3 x parasta just nyt!

Talviloma alkoi virallisesti tänään ja loppuviikon kalenteri ammottaa tyhjyyttään paitsi perjantain kohdalla. Ikävuosia tulee lisää, jonka kunniaksi voikin suunnata kohti Lontoota seuraamaan uusia Brexit-käänteitä. Viikon lomissa on parasta se, että voi keskittyä juurikin siihen olennaiseen eli hengailuun ja löytää arkeen uusia piristysruiskeita ja inspiraation lähteitä, kun ei tarvitse käyttää aikaa lentokentällä istumiseen. Tässä tuleekin mun tämänhetkiset suosikit.

Cecilia Samartin Kirottu kauneus laskeutui vihdoin yöpöydälläni hetken aikaa sitä kirjastosta jonotettuani. Luin sen yhdeltä istumalta ja koko loppuilta menikin sangen epämukavissa tunnelmissa. Tämä kirja jättää jäljen. Kirottu kauneus kertoo ihmiskaupasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja päähenkilöinä on kolme nuorta tyttöä. Moldovalainen 19-vuotias Inesa riistetään moderniin seksiorjuuteen  hetki ennen omia häitä. 15-vuotias meksikolainen Karla lähtee väärän auton kyytiin. Nuorin tytöistä, 10-vuotias Sammy joutuu kokemaan asioita, joita yhdenkään lapsen ei pitäisi kokea.

Cecilia Samartin perehtyi aiheeseen syvällisesti ennen kirjan kirjoittamista ja on yhdessä haastattelussa kertonut että kaapattuja ja prostituutioon pakotettuja tyttöjä on kaikkialla, myös Helsingin kaduilla. Se jos mikä pistää miettimään. Enempää juonta paljastamatta, niin totean vain että jos luet yhden kirjan niin olkoon se tämä.

Kuva lainattu: imbd.com

Mulla on pieni ispiraatiovihko, jonne kirjoitan kaikki kiinnostavat leffat, sarjat, levyt, kahvilat, asiat joita pitää kokeilla. HBO:n Pose-sarja on ollut listan yläpäässä jo hetken aikaa. Vihdoinkin oli aikaa keskittyä tähän uutuuteen ja voi pojat ja tytöt – tämä sarja vei mukanaan! Pose kertoo Ballroom-kulttuurista 80-luvun New Yorkissa keskellä nousukauden huippua. Rikkaiden liikemiesten sijaan, sarjan pääosissa ovat seksuaalivähemmistöt ja heidän kulttuurinsa.

Sarjassa käsitellään isosti myös kipeitä asioita kuten syrjintää, vainoa ja Aidsin nousua. Posessa transsukupuolisia roolihahmoja esittävät oikeat transsukupuoliset näyttelijät, joka on mielestäni ison JIPPII huudon arvoinen asia. Olen aivan rakastanut yhteen pääosan esittäjään, Angeliin (näyttelijä Indya Moore), joka on mielestäni upeinta mitä TV-sarjoissa on hetkeen nähty.

Ensimmäisen kauden nähtyäsi olet varmasti varaamassa Voguing tanssituntia. Sillä kukapa ei haluaisi oppia itsevarmuutta, ryhdikkyyttä ja kick ass-asennetta. Posessa on kaikki mitä voi hyvältä sarjalta toivoa. Mieletön musiikki ja näyttävät tanssikohtaukset. On draamaa, särkyneitä sydämiä, naurua, elämäniloa ja ihmisiä omine ainutlaatuisina piirteineen. Suosittelen! Toista tuotantokautta odotellessa…

Kuva lainattu: Nonsensen Instagram

Politiikka on tylsintä mitä tiedän. Eduskuntavaalien alla tekisi mieli vetää hattu syvälle päähän ja pysyä pimennossa, sillä puoluejargonia ja tyhjiä lupauksia satelee jokaisesta suunnasta. En ole yhtäkään vaalitenttia pystynyt katsomaan loppuun. Sen verran puuduttavaa touhua se Suomessa on. En ole yksin mielipiteeni kanssa. Tiedostan myös, että suuria ja ikäviä asioita tapahtuu tulevaisuudessa, joka vaikuttaa meidän kaikkien tulevaisuuteen ellemme tee jotain nyt. Ikäihmisten hoito, maahanmuutto, ilmastonmuutos, verotus, eläkkeet tulevaisuudessa – pelkät otsikot ahdistavat, mutta nyt ei ole aika piiloutua vaan tehdä asialle jotain. Olla aktiivinen, ottaa asioista selvää ja vaikuttaa.

Olen niin onnellinen että supervaikuttajat Alexa Dagmar ja Linda Juhola eli Nonsense Podcastin tiimi tarttuivat haasteeseen ja tarjoilevat politiikkaa uudella ja tuoreella otteella. Kiinnostavasti, haastaen ja tyylilleen ominaisesti pilke silmäkulmassa. Emma Karin ja Hjallis Harkimon osiot olivat loistavia. Jaksot onnistuivat avaamaan kyseisten henkilöiden maailmankuvan ihan uudella tavalla. Jos et tiedä ketä äänestää ja miksi äänestäminen on juuri näissä vaaleissa tärkeää, niin kuuntele Nonsensen Vaalispessu. Jaksot löydät esimerkiksi Soundcloudista, Acastilta tai puhelimen omalta podcast -sovelluksesta.

Tätä kirjoittaessa soi: Basement Jaxx – Fly Life

 

kulttuuri leffat-ja-sarjat kirjat podcastit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *