Fly Away With Me

IMG-1727.JPG

Päivät on menny sellaista vauhtia, että taas on ollut ponnarissa pitelemistä. Kolmen päivän työviikko oli tarpeeksi tehokas (lue: lyhyt) joulun jälkeiseen elämään totuttautuvalle sokerihiirelle. Aikaa on tällä viikolla jäänyt jopa harrastamiseen. Innostuin niin paljon Aerial Yogasta, että menin ja ostin kausikortin Vertical Clubille. Keväästä tulee ainakin hauska, kun yritän kammeta itseni erilaisiin välineisiin. Testiin ovat nyt menossa pole-, aerial hoop, hammock tricks ja silks -tunnit. Itsensä haastamisen lisäksi saa ainakin opetella myös armeliaisuutta itseään kohtaan. Aloittelijan rooli on aina haastavin, mutta myös palkitsevin kun edistymistä alkaa vihdoin ja viimein tapahtua. Olen oman osani jo kilpaurheilusta hoitanut kotiin, joten kerrankin on aikaa keskittyä vaan fiilistelyyn. Vertical Club oli itselleni ihan uusi tuttavuus. Olin käynyt siellä vain yhdellä ulkopuolisen ohjaajan tiiviskurssilla vuonna 2018, mutta näin kahden päivän kokemuksella voin sanoa että paikassa on erityinen tunnelma. Kaikki moikkaavat toisiaan, keskustelua toisten treenaajien kanssa syntyy helposti ja asiakaspalvelu on ihanan kotoisaa. Tykkään!

IMG-1722.JPG

Aerial Yogassa eli suomeksi ilmajoogassa käytetään apuna katosta roikkuvaa silkkiliinaa. Harjoitukset sopivat erityisen hyvin lievien selkävammojen hoitamiseen mikä oli ainakin minulle sopiva myyntiargumentti. Tunnilla tehtävät ilmajoogaharjoitukset kiinteyttävät ja vahvistavat lihaksia sekä lisäävät venyvyyttä. Omalta osalta tunti toimi sopivan meditatiivisena harjoitteluna, jossa oli kerrankin aikaa rauhoittua ja keskittyä hengittämiseen. Käyn helpoimman tason tunneilla, jossa ollaan pää alaspäin eli inversiossa (jes eka joogasana!) vain vähän aikaa kerrallaan. Ekalla kerralla vähän huippasi, toiselle kertaa keho oli selkeästi jo kartalla siitä mitä tulee tapahtumaan. Päälle suositeltiin pitkähihaista paitaa sekä pitkiä housuja. Kaikki korut piti poistaa, ettei kangas vaurioidu. Jalassa mulla on ollut molemmilla kerroilla sukat. Niin näytti olevan suurimmalla osalla muistakin kävijöistä. Yläpuolella oleva kuva on loppurentoutuksesta, jossa maataan täysin vaakatasossa kankaan sisällä ja kangas muodostaa oman hämärän pikku tiipiin, jonne tekisi mieli nukahtaa. Mietin etukäteen tulenko tylsistymään tunnilla, joka ei tarjoa vauhtia ja ainakaan vielä tässä vaiheessa vaarallisia tilanteita, mutta keho oli jälleen kerrankin fiksumpi kuin pää. Fiilis kropassa tunnin jälkeen oli niin rentoutunut ja säteilevä ja niinpä pääkin oli myyty tunnin tarpeellisuudesta.

IMG-1723.JPG

Siellä ne pikku sorkat lepäilivät tyytyväisinä. Kulttimaineeseen nousseiden Teletappien viisautta lainatakseni –  Uudestaan!

Tätä kirjoittaessa soi: Norah Jones – Come Away With Me

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *