Kammottava tuskan karvapallo ja muita suosikkeja

Torstaita tupaan! Kuinka jumalaiselta tuntuu kuiva keli, kun on muutaman päivän taistellut tuulta, sadetta ja alati otsassa kasvavaa sarvea vastaan. Kukaan muu siellä jo kaipaisi lunta? Mä suorastaan janoan jalkojen alla narskuvaa kinosta, timanttien lailla hehkuvaa lumimaisemaa ja ennen kaikkea aurinkoisia pakkaskelejä, jotka päättyvät kuumaan kaakaoon lähikahvilassa. Okei, ehkä mä hieman romantisoin tätä rakkauttani talvea kohtaan, mutta ihan oikeesti, syksy voisi jo väistyä. Toisaalta joka kerta kun katson ulos, en voi olla miettimättä ilmastomuutosta ja miltä tulevaisuus näyttää. Ainakin siltä, että sadevaatteiden hankinta voisi olla ajankohtaista. Onneksi olen fiilistellyt kivojakin juttuja menneeltä viikoilta. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Tässä tulevat tämän hetken korttelisuosikit eli 3 x KALLIO EDITION.

Kestosuosikki Riviera

Kuva: rivierakallio.fi

Parasta Kalliossa. Piste. Kuten leffateatterin sivuillakin sanotaan niin talo tarjoaa elämänmakuista draamaa ja tarpeeksi kuivaa valkkaria. Se riittää minulle. Rakastan paikan punaisia sohvia melkein yhtä paljon kuin listalta saatavaa Iskenderia. Se menee niin klassikoiden kuin hömpän kylkiäisenä. Pieni taivas kipossa eli reilu annos leipäkuutioita, Döner Harjun vegaanista seitania, punakaalia, vegaanimajoneesia ja yrttejä. Niin hyvää että näin annoksesta kerran unta. True story! Psst. Jos Oscarit ovat juttusi, niin parhaan elokuvan ehdokkaat ovat juuri nyt ohjelmistossa.

 

Viimeksi kävin deittini kanssa katsomassa Catsin. Ja yllätys yllätys…. En vihannut sitä, kuten ilmeisesti nyt kuuluisi sanoa. Etukäteen varoiteltiin että Cats on kammottava tuskan karvapallo. Ei ollut niin paha. Toimitus huom. kuvituskuvan viinillä ei ollut osuutta asiaan. Ehkä. Jennifer Hudsonin lauluääntä kuuntelisin valkokankaalta vaikka hänet olisi kääritty karvapekoniin anyday. Idris Elban pylly toimii aina – myös kaameassa kastroidun uroskissan karvapuvussakin. Elokuvan tanssijat olivat jumalaisia. Omaan synkkään huumoriini uppoaa kisujen kisailu siitä, kuka saa kuolla ja syntyä uudelleen. Yhdeksästä elämästä kun on niin hankala päästä eroon. Mutta turhaan minä tässä puolustelen, menkää itse katsomaan. Ja ottakaa sitä Rivieran kuivaa valkkaria. Että mjau vaan sinne!

Kuva: Catsmovie.com

Power Core Pilatesta StepUpissa

Työpaikkani sallii 2h liikuntaa työajalla, jota ei vähennetä palkasta. Kuinka luksusta! Toisaalta näin sen pitäisikin olla, mikäli halutaan huolehtia työntekijöiden terveydestä, kun ikää tulee lisää. Aloitin maanantaina Power Core Pilateksen pitkän tauon jälkeen. Kyseessä on tehokas voimapilatespohjainen harjoittelu, jota tehostetaan käyttämällä renkaita tai painopalloja, joiden avulla liikkeiden voimaa voidaan lisätä tai harjoitteita vastavuoroisesti myös helpottaa. Pilates sopii erinomaisesti tukilajiksi moniin lajeihin ja minulle erityisesti ilma-akroon, sillä kehon hallinta paranee, voimatasot kasvavat ja notkeutta tulee lisää. Ensimmäinen tuntikokemus takana ja voin tunnustaa että oli muuten rankka treeni. Jatkoon!

Leipätehtaan aarre Bruket Café

Paikka, jonne palaan kerta toisensa jälkeen. Piskuinen Bruket sijaitsee Leipätehtaan sydämessä. Alakerrasta löydät kahvilan ja seuraavalta tasolta lounasravintolan. En ole koskaan syönyt huonoa lounasta siellä. Keittiön kulmakivinä ovat satokausiajattelu ja itse tehty, todella herkullinen ruoka. Ravintola on myös erityisen tarkka ruokahävikin minimoimisessa. Jos olet kyllästynyt lounasbuffien linjastoon, niin käy ihmeessä nauttimassa kauniisti rakennettu annos pöytiin tarjoiltuna. Lämmin suositus myös paikan työntekijöille. Bruketin henkilökunta on todella ihana. Ai niin! Tärkein meinasi unohtua. Torstaisin saa pannaria, vaikka sitä ei listalla luekaan.

Heitänkin seuraavaksi haasteen ilmoille. Linkkaa blogikirjoituksesi tai kommentoi alle oman korttelisi tai alueesi kolme kivointa paikkaa just nyt. Laitetaan hyvä kiertämään. Kommenttiboksi on auki!

Tätä kirjoittaessa soi tietenkin: Cats Soundtrack 2019 – Jellicle Songs for Jellicle Cats

kulttuuri leffat-ja-sarjat oma-elama hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *