Happiness Project: Heinäkuun tavoitteet

Happiness Projectia on takana nyt kuusi ihanaa ja oivaltavaa kuukautta. Puolivälin yli mentiin letti viuhuen! Mikäli Gretchen Rubin ei ole tuttu, niin kurkkaa ensiksi tänne. Kesäkuun postauksesta selviävät myös aiemmat teemakuukaudet ja ne kuuluisat tavoitteet. Projektin edistymisestä taas pääset lukemaan jokaisen kuukauden top5 tai top10 postauksista.  Ihan alkuun täytyy myöntää, että elämänlaatuni on kohentunut huimasti viimeisen puolen vuoden aikana. Olen oppinut arvostamaan sekä omaa terveyttä että myös ympärilläni olevia ihmisiä ihan uudella tavalla. Uskallan jopa väittää, että ilman Happiness Projectia olisin vaipunut synkkyyteen ja ollut lähempänä masennusta varsinkin näin koronakeväänä.

Kuva: Micheile Henderson

Kun korona vei työt ja lisäsi sen kuuluisan matin kukkaroon, onkin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu kun heinäkuussa tulee ensimmäinen kokonainen kuukausipalkkani lomautuksen jälkeen. Heinäkuun Happiness Projectin teemana onkin raha ja erityisesti rahankäyttö.

Heinäkuussa lupaankin:

  • Tuhlata ja pistää rahaa kiertoon. Toki maltti on valttia tuhlaamisessakin.
  • Ostaa sellaisia asioita, jotka tulevat tarpeeseen.
  • Luopua jostakin turhasta. Kuinka monta suoratoistopalvelua nainen tarvitsee?
  • Lopettaa muhituttamisen! Kuinka monelta löytyy kaapista asioita, joita ei ole raaskinut vielä käyttää?

Raha merkitsee monelle eri asioita. Toisille se symboloi asemaa ja menestystä, toisille raha merkitsee turvallisuutta ja vakautta, jonka ansiosta he voivat nauttia elämästä huolettomammin, kun osa käyttää rahaa röyhkeästi vallankäytön välineenä. Itselläni on ollut hieman ongelmallinen suhde rahaan. Lapsena sitä ei juurikaan ollut, joten jokainen ostos oli todella tarkkaan harkittu. En mielellään lainannut tavaroita toisille lapsille ja pelkäsin aina että omistamani tavarat menisivät rikki. Jopa aikuisena huomaan hengittäväni paremmin kun tiedän että tilillä on vähän rahaa pahan päivän rahalle.

Kuva: Micheile Henderson 

Piskuinen puskurirahasto tulikin tarpeeseen koronakeväänä. Meinasin aluksi saada slaagin, kun mietin saanko vuokran maksettua ja ruokaa pöytään. Onneksi sain. Muutaman kuukauden epävarmuus oli hyvin stressaavaa. En edes osaa kuvitella miltä tuntuisi elää aina sellaisessa epävarmuudessa. Olin aikanaan monta vuotta freelancerina taide- sekä media-alalla ja lopulta kyllästyin jännittämään mitä seuraava kuukausi toisi tullessaan. Palkkatyöt ovat tuoneet mukanaan tietynlaisen vapauden, vaikka olenkin edelleen tarkka rahankäyttäjä. Minulle säännölliset tulot tuovat enemmän mahdollisuuksia uuden oppimiseen, erilaisten asioiden näkemiseen ja kokemiseen esimerkiksi matkustamiseen.

Kuva: Micheile Henderson 

Heinäkuun teema on itselleni todella kutkuttava. Kirjaan kaikki ostokseni exceliin, jotta näen itsekin mihin sitä tulee tuhlattua kaikkein eniten. Mies on sopivasti pari viikkoa reissussa, niin pääsen tarkastelemaan myös omia ruokaostoksiani. Jännä nähdä karkaako shoppailu hetkeksi käsistä, kun kerrankin on rahaa, jota tuhlata. Eletään ja katsotaan.

Minkälainen rahankäyttäjä olet? Minkälainen suhde sinulla on rahaan?

Tätä kirjoittaessa soi: The Notorious B.I.G. feat. Mase & Puff Daddy – Mo Money Mo Problems

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *