High as a kite!

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Odotettu ranneoperaatio toteutettiin eilen Pohjola sairaalassa. Samanlainen leikkaus tehtiin minulle oikeaan ranteeseen vuonna 2011 kunnallisella puolella, mutta kokemus oli tällöin tyystin eri. Taistelin vielä pari kuukautta operaation jälkeen että saisin maitotölkin nostettua leikatulla kädellä.

Kuva on otettu tänään eli 24h leikkauksen jälkeen. Ei kipuja ja sormet toimivat normaalisti. Tosin sunnuntaihin asti ei hirveästi saa vielä jumppailla, joten otan luvan kanssa iisisti. Kokemus yksityiseltä puolelta oli ensimmäinen eikä tämän jälkeen suinkaan viimeinen.

Päivä Pohjola sairaalassa oli huikea. Tunsin että minua kuunneltiin ja hoidettiin kuin VIP-vierasta. Hoitohenkilökunta, anestesialääkäri, käsikirurgi ja fysioterapeutti toimivat yhdessä kuin hyvin öljytty koneisto. Tiesin koko ajan mitä tapahtuu ja milloin. Aika luksusta verrattuna edelliseen kertaan, jolloin minut potkaistiin heräämöstä ulos, koska vuoteita tarvittiin toisaalla.

Rakastan tapahtumatuottajana erityisen hyvin mietittyjä yksityiskohtia ja tämä kokemus oli niitä pullollaan. Monipuolinen lounasmenu, josta sain valita juuri minulle sopivat vaihtoehdot, sairaalavaatteiden valinta (sukkien väristä lähtien) sekä oma pukukaappi lähdön hetkellä, jossa nimeni luki pinkillä tussilla ja hymynaamalla. Olinhan jättänyt omat vaatteeni pukupussiin, joka oli toimitettu tähän pukuhuoneeseen.

Pikkuasioiden lisäksi hoidon isot linjaukset oli hoidettu niin hyvin, että vieläkin hymyilyttää. Tiedän tasan tarkkaan mitä tapahtuu seuraavaksi niin jälkihoidon kuin kuntoutuksen osalta. Jälkikontrolli ja ompeleiden poistoajat kilahtivat tekstarilla puhelimeeni jo kuin olin heräämössä. Ennen kuin poistuin sairaalasta niin fysioterapeutti tuli tapaamaan minua jumppaohjeineen. Tätä menoa olen ennätysajassa takaisin ilma-akrobatian parissa.

Erityinen kiitos upealle leikkaustiimille, jonka kanssa puimme suomalaista musiikkiteatteria leikkauksen aikana sekä lukuisille hoitajille, jotka pitivät minusta huolen ennen ja jälkeen leikkauksen. Olette tehneet mahdottoman – poistaneet vuosia kestäneen sairaalakammoni! Kiitos!

Onkos kellään muulla vastaavia kokemuksia yksityiseltä tai kunnalliselta puolelta? Mikä toimi, mikä taas ei?

Tätä kirjoittaessa soi: Van Halen – Somebody Get Me a Doctor

 

 

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *