen, jos samalla tuhoutuvat muut rakkaat kanssataistelijat ja vankina pidettävä tytär?  Olen katsonut ensimmäiset 3.jaksoa ja olen ihan liekeissä. En jaksa odottaa aina viikkoa että saa nähdä uuden jakson.

Pose, 3. tuotantokausi

New Yorkin ballroom-alakulttuurista kertovan Pose-sarjan kolmas ja viimeinen kausi on nyt saatavilla. Kerrankin sarja on tuo vähemmistöt pramille. Sarjassa käsitellään isosti myös kipeitä asioita kuten syrjintää, vainoa ja Aidsin nousua. Posessa transsukupuolisia roolihahmoja esittävät oikeat transsukupuoliset näyttelijät, joka on mielestäni ison JIPPII huudon arvoinen asia. Olen aivan rakastanut yhteen pääosan esittäjään, Angeliin (näyttelijä Indya Moore), joka on mielestäni upeinta mitä TV-sarjoissa on hetkeen nähty.

Draamasarjan viimeinen kausi sijoittuu vuoteen 1994. Päähenkilö Blancan elämä ei ole enää pelkkää ballroom-elämää. Mukaan on tullut äitiyden, rakkauden ja työn mukanaan tuomat haasteet. Pelkoa aiheuttaa myös AIDSin nousu nuorten amerikkalaisten yleisimmäksi kuolinsyyksi. Tämä sarja on kauneinta pitkään aikaan! Lämmin suositus!

The Nevers, 1.tuotantokausi

Muistatko legendaarisen Buffy, vampyyrintappaja-sarjan? Kun kuulin että sarjan luojalta Joss Whedonilta tulee uusi scifiä ja supersankareita yhdistelevä sarja, joka sijoittuu viktoriaaniseen Lontooseen hypin innosta. Sarjassa valtaapitäviä eli valkoisia miehiä (yllätys!) häiritsevät niin kutsut Kosketetut. He ovat pääosin naisista koostuva ryhmä, joilla yliluonnollisen tapahtuman seurauksena puhkeaa epätavallisia kykyjä. Osa kykenee luomaan tulta käsillään, toiset näkevät vilahduksia tulevaisuudesta. Kuten aina tuntemattoman asian edessä, nämä epätavalliset kyvyt pelottavat ja valtaapitävät haluavat saada ne hallintaan hinnalla millä hyvänsä. Mutta mitä tapahtuukaan kun Kosketetut eivät ole valmiita piiloutumaan vaan vaativat samanlaisia oikeuksia elämään? Konflikti on väistämätön.

Olen katsonut ensimmäiset 3 osaa kuudesta ja sarja vaikuttaa lupaavalta. Se on toki saanut ristiriitaisia arvioita eikä sitä ole juurikaan hehkutettu somessa. Mulle sarja upposi todella hyvin ja pidän erityisesti sarjan voimakkaista naishahmoista. Katsotaan muuttuuko mieli seuraavien osien myötä.

Oletko katsonut sarjat? Mitä tykkäsit?

Tätä kirjoittaessa soi kaikki Posen biisit: RuPaul – Supermodel (You Better Work)

Kuva: Kelly Sikkema 

kulttuuri suosittelen leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *