Call me by my Mer-name!

Moni tätäkin blogia lukeva tietää, kuinka hurahdin vuonna 2019 pyrstösukelluksen maailmaan ja tuo ihastus ei ole laantunut vaan päinvastoin syventynyt entisestään. Otin tammikuussa ison harppauksen harrastuksen tiellä ja päätin aloittaa PADIn lisenssien haalimisen myös pyrstösukelluksen parissa. Se nimittäin helpottaa ulkomaanreissuillakin, jos mielii päästä sukeltajien mukana vapaasukeltamaan pyrstön kera, niin voi vain näyttää PADIn apista omaa Freediver -korttia. Jos joku ei vielä tiedä niin PADI (Professional Association of Diving Instructors) on siis kaikkialla maailmassa tunnettu amerikkalaislähtöinen sukelluskoulutusjärjestelmä, jonka määrittelee kurssisisällöt ja standardit sukellusopetukselle sekä sukelluskouluttajien koulutukselle.

Kuva: zhengtao tang

Suomessa pyrstösukelluksen PADI lisenssejä voi suorittaa Mer-diversien kautta. Kävin suorittamassa ihka ensimmäisen kurssikokonaisuuden eli PADI Basic Mermaid™ -kurssin, joka koostuu yhdestä etäkoulutuksesta ja allassessiosta. Hintaa kokonaisuudelle vakuutuksineen kertyi 200€. Ei ihan halvemmasta päästä, mutta koska kyseessä on PADI, niin ymmärrän tuon summan hyvin. Kurssin sisältö oli myöskin sen verran monipuolinen että oli kyllä hintansa väärti. Ja ihan must jokaiselle vasta-alkajalle sekä oman harrastuspolkunsa alkuvaiheessa olevalle.

Kuva: Mathilda Khoo 

Etäkoulutuksessa käytiin läpi merenneitokulttuuria meillä ja muualla, turvallisuusasioita, hengittämiseen liittyviä neuvoja sekä yleistä asiaa varusteista, harrastuspaikoista yms. Allaskerralla sai puolestaan kattavan paketin niin veteen menosta ilman maskia sukeltamiseen asti. Delfiinipotkut, taitot, paineentasaukset ja hengityksen oikeaoppinen pidättäminen kävivät koulutuksen aikana tutuiksi. Samalla saat oppia siitä kuinka varmistaa kaverin ja itsesi turvallinen harrastaminen. Vesi kun on aina yllättävä elementti, varsinkin kun siirrytään pois oman altaan sisältä luonnonvesiin.

Kuva: Jeremy Bishop

Kurssi luo mielestäni hyvän perustan haastavampien taitojen oppimiselle jatkokursseja varten. Ja mikä parasta, et tarvitse aikaisempaa kokemusta sukeltamisesta tai monoräpylällä uimisesta. Eli kaikki pyrstösukelluksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Ainoat ennakkovaatimukset ovat kyky uida pinnalla 25 metriä (tyyli vapaa) ja kyky kellua 3 minuutin ajan ilman apuvälineitä. Jos mä oisin sä, niin ilmoittautuisin jo mukaan.

Oletko kokeillut pyrstösukellusta? Kiinnostaa monoräpylällä sukeltelu?

Tätä kirjoittaessa soi: Isabelle Young – Sirens

puheenaiheet liikunta suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *