Docpointin tärpit 5 + 3

Alkuvuoden kohokohta eli DocPoint, Suomen suurin dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali on pian täällä. Tänä vuonna festaria vietetään 31.1. – 5.2. ja timanttisten dokkareiden lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tavata kansainvälisiä elokuvanteköitä. Perkasin tuttuun tapaan koko ohjelmiston etukäteen ja nämä dokkarit ylsivät mun top5 listalle, muutamaa bonusdokkaria unohtamatta.

1. Hidden Letters

Hidden Letters kertoo vuosisatoja käytetystä salaisesta kielestä, nushusta, jonka Hunanin maakunnan naiset Kiinassa kehittivät. Salaisuudet säilyivät, sillä miehet eivät välittäneet opetella ymmärtämään nushua. Tietenkin. Yllättyneitä ovat? Tämä trailer vei mukanaan.

2. A Bunch of Amateurs

A Bunch of Amaterus seuraa maailman vanhinta elokuvakerhoa, vuonna 1932 perustettu Bradford Movie Makersia, jolla riittää haasteita. Onneksi kaikesta selviää kun on yhteisö ympärillä ja elämässäkin pysyy paremmin kiinni, kun säilyttää kyvyn innostua uudesta. Tämä on pakko nähdä!

3. The Faithful: The King, the Pope, the Princess

Fanituskulttuuri on aina kiehtonut minua suuresti. Olen aina yhtä yhtä järkyttynyt ihmisen kyvystä keksiä mitä mitä uskomattominta krääsää joka kiteytyy henkilökultin ympärille. The Faithful toki kertoo tavarasta, mutta sen todellisena aiheena ovat ihmiset, jotka omilla tavoillaan palvovat paavia, Elvistä tai Dianaa. Mitä se heille merkitsee, mitä he saavat siitä irti? Mitä he haluavat ilmaista? Traileriin pääset tästä.

4. Valon ja varjon huoneet

Valon ja varjon huoneet käsittelee seksityötä Mumbain miljoonakaupungissa. Dokumentissa väheksytyt, ylenkatsotut ja usein myös hyväksikäytetyt naiset ja muunsukupuoliset kertovat elämästään avoimesti. Dokumentti on vuodelta 2001.

Kuva: docpointfestival.fi

5. Crows Are White

Dokkari sukeltaa Japaniin Hieivuorille, Tendain buddhistimunkkien kotiin. Yksi munkkien harjoituksista, huipentuu vuosikausien jokaöiseen maratoninmittaiseen kävelyyn. Tavoitteena on saavuttaa valaistuminen. Jos tehtävä epäonnistuu, munkin täytyy päättää elämänsä. Kurkkaa traileri täältä.

Bubblin´ Under:

82-vuotiaasta Andrzej Szwanista eli drag-artisti Lulla La Polacasta kertova Boylesque innostaa katsojaa ymmärtämään, että tulevaisuutta voi aina suunnitella, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä elää omannäköistä elämää. Much Ado about Dying puolestaan valottaa Ison-Britannian terveysjärjestelmän lohdutonta tilannetta sekä sitä, millaista on vanheta yksin. Silence Heard Loud puolestaan muistuttaa kuinka jokainen turvapaikkaprosessin numero muuttotilastoissa on ihminen tarinoineen, murheineen ja unelmineen.

Oletko menossa Docpointtiin? Mitkä elokuvat pääsivät sun listalle?

Tätä kirjoittaessa soi: Tom Petty – Free Fallin

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *