Fitnessvaikuttajia ja maahanmuuttajien pieniä suuria unelmia

Yksi asia mitä olen kaivannut eniten koronapandemian aikana on leffassa käyminen. Se fiilis kun sali pimenee, sylissä on iso, elokuvanautinnolta tuoksuva poppariboksi ja kädessä suurin kokis mitä tiskistä löytyy. Se hetki, kun elokuva imaisee sinut mukanaan milloin avaruusmatkalle, milloin keskelle traagisinta rakkaustarinaa. Se olo, joka kihelmöi vatsassa asti hyvän leffan jälkeen. Se tunne, kun arki tuntuu taas seikkailulta. Ehkä uskotte kun sanon, että rakastan elokuvia vähintään yhtä paljon kun kirjoja. Tänä viikonloppuna pääsin leffaan kahdesti. Se tuntui sanoinkuvaamattoman upealta.

Kuva: Corina Rainer

Järjestyksessään 32. Espoo Ciné -elokuvajuhla järjestettiin tällä viikolla. Sen verran paljon kotiseuturakkautta tässäkin sydämessä on, että kun yhdistetään legendaariset leffafestarit ja yksi pääkaupunkiseudun harvoista alkuperäisessä, kulttuurisuojellussa asussaan säilyneistä vanhan ajan elokuvateattereista, tämä nainen on paikalla. Suuntasimme siis perjantina Kino Tapiolaan katsomaan Magnus von Hornin ohjaamaa jännitysdraamaa nimeltä Sweat, joka seuraa fitnessvaikuttajan arkea somessa esitetyn kiiltokuvamaisen elämän taustalla.

Mitä tapahtuu kun jakaa elämästään kaiken koko maailmalle? Päähenkilö Sylwia joutuu kohtaamaan niin ammattinsa haittapuolet kuin kalvavan yksinäisyyden tunteen. Somessa kun ei ole aina tilaa aitoudelle. Elokuva piti otteessaan loppumetreille asti, mutta itse olisin toivonut erilaista loppuratkaisua. Hyvin alkanut elokuva lässähti loppua kohti. Ihan samanlaista wau-elämystä en saanut kun viimeksi Espoo Cinéssa. Kaiken kaikkiaan hyvä elokuva katsottavaksi kaikille niille, jotka haaveilevat vaikuttajan ammattista. Elokuvan jälkeen, saatat ehkä muuttaa mielesi.

Eilen puolestaan kävin toisessa suosikkileffateatterissani eli Kallion Rivierassa ystävieni kanssa katsomassa In the Heights-musikaalielokuvan, joka on mielestäni yksi parhaista filmatisoinneista, jotka perustuvat musikaaliin. Alkuperäinen teos nähtiin jo vuonna 2008 Broadwayllä  Lin-Manuel Mirandan läpimurtoteoksena ja samainen renessansinero on ollut tämänkin elokuvan takapiruna. Musikaalielokuva yhdistelmää upeasti lattaritunnelman, hiphopmusiikin sekä yhteiskunnalliset teemat, joita monet paperittomat siirtolaiset kohtaavat, kun gentrifikaatio uhkaa New Yorkin Washington Heightsin kaupunginosaa.

Elokuvan pääossassa on lähikaupan pitäjä Usnavi, joka säästää rahaa unelmaansa varten sekä haaveilee naapurin tytöstä. Ympärillä on tiivis yhteisö, jossa jokainen haaveilee niin pienistä kuin vähän suuremmista unelmista. Nauroin, itkin, lauloin ja jorasin penkissäni läpi elokuvan. Tämä oli hieno teos! Käy katsomassa!

Oliko kumpikaan leffoista tuttuja? Mitä tykkäsit?

Tätä kirjoittaessa soi: In The Heights (Original Broadway Cast Recording) – 96,000

 

 

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *