Girl Crush: Yoga Girl

On vaikuttajia ja sitten VAIKUTTAJIA. Olen jo vuosia seurannut Instagramissa @yoga_girl nimistä inspiraatiotiliä, jonka takana on vuonna 1988 syntynyt ruotsalainen Rachel Brathen, joka asuu nykyään Aruballa miehensä ja lapsensa kanssa. Olen tavannut Rachelin livenä Aruballa ja voin sanoa, että hän on juurikin niin suorapuheinen ja rehellinen kuin instatili antaa ymmärtää. Juuri hänen aitoutensa ja autenttinen lähestymistapansa somessa jaettuihin asioihin on tuonut hänelle huikeat 2,1 miljoonaa seuraajaa. Nykyään Yoga Girl brändin alle mahtuvat niin podcast, somekanavat, hyväntekeväisyysjärjestöt, joogakoulu, retriitit ja online-yhteisöt.

Kuva: Yogagirl.com

Kaikki sai kuitenkin alkunsa rakkaudesta joogaan. Rachel innostui joogasta tosissaan asuessaan Costa Ricalla ja päätti jakaa pieniä pätkiä harjoituksestaan silloiseen uuteen somekanavaan nimeltä Instagram ja loppu onkin historiaa. Tie joogan pariin ja joogaopettajaksi ei ollut helppo. Rachel on usein kertonut traumaattisesta lapsuudestaan ja nuoruudestaan, jotka kirvoittivat hänessä myöhemmin itsetuhoisen käytöksen. Onni elämään löytyi hullujen nuoruusvuosien jälkeen joogamatolta.

Rachel on julkaissut kaksi kirjaa, jotka halusin ehdottomasti lukea samaan aikaan. Jälkimmäisestä kirjasta on tulossa erillinen postaus myöhemmin. Ensimmäinen teos Yoga Girl – Löydä tasapaino ja elä täyttä elämää julkaistiin vuonna 2014 ja se kipusi ilmestyessään New York Times Bestseller-listalle, jonne ei todellakaan ole helppo päästä. Kirjassaan Rachel kertoo siitä, miten hän löysi joogan ja meditaation avulla onnen ja tasapainon kaoottisen nuoruuden jälkeen. Kirja on hyvin kepeä ja kupliva – oikein tyypillinen hyvän mielen opas. Yoga Girl sisältää joogaharjoituksia kehon vahvistamiseksi ja rauhoittamiseksi, vinkkejä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin sekä yksinkertaisia ja terveellisiä ruokaohjeita. Plussaa tulee loistavista valokuvista, joissa jooga-asanat tuodaan esille turvallisesti. Rachel on kirjassaan halunnut inspiroida lukijaa tutustumaan joogaajan elämäntapaan: säännöllisiin joogaharjoituksiin ja meditaatioon, terveelliseen ruokavalioon ja lempeään filosofiaan, joka kannustaa etsimään onnea omasta sisimmästä. Mikäli jooga ja meditaatio ei ole sinulle entuudestaan tuttu, saat kirjasta paljon irti. Itse jäin kaipaamaan hieman syvällisempää otetta. Kirja jäi mielestäni pintapuoliseksi.

Vaikka ensimmäinen kirja ei ollut mielestäni kummoinen, suosittelen tutustumaan Rachelin ajatuksiin Instagramin kautta. Harva vaikuttaja on niin rehellinen, aito ja ennen kaikkea vastuullinen mitä tulee sisällöntuotantoon. Rachelin sivuilla näkee hyvin harvoin muiden yritysten mainoksia ja mahdolliset yhteistyöt on aina todella selkeästi perusteltuja. Itse seuraan säännöllisesti Yoga Girl podcastia, joka on suosikkiformaattini Rachelin tuottamista sisällöistä. Hänellä on tällä hetkellä jopa kaksi säännöllisesti ilmestyvää podcastia. Toinen podeista, Yoga Girl Daily, on lyhyt päivittäin (ma-pe) ilmestyvä inspiraatiota ja uusia ajatuksia tarjoava self help tyylinen podcast. Toinen (Yoga Girl: Conversations From The Heart) onkin kerran viikossa ilmestyvä noin tunnin kestävä syvällisempi ja ajatuksia herättävä podcast, jossa on mukana jaksosta riippuen niin Rachelin lähipiiriä kuin kiinnostavia vieraita. Suosittelen tutustumaan. Psst! Hillittömän hauska jakso on The Flight From Hell, jossa Rachel matkusti miehensä, vauvansa ja koiransa kanssa lentokoneella. Sanonta jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen on osuvin kuvaamaan Rachelin lentokokemusta.

Oletko tutustunut Rachel Brathenin ajatuksiin? Kenestä sinä inspiroidut?

Tätä kirjoittaessa soi: Nahko and Medicine for the People – Budding Trees

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *