Jos metsään haluat mennä nyt!

Kaipaatko elämääsi turvallisen ympäristön ulkoiluun, kenties puhtaampaa ilmaa, rauhoittavaa puiden suhinaa, lintujen laulua sekä ihania maisemia? Mene metsään! Se on nopein tapa ladata akut ja ihan ilmaiseksi. Kun kurkkasin eilen viikonlopun sääennusteen, niin lähetin siltä istumalta poikaystävälleni viestin, että lauantain aamupala syödään sitten Nuuksiossa. Check emoji tuli takas ennen kuin ehdin kissaa sanoa.

Nuuksion kansallispuisto on Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella sijaitseva superkaunis kansallispuisto, jonka koko on noin 53 neliökilometriä. Kutsun sitä aina meidän kotipuistoksi, sillä matkaa autolla kotipihalta Nuuksion parkkikselle kertyy alle puolisen tuntia. Yleensä Nuuksiossa tulee käytyä vähintään kerran kesässä, jolloin pulahtaminen johonkin Nuuksion monista järvistä on ihan must. Rakastan myös keväistä Nuuksiota, kun talvi alkaa vindoinkin antamaan periksi ja kevät  hiipii kuin varkain vallaten metsäpolut ja rantaraitit.

Monelle Nuuksio onkin erityisen tunnettu värikoodatuista luontopoluista sekä puiston lukuisista grillaus-, nuotio- ja leirintäpaikoista. Mutta tiesitkö että Nuuksiossa voi patikoimisen ja uimisen lisäksi, myös meloa, ajaa fatbikellä, syöttää poroja, osallistua shamaanirumputyöpajaan ja metsäjoogaretriittiin tai nukkua vaikka puuhun ripustetussa teltassa? Ja tässä oli siis vain osa puiston monista aktiviteeteista. Kurkkaa lisää täältä.

Kuten jo tuossa alussa mainitsinkin, niin meillä oli tällä kertaa tavoitteena syödä ihana aamupala ulkona, koska kaikki vaan maistuu aina paremmalta aurinkoisessa ulkoilmassa. Sen jälkeen lähtisimme kiertämään noin 4 km mittaista Haukankierrosta, jossa pääsisimme nauttimaan erityyppisistä maisemista kiitos reitin korkeuserojen. Katselin aamupalalla omia vaelluskenkiäni ja sain kylmät väreet aikaiseksi, kun ajattelin että noilla popoilla on talsittu niin Islannin laavakentät ja jäätiköt, Madagascarin sademetsävaellukset kuin Etelä-Afrikan safarit. Aika huikeaa!

Kerrankin oli ihanaa kiireettömästi kävellä metsän poikki, jutella niitä näitä, nauraa typerille jutuille ja fiilistellä luontoa ilman tiukkoja aikatauluja. Pysähdyttiin monta kertaa vain kuulostelemaan ja tuoksuttelemaan keväistä ilmaa. Linnutkin ovat selkeästi jo palailleet ulkomaan komennuksiltaan, sillä sen verran kovaa mekkalaa paikoitellen metsässä oli. Kuvaaminenkin vähän jäi, koska haluttiin keskittyä toisiimme eikä kameraan. Tässä muutama räpsäisy, mitkä napattiin matkan aikana.

Koska olet viimeksi ollut metsässä? Mikä on lempi luontokohteesi, jonne palaat aina uudestaan ja uudestaan?

Tätä kirjoittaessa soi: Maroon 5 – Memories

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *