Kuukauden kokeilu: Osteopaatin syleilyssä

Ihanaa maanantaina sinne ruutujen toiselle puolelle! Täällä on menty aikamoista vauhtia tuo helmikuun ensimmäinen pätkä. Viikko piti sisällään uusia työprojekteja ja niistä neuvotteluja, ihania minitupaantuliaisia ystävien kanssa sekä eläinlääkärivisiittejä. Kun kiireisen viikon päätteeksi, minulle tarjoutui tilaisuus testata veloituksetta kohta valmistuvien osteopaattien hoitoa Osteopatiakeskus Valossa, koko kroppani huusi riemusta. Miten ihana tapa aloittaa uusi viikko!

Kuva: Toa Heftiba 

Helsingin Ruoholahdessa toimiva Osteopatiakeskus Valo oli ensikohtaamisesta lähtien aurinkoisen lämmin paikka. Pääsin aluksi täyttämään esitietolomakkeen, jossa selvitettiin kattavasti tämänhetkiset oireet sekä yleinen terveydentila. Sitten vuorossa oli lyhyt haastattelu, jonka aikana täydennettiin esitietolomakkeesta saatuja tietoja. Tämän jälkeen pääsin hurmaavan Sadun käsittelyyn, joka tutki minut perusteellisesti käyttäen työkalunaan palpaatiota eli tarkkaa nivelten, lihasten, sidekudoksen ja muiden kehon kudosten tunnustelua, Satu teki minulle myös useamman ortopedisen testin alaselkäkivun vaivan määrittämiseksi.

En tiedä miten kuvailisin kokemuksen ilman että kuulostan hihhulilta, sillä paikoitellen minusta tuntui, ettei Sadun kädet juurikaan edes liikkuneet, mutta silti rankani aukeni ja liikkui enemmän ja enemmän. Oma tärkeä roolini oli lähinnä maata rentona ja hengittää. Suoritukseni siinä oli ihan 6/5. Ammattirentoutuja-ainesta! Tiesitkö muuten, että käsittelemällä pääasiassa niveliä, lihaksia ja sidekudoksia osteopaatti pystyy vaikuttamaan laajasti kehon toimintoihin kuten esimerkiksi ruuansulatukseen ja hengitykseen? Magic!

Kuva: Tim Chow 

Hoidon jälkeen jäin litkimään vettä, ennen kuin astuin takaisin kirpeään talviaamuun. Sovittiin heti seuraavalle kuukaudelle uusi hoitokerta. Sen verran maaginen kokemus tuo oli, että on pakko päästä testaamaan uudestaan.

Oletko testannut osteopatiaa tai muita kehoa hoitavia taikametodeja? Mikä on oma suosikkisi?

Tätä kirjoittaessa soi: Joe Corry, MNEK – Head&Heart

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *