Happiness Project: Tammikuun tavoitteet

Tiistai on toivoa täynnä! Sitä toistelen itselleni kun mantraa surffaten vuoroin uutissivuilla, vuoroin nessupaketilla. Kauden ensimmäinen flunssa löysi tiensä tähänkin nokkaan ja tässä on niiskuteltu menemään jo muutaman päivän ajan. Eilen yritimme käydä intiimeillä deiteillä Luxissa, me ja ne 80 000 muuta ihmistä. 🙂 Oma suosikkini löytyi Metsätalon pihalta, jossa inspiraatiota teokseen oli saatu legendaarisen scifi-kirjailijan H.P. Lovecraftin tuotannosta ja erityisesti hänen novellistaan The Colour Out Of Space, jossa maahan tippuvalla meteoriitilla on outoja aavemaisia vaikutuksia. Hieno kokonaisuus! Lux Helsinki nähtävillä vielä huomenna aamulla ja illalla. Käy kurkkaamassa Luxista lisää täältä.

Lupasin palata Happiness Projectin tavoitteiden tiimoilta, joten täältä pesee. Kirjailijan tavoin minäkin valitsin kuukauden teemaksi energian lisäämisen. Ja niille, jotka hyppäsivät vasta nyt mukaan, niin käy ensiksi täällä ennen kuin jatkat lukemista pidemmälle. Vaikka päivät pitenevät ja valoisuus lisääntyy, niin kyllä tässä vielä pitkä matka on kevään pörinöihin. Sade, loska ja pimeys hallitsevat maisemaa. Sielunmaisemaa voi onneksi hallita ihan itse. Gretchen Rubin valitsi sen verran loistavat tammikuun tavoitteet, että päätin kopioida ne pienellä modauksella itselleni.

Krista Mangulsone

Uudet unirutiinit

Blogia seuranneet tietävät minun kärsineen viime vuonna aikamoisista uniongelmista, joita hoidettiin lopulta lääkityksellä. Lääkkeet olen jättänyt taakseni, mutta sitäkin suuremmalla syyllä kiinnitän nykyään enemmän huomiota siihen, että nukkumaan mennään viimeistään 23.00 mennessä. Sängyssä ei älylaitteita käytetä, joten ennen nukahtamista luen muutaman sivun valitsemastani kirjasta. Lisäksi yöpöydälle on löytänyt tiensä myös diffuuseri ja Frantsilan eteerinen öljy laventelin tuoksuisena. Laventeli tasapainottaa ailahtelevaa mielialaa, rauhoittaa mielen ennen nukkumaanmenoa ja auttaa vatsan toiminnan tasapainottamisessa.

Järkevä treenirytmi

Uuden vuoden kunniaksi irtisanoin salijäsenyyteni. Eli juuri toistenpäin kuin monella muulla. En vain ehdi käydä kuntosalilla, vaikka kuinka haluaisinkin. Olen tyhjentänyt kalenteria isolla kädellä, jotta treenipäiviä ei kertyisi neljää enempää. Keholle on annettava aikaa palautua, jotta kehitystä tapahtuu. Väsyneenä ei jaksa treenata. Olen huomannut myös olevani mukavuusalueella ilma-akrobatian parissa, joten muutaman tunnin kohdalla on tullut aika nousta seuraavalle taitotasolle. Jaiks!

Konmaritus kunniaan

Vaatekaappini, tuo Bermudan kolmion kadonnut kaksoissisko ansaitsee kunnon puhdistuksen. Haaveilen edelleen 10 asun maksimista, jolla pyörittää omaa lookkiani. En tarvitse yhtään enempää tavaroita enkä varsinkaan vaatteita. Vaatekaapin siivouksen jälkeen, voisin tehdä saman kosmetiikkavarastolleni. Onko se kaukana tulevaisuudessa siintävä keski-ikä, kun tämä tavoite saa minut todella innostuneeksi?

To do -listan putsaus

Jokaisella meistä on varmasti yksi tai kaksi ärsyttävää tehtävää, joita emme vain saa aikaiseksi tehtyä millään vaan siirrämme sen aina vain eteenpäin. Minulla on kaksi. Epämotivoiva koulutehtävä, jota en ole edes aloittanut vaikka deadline tulee kohta vastaan. Sitten on se lainan selvittäminen unelmaprojektia varten. Katsotaan, jos saisin itseäni niskasta kiinni.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

En ole tammikuussa halunnut laihduttaa tai kieltää itseäni negatiivisessa valossa. Sen sijaan haluan keskittyä siihen, mikä tuo minulla hyvää oloa joka päivä. Näitä ovat mm. hyvin nukutut yöt, ihanat aamupalat, rauhalliset aamuhetket, venyttely, haastavat treenit ja monipuolinen sekä säännöllinen ruokailu.

Katsotaan miten naisen käy!

Miten olet onnistunut pitämään omat uuden vuoden lupaukset? Vinkkejä otetaan vastaan.

Tätä kirjoittaessa soi: No Doubt – Under Construction

 

hyvinvointi oma-elama hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *