Happiness Project: Kesäkuun tavoitteet

Kesä on saapunut! Tämä kesä tuntuu hyvin erilaiselta verrattuna aikaisempiin vuosiin. Ensimmäistä kertaa elämässäni, minulla ei ole mitään selkeää lomasuunnitelmaa olemassa. Ulkomaanreissut eivät pandemian vuoksi juurikaan houkuta. Lompakkokin on sopivasti tyhjentynyt lomautusten jäljiltä eikä liitosta ole kuulunut vielä pihahdustakaan muuta kuin pahoittelevina massameileinä että jonon pituus kasvaa ja kasvaa. Ja silti olen äärimmäisen onnellinen.

Kuva: Hironobu Fukuman

Minulla on edelleen katto pään päällä ja mahdollisuus ostaa ruokaa. Aion tässä kuussa myös tuhlata ja ostaa AB-lipun, jolla pääsen matkustamaan paremmin lähiseudun luontoon. Ehkäpä pysähdymme jokaiselle metroreitin pysäkille ja teemme sieltä pienen seikkailuretken poikaystäväni kanssa. Tätä ajatusta olemme pyöritelleet päässämme aina siitä asti, kuin luin Metrolla metsään -teoksen. Lisäksi on tietenkin kaupunkipyörät, joilla pääsee viilettämään rantaraitteja pitkin. En suostu synkistelyyn vaan teen kaikkeni, että tämä kesä jää muistoihin yhtenä parhaista. Oli koronapandemiaa tai ei. Oletko messissä?

Kuva: ShengGeng Lin

Gretchen Rubinin Happiness Project -kirjasta alkunsa saanut elämänmuutosprojektikin on nyt sopivasti puolivälissä.Teemat kertauksena vielä niille lukijoille, jotka tulevat mukaan vasta nyt. Tammikuussa keskityin onnistuneesti energiatasojen lisäämiseen, helmikuussa syvennyin parisuhteen huoltamiseen ehkä vähemmän onnistunein lopputuloksin, mutta toisaalta testikuukausi toi esille parisuhteen heikkoudet ja epävarmuudet, joihin voimme nyt poikaystäväni kanssa keskittyä. Maaliskuu oli omistettu työnteolle ja uusille työtavoille. Uudet rutiinit tulivatkin tarpeen, kun kuun puolessa välissä lähtivät ensiksi oman yrityksen työt ja sen jälkeen koittivatkin YT-neuvottelut palkkatöissä. Kaiken synkistelyn vastapainoksi keskityin huhtikuussa tuomaan enemmän iloa ja keveyttä elämääni onnistunein tuloksin. Toukokuussa oltiinkin sitten kadonneen luovuuden lähteillä ja etsittiin tapoja laadukkaaseen vapaa-ajan viettoon.

Kuva: Lama Roscu 

Kesäkuu on omistettu ystäville ja ystävyyden hoitamiseen. Rubin kirjoittaa kuinka jokaisella meistä täytyy olla läheisiä, pitkäaikaisia ystävyyssuhteita, jotta voimme tuntea itsemme onnellisiksi. Tarvitsemme ihmisiä joille voimme uskoutua, ja jotka saavat meille tunteen yhteenkuuluvuudesta. Tämä vuoksi kesäkuun Happiness Projectin tavoitteeni onkin vahvistaa vanhoja ystävyyssuhteita, syventää nykyisiä kaveruussuhteita sekä myös tutustua ja luoda uusia ystävyyksiä. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa?

Listan kirjoittaminen

Tiedättekö sen fiiliksen, kun aina yhtäkkiä havahtuu että ei ole muistanut tiettyä ystävää tai hänen olemassaoloaan kuukausiin? Vaikka sosiaalinen media helpottaa ihmisten elämän seuraamista, niin se samalla häivyttää niitä ystäviä pois mielestä, jotka eivät ole aktiivisina somessa. Korjatakseni tämän epäkohdan kirjaan kalenteriin listan kaikista niistä ystävistä, joihin haluan pitää aktiivisesti yhteyttä. Sen jälkeen laitan ystävilleni viestin ja ehdotan yhteistä tekemistä. Toki kaikilla on omat haasteensa ja kiireensä ruuhkavuosien keskellä, mutta minun tehtäväni on ainakin ehdottaa. Säännöllinen viestittely takaa myös sen, etteivät tärkeät ystävyydet kuivu kasaan.

Ylös, ulos ja lenkille (kröhöm viinille!)

Kirjoitin pari postausta takaperin, kuinka mahtavaa oli nähdä niitä läheisimpiä ystäviä piknikin merkeissä pitkän tauon jälkeen. Koska monen matkasuunnitelmat menivät koronan vuoksi uusiksi, onkin tärkeää että teemme kesällä asioita yhdessä, nyt kun kerrankin on aikaa siihen. Terassit, puistot, saaret ja päiväretket saavat ihan uudenlaisen merkityksen tänä vuonna. Omalta osaltani täytyy huolehtia siitä, että olen kerrankin aktiivinen osapuoli, joka on mukana järkkäämässä kivaa tekemistä. Tiedän kuinka helppoa minun on hukuttautua töihin ja valua väsyneenä kotiin päivän päätteeksi. Ei tänä kesänä!

Anteeksi, mikä sun nimi olikaan?

Muutokset tuulet puhaltavat myös treenirintamalla. Vertical Club sulki ovensa juuri kun sain lääkäriltä hyviä uutisia murtuman parantumisen johdosta. Nyt pitäisi löytää uusi paikka. Vaihtoehtoja toki on, mutta ainakaan vielä ei yksikään niistä tarjoa sellaista palvelua kun Vertsu. Samalla vanha treeniporukkamme hajaantuu. Kestää aikansa ennen kuin löydän taas oman paikkani uudessa porukassa ja uudella studiolla. Siksipä kesäkuun tavoitteeni on tutustua mahdollisimman moneen samalla tunnilla käyvään ihmiseen edes nimitasolla.

Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on tänä vuonna?

Tätä kirjoittaessa soi: Jamiroquai – Seven Days in Sunny June

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *