DocPointin tärpit x 5

Se on täällä taas! Vuoden alun parhaimpia juttuja vähän niin kuin Lux Helsinki ja Runebergin päivä (tai kuukausi leivosten syöntimäärän mukaan). Puhun nyt tietenkin DocPointista. Suomen suurimmasta dokumenttielokuvaan keskittyvästä elokuvafestivaalista. DocPoint järjestetään joka vuosi tammi-helmikuun vaihteessa ja tämän vuoden ajankohta on ihan kulman takana nimittäin 31.1.-6.2.2022. Koko ohjelmisto on jo julkaistu täällä, mutta ajattelin listata omat suosikkini tämän vuoden valikoimasta.

Kuva: Jakob Owens

Toki DocPoint on parhaimmillaan livenä, mutta vallitsevien rajoitusten puitteissa yleisöfestivaalin toteuttaminen ei ole mahdollista. Jos jotain hyvää verkkofestarista haluaa löytää, niin ainakin aikataulut eivät ole esteenä hyvän elokuvan näkemiselle, sillä katsoja valitsee itse, milloin festivaalin ajanjaksolla katsoo ostamansa elokuvan. Mutta nyt niihin tärppehin.

1.From the Wild Sea

Olemme ongelma ympäristön hätään, mutta onko meistä sen ratkaisuksi? Tanskalaisessa elokuvassa kuvat todella tavoittavat enemmän kuin sanat.

2. The Velvet Queen

Hengästyttävän kaunis luontokuvaus Tiibetin ylängöltä. Ranskalaisessa dokkarissa etsitään uhanalaista ja vaikeasti tavoitettavaa lumileopardia.

3. Bangla Surf Girls

Minkälaista elämää voi elää nuori tyttö, joka joutuu päivittäin henkilökohtaisten unelmien ja ulkopuolisten rajoitteiden ristituleen? Odotan tätä dokkaria ehkä eniten. Kanadalainen dokumentti seuraa bangladeshilaisia surffityttöjä.

4.Ascension 

Elokuva luokkaeroista, tehdastyöläisistä, nousujohteista uraa toivovista toimihenkilöistä, henkivartijoista ja lopulta rikkaista. Jenkkiläinen elokuva Kiinasta, jossa luokkanousu on kaikkien unelma. Psst. Ascension kilpailee tällä hetkellä parhaan dokumenttielokuvan Oscar-ehdokkuudesta.

5.F@ck This Job

Media-alan sekatyöläisenä ja puoliksi venäläisenä sananvapauden puolesta puhujana odotan tätä dokkaria todella paljon. Elokuvan arkistomateriaali herättää eloon itänaapurin lähivuosien tilanteet, joissa vapaa sana on vaaran äärellä lähes joka suunnasta. Dokumentin päähenkilö joutuukin pohtimaan, miten voi suojella sekä omaa turvallisuuttaan että sananvapauden ihanteita?

Oletko osallistumassa DocPoint-festareille? Mikä dokkari puhuttelee eniten?

Tätä kirjoittaessa soi: Sascha Blank – Atlantis

kulttuuri suosittelen leffat-ja-sarjat
Kommentit (2)
 1. Miehen Sanoin
  29.1.2022, 08:07

  Odotan jo malttamattomana sitä aikaa kun festarit voidaan järjestää festareina ihmisillä höystettynä. Muistot vuosien 2005 ja 2007 DocPointeista ovat kultaantuneet siinä määrin, että voisin jälleen lähteä vapariksi mahdollistamaan yhtä parhaimmista tapahtumista (dokumenttielokuvan ystävänä voinen olla tätä mieltä) tässä maassa 🤘🏻

  1. That Out of Office Girl
   29.1.2022, 08:43

   DocPoint on 🔥. Mä oon kouluaikoina ollut ”töissä” siellä 2005 tai 2006 ja sen jälkeen yleisössä melkein jopa vuosi. Huikea festari ja tietty sata kertaa parempi livenä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *