Iltasatuja voimanaisille

Minulla on tässä kuussa ollut uusi iltarutiini. Olen juonut kupin teetä ja nauttinut sen kanssa jotain pientä makeaa parvekkeella iltahämärässä, tehnyt heti perään iltatoimet kylppärissä ja jättänyt kännykän olohuoneeseen. Sen jälkeen olen pujahtanut sänkyyn Cecilia Ahernin novellikokoelman kanssa. Yksi ajatuksia herättävä tarina jokaiselle illalle. Fantastiset yöunet taattu.

Kokoelmassa kolmekymmentä naista kohtaavat yhteiskunnallisia kipupisteitä, jotka osuvat ja sattuvat meihin naisina eniten. Haluatko lukea tarinoita rohkeudesta, myötätunnosta ja itseluottamuksesta? Silloin tämä on sinun kirjasi. Jokainen meistä tarvitsee voimaantumista, varsinkin tässä kollektiivisessa pandemiatilanteessa, joka saa elämän tuntumaan epävarmalta ja harmaalta. Jokainen meistä ansaitsee siivet selkäänsä, jolla nousta arjen haasteiden ja pikkumaisuuksien yläpuolelle.

Ahernilla on ilmiömäinen taito kirjoittaa arkisista asioista taianomaisesti ja lähestyä vaikeitakin asioita hyväntuulisesti ja tarkkanäköisesti. Ahernin P.S Rakastan sinua on yksi kauneimmista romaaneista, jotka olen lukenut. En pystynyt katsomaan siitä tehtyä elokuvaa itkemättä. Tämä novellikokoelma ei itketä, mutta provosoi, naurattaa ja muistuttaa että mikä tahansa on mahdollista. Meissä kaikissa on voimaa. Siivet eivät ehkä näy, mutta ne ovat siellä.

Oletko lukenut teoksen? Mikä tarina jäi eniten mieleen?

Tätä kirjoittaessa soi: Bebe Rexha – Sacrifice

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *