Just breathe

Olen aina jaksanut ihmetellä kuinka viisas kehomme on. Jos emme itse tajua pysähtyä, kehomme pysäyttää meidät vaikka väkisin.

Istun parvekkeella. Olen kietoutunut viltteihin. Pöydällä on inkivääriteetä. Aurinko pilkistelee pilvien välistä. Keskityn hengittämään. Syvään ja rauhallisesti. Toistan hengitystä kuin mantraa. Melkein kuulen kehoni kehräävän, kun se vihdoinkin saa mitä haluaa. Lepoa. Kiireetöntä olemista. Läsnäoloa  just tässä ja nyt.

Tein pitkän ja stressaavan työputken pikku flunssassa ilman vapaita, sillä olenhan tehty titaanista. Paitsi en ollut. Minun piti mennä eilen töihin ja sen jälkeen taas treeneihin. En päässyt sängystä ylös. Jalat eivät kantaneet. Ihan kuin joku olisi sammuttanut perustoiminnon kehostani väkisin. Varasin ajan lääkärille iltapäiväksi. Kävi ilmi että tulehdusarvoni olivat tapissa. Pikku flunssa oli muuttunut nihkeäksi jälkitaudiksi. Kotiin lähdin antibioottien ja pakkolepomääräyksen kera.

Tässä sitä nyt ollaan. Nolona ja nöyrtyneenä, mutta järjettömän kiitollisena viisaalle keholleni. Ymmärrän yskän (pun intended). Muita oman elämänsä supersankareita siellä hengittelemässä?

Tätä kirjoittaessa soi: Pearl Jam – Just Breathe

Kommentit (2)
  1. Keholle tulisi olla kyllä niin paljon kiitollisempi, onhan se ihmeellistä miten kaikki toimii ja tätä pysähtymisen pakkoa olen pohdiskellut useaan otteeseen! Aina saapuu joku flunssa tai kolotus mikä pakottaa hidastamaan tahtia.
    Hengittelen itse tällä hetkellä vähän pidempäänkin, kun hälytysmerkeistä huolimatta jatkoin hullun naisen tahtia ja kyllä se keho sitten tässäkin tapauksessa ilmoitti, että nyt ollaan muuten uupuneita eikä enää jakseta. 🙂 Nyt siis tosiaan hengittelemässä, miettimässä/tekemässä kivoja juttuja ja rauhoittelemassa hälytystilassa olevaa kehoa sairaslomalla.

    1. Juurikin näin. Tiedän mitä tarkoitat. Ehkä sitä vielä joskus oppii kuuntelemaan kehon signaaleja. Mun tapauksessa työ on usein niin kivaa etten huomaa ylisuorittavani kehon ollessa äärirajoilla. Paljon tsemppiä ja lepoa sinnekin! 💙

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *