Heinäkuun TOP10

Se oli sitten siinä. Kiitos kesä 2020! Joku voisi olla kanssani eri mieltä, mutta miellän elokuun aina syyskuukaudeksi – maailman parhaimmaksi sellaiseksi. Ehkä se on nostalgiaa lapsuudesta, kun koulu taas alkoi ja harrastukset jatkuivat pitkän kesätauon jälkeen. Lämpimät ja aurinkoiset päivät ja siltikin ne väistämättä lähestyvät pimenevät syysillat. En tiedä mitään parempaa. Aikuisena elokuu on ollut duunin vuoksi aina superkiireistä ja jopa vähän stressaavaa aikaa, jonka haluaisin muuttuvan. Ennen kuin fiilistellään elokuuta, on aika osoittaa kiitollisuutta heinäkuuta kohtaan. Tässä tuttuun tapaan heinäkuun kohokohdat.

1. Happiness Project

Money, money, money, Must be funny, In the rich man’s world…Heinäkuussa annoin itselleni luvan tuhlata. Rahaa paloi eniten harrastuksiin, kulttuurielämyksiin ja ravintolaruokaan. Oikein hyvä! Järjestin vaatekaappini, pistin turhat,pieneksi jääneet ja rikkinäiset vaatteet kiertoon sekä hankin tilalle muutaman kappaleen monikäyttöisiä klassikoita. Erittäin hyvä! Varasin myös  ensi vuoden puolelle 40-vuotismatkan kauas paratiisiin. Kallis se oli kuin mikä, mutta menee osastoon kerran elämässä. Katsotaan miten käy koronan kanssa. Oh crap!

2. Kutsu mua lukutoukaksi

Olen kirjaimellisesti istunut nenä kiinni kirjassa koko heinäkuun. Luin vihdoinkin Margat Atwoodin Testamentit, Kate Daviesin hillittömän hauskan esikoisteoksen Syvään Päähän sekä aimo annoksen rasisminvastaista kirjallisuutta. Tsekkaa tärpit täältä.

3. Netflixiä kansalle

Jotta totuus ei unohtuisi, niin miehen loman aikana ehdin myös vierailla sekä HBO:n että Netflixin valikoimissa. Heinäkuun sarja- ja leffasuosikit, olkaa hyvä. Kaksi sanaa: FIRE SAGA. Tiedät, kun katsot.

4. Ei niin pieni merenneito

Pääsin vihdoinkin pyrstösukeltamaan sitten koronan jälkeen. Miten onnelliseksi voikaa ihminen tulla, kun pääsee omaan elementtiin. Tänä kesänä on tullut uitua niin meressä kuin järvessä, mutta tuo merenneitojen retriitti oli kyllä omaa luokkaansa. Lisäksi Helsingin merenneitokoulu aloitti toimintanta ja meidän yhdistystoiminta on tänä kesänä ottanut suuren askeleen eteenpäin.

5. Ruokaa kansalle

Tai ainakin yhdelle toimistotyöntekijälle. Herkuttelin Thai Orchid Villassa, joka osoittautu loistavaksi tuttavuudeksi. Sinne uudestaan. Löysin itseni vihdoin ja viimein Green Hipposta. Haluaisin syödä kahvilan koko menun läpi. Siinä loppuvuoden tavoitetta kerrakseen.

6. Nettitreeni, joka toimii

Olen teille hehkuttanut tänä keväänä Youtuben Boho Beautiful kanavaa. Innostuin heidän jooga- ja pilateshenkisistä harjoituksista niin paljon, että lunastin itselleni 10 päivä digiretriitin. Voin suositella tätä ohjelmaa lämpimästi. Mukaan tulee myös vegaanin ruokavalio, jota saa halutessaan noudattaa ohjelman ajan. Aikaa treeneihin menee vain 60min päivässä. Saatan vetäistä uuden kierroksen elokuussa.

7. Oma keho kullan kallis

10 päivän digiretriitti sai minut myös pohtimaan omaa kehosuhdettani, joista kirjoitinkin täällä. Olen kipuillut aiheen kanssa, niin pitkään kuin muistan. Välillä ollaan oltu todella syvissä vesissä. Aihe laajeni lisää, kun Välivuonna-blogin Anna innosti meitä pohtimaan syvällisemmän suhdettamme someen ja miten tavallisuutta pitäisi jatkossakin korostaa. Oma filtteröimätön teksti asiaan liittyen täällä.

ps. Rakastan tätä Lily-yhteisöä! Blogikollegat best!

8. Musiikkia sielulle

Tällä viikolla koettiin säikähdyksen hetkiä, kun kissani Rocky meni huonoon kuntoon. Kattavien tutkimusten jälkeen, syyksi on paljastumassa diabetes, joka tarkoittaa uutta lemmikkiarkea meidän talouteen. Minä olen opetellut pistämään misulle insuliinia ja äidin ja poikaystävän koulutus on vuorossa seuraavaksi. Onneksi on musiikki. Aina kun ahdistaa, katoan rakentamaan soittolistoja. Teille jaoin viimeksi soittolistan maanantaiaamuihin, jolloin kaikki ahdistaa. Tämän soittolistan jälkeen suunta on ainoastaan ylöspäin.

9. Personal Trainer

Heinäkuussa palasin takaisin ohjaamisen pariin. Asiakkaita on aina ihana nähdä. Omassa treenaamisessa en pitänyt taukoa. Heinäkuussa olen hillunut reformerilla, renkaalla, kankailla, slingissä ja tangolla. Tietäjät tietää. Kävin myös 2h urheiluhieronnassa. Sen verran jumissa oli kaikki paikat, että luulin seuraavana päivänä kuolevani lihaskipuun. Mutta nyt taas ranka kääntyy kuin nuorella tytöllä.

10. Deittejä, deittejä

Mies oli heinäkuusta 2 viikkoa lomalla. Minä nautin ylhäisestä yksinäisyydestä täysin rinnoin. Mikään ei saa parisuhdetta oikeille raiteilleen kun pieni tauko toisen näkemisestä. Sitä muistaa taas mihin toisessa alunperin ihastui. Ollaan heinäkuussa miehen reissusta huolimatta ehditty käymään lukuisilla kävelylenkeillä,  ollaan istuttu rantakahvilassa ihastelemassa auringonlaskua, pujahdettu järvipiknikille, sovittu lounastreffejä ja vietetty sadepäivää Ateneumissa. Ihan parasta!

Miten sun kuukausi sujui? Mitkä olivat sun heinäkuun kohokohdat?

Tätä kirjoittaessa soi: Yukon Blonde – Summer in July

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *