Fox in Wonderland

Vaikka helmikuu olikin lyhkänen kuukausi, niin ehdin työn puitteissa viettämään pari helmikuun viikonloppua keväisessä Tukholmassa. Viimeksi jäi Fotografiska väliin, kun sekosimme mieheni kanssa ihanasta auringonpaisteesta, mutta onneksi vahinko tuli korjattua viime viikonloppuna työkavereiden kanssa. Ja voi pojat, onneksi tuli. Jos olet tällä viikolla Tukholmassa, niin tee itsellesi palvelus ja mene katsomaan Kirsty Michellin Wonderland-näyttely. Valokuvat ovat kunnianosoitus Kirstyn syöpään kuolleelle äidille, joka oli taitava tarinankertoja. Kirstyn rakkaimmat muistot liittyvät lapsuuden maisemiin ja ädin luomaan satumaahan. Huikean 5 vuoden projekti itsetehtyine asuineen, meikkeineen ja kuvauslokaatioineen sai nimen Wonderland ja ainakin tämä katsoja oli täysin myyty. Olisin voinut ympäröidä itseni näyttelyn antimilla tuntikausiksi. Äkkiä napsaistut kännykkäkuvat eivät tee oikeutta taiteelle. Mene ja koe ihmemaa livenä.

Lisäksi ehdimme korkata juuri avatun Alison Jacksonin Truth is Dead -näyttelyn, joka on nähtävissä 19. toukokuuta asti. Inspiraationa valokuville on toiminut Alison sanoin ”totuuden kuoleminen”. Elämme ajassa, jossa kaikki voidaan feikata, autenttisuutta on vaikea todistaa ja luottaminen on entistä vaikeampaa. Miten se muuttaa tapaamme hahmottaa asioita ja suhtautumista toisiimme. Kivuliaita asioita käsitellään huumorin keinoin ja Alisonin käyttämät julkkisten kaksoisolennot auttavat meitä kurkistamaan näyttelijöiden, laulajien ja poliitikkojen salattuihin elämiin. Mitä väliä on totuudella? Ehkä nämä asiat tapahtuivat, ehkä eivät.

Mun mielikuvituksessa David Beckham voisi hyvinkin poseerata kuvan lailla rennon letkeästi hodari kädessään odottaessaan Posh Spiceä takaisin kotiin ostosreissultaan. Hodareista puheen ollen, niin saanko sanoa taas sanasen ruoasta? Näytin työkavereille Tukholmaan avatun Eatalyn. jota hehkutin jo viime Tukholman blogipostauksessa. Meille kävi nii hyvä tuuri että päästiin yläkertaan lounaalle ilman pöytävarausta. Kuten arvelinkin, pizzat ja gelatot olivat just eikä melkein parasta hetkeen. Eataly oli jostain saanut hankittua Tukholman italialaisvahvistukset tarjoilijoiksi ravintolaan ja hetken kuvittelin olevani jälleen Roomassa. Fantastico! Annan kuvien puhua puolestani.

Tätä kirjoittaessa soi: Stevie Nicks – Alice (The other side of the mirror)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *