3 x ruudullani juuri nyt

Jälleen yhdestä koronaviikonlopusta selvitty. Toivottavasti saamme pian kuulla, tepsivätkö nämä rajoitustoimet ja milloin voimme niitä alkaa purkamaan. Oma huonontunut taloustilanne kummittelee koko ajan takaraivossa, mutta yritän edelleen mennä positiivisen kautta. Kyllä tästä yhdessä selvitään. Ja hei onneksi on miljoona ja yksi asiaa, joilla saada ajatukset hetkeksi muualle. Tässä tämän hetken suosikit.

freestocks

HBO: Outsider

Stephen Kingin ystäviä siellä ruudun toisella puolen? Outsider on nähtävä! Sarja perustuu Stephen Kingin bestselleriin Ulkopuolinen (The Outsider), joka seuraa nuoren pojan murhan tutkimusta ja tapausta ympäröivää salaperäistä voimaa. Koko sarjan ajan joudut  pohtimaan, löytyykö ristiriitaisille todisteille rationaalinen selitys vai onko takana mahdollisesti jotain yliluonnollista.

Sarjassa näyttelee myös maailman taitavin ja upein Cynthia Erivo. Hän oli mm. Oscar-ehdokkaana pääroolistaan elokuvassa Harriet. Itse näin hänet muutamia vuosia sitten New Yorkissa Color Purple -musikaalin pääosassa. Hänen tapansa näytellä ja mennä roolihahmoon on ainutlaatuista. Outsiderissakin Cynthialle on varattu uniikki rooli, jonka nainen hoitaa mallikkaasti. Iso suositus!

Netflix: Unorthodox

Kuinka monta sarjaa olet katsonut jiddišin kielellä? Unorthodox on saksalaisen tuotannon sarja ja järjettömän hieno sekä opettavainen kokonaisuus. Tarina kertoo nuoresta hasidijuutalaisnaisesta Estystä, joka pakenee järjestäytyneestä avioliitostaan ​​ja uskonnollisesta yhteisöstään aloittaakseen uuden elämän ulkomailla. Tarina perustuu Deborah Feldmanin menestyneeseen elämäkertaan Unorthodox : The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots.

Sarjassa esitellään hasidijuutalaisten ikivanhoja ja äärikonservatiivisia perinteitä. Välillä naurattaa, toisena kauhistuttaa. Naisen asema surettaa, vaikka tosielämässä eivät kaikki hasidijuutalaisnaiset koe tietenkään itseään alistettuina. Extratärppinä suosittelen katsomaan myös Näin tehtiin sarja Unorthodox samaisesta Netflixistä. Tämä dokumentti antaa todella paljon lisätietoa itse sarjan teosta sekä kuvaa hasidiyhteisön ongelmia naisten kannalta todenmukaisesti. Hieno sarja!

Podcast: Jäljillä

Pidän suuresti, kun podcastin tekemiseen on selkeästi käytetty aikaa ja tehty hyvä pohjatyö. Tästä podista on tullut lyhyessä ajassa kävely- ja pyörälenkkien vakio kuuntelumatskua. Kuuntelin ensin Suomen ensimmäisen rikospodcastin, Huorapuutarhan kaikki jaksot ja siirryin nyt tämän pariin.  Jäljillä-rikospodcastissa tutustutaan erilaisiin true crime -tapauksiin ympäri maailmaa. Selvittämättömiä henkirikoksia, katoamisia, sarjamurhaajia, epäselviä kuolemantapauksia jne.

Podcastin tekijä Tilda Laaksonen ei mässäile väkivallalla. Koska jaksot koskettavat oikeita ihmisiä, on ne tehty erittäin kunniottavasti. Pohdintaa on niin oikeusjärjestelmien kuin poliisienkin toiminnasta tapauksen aikana. Tilda avaa podissa myös omia ajatuksiaan keisseistä sekä kertoo taustatyöstään. Mukana on aina paljon lähteitä sekä lisäinfoa Instagramin puolella. Kuuntele jos uskallat!

Mikä on viihdyttänyt sinun ruudullasi viime aikoina? Minkälaiset podcastit sytyttävät?

Tätä kirjoittaessa soi: Nick Cave & The Bad Seeds ft. Kylie Minogue – Where The Wild Roses Grow

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *