Lokakuun kirjanurkkaus

Syyskuussa en juurikaan ehtinyt kirjojen pariin, joten lokakuussa otettiin takaisin korkojen kera. Mikäli kaipaat uutta luettavaa eri genreistä niin ota seuraavat vinkit talteen. Oma lukeminen loppukuussa pyöriikin sitten pitkälti matkaoppaiden ja matkablogien parissa. Seychellit odottavat viikonloppuna. Ja mun kesäloma vol 2. Olen niin innoissani, että ne kuuluisat levikset repee ihan just.

Elizabeth Gilbert – Tyttöjen kaupunki

Eat, Pray, Love teoksen lukeminen muutti elämäni. Kirjan kuvaus missä päähenkilö itkee yöllä äänettömästi kylpyhuoneen lattialla, koska hänen suhteensa on tullut päätökseen ja hän kokee pettäneensä kihlattunsa, on kuin suoraan omasta elämästäni. Mikään muu teos ei ole valanut minuun yhtä paljon toivoa siitä, että pärjään elämässä yksinkin kuten Eat, Pray, Loven kirjoittanut upea Elizabeth.

Voitte kuvitella siis intoni, kun tartuin Gilbertin uusimpaan novelliin Tyttöjen kaupunki. Ja se ei todellakaan pettänyt. Mitä saadaan, kun yhdistetään New York, kupliva ja jännittävä 40-luvu sekä teatterin maailma kaikkine herkullisine hahmoineen? Hittielokuva hittikirjan pohjalta, jos allekirjoittaneelta kysytään. Ahmin teoksen yhden yön aikana enkä saanut sitä mielestäni seuraavana päivänä. Viritä puuhkasi valmiiksi ja hyppää mukaan nokkelaan ja rakkaudentäyteiseen showmaailmaan. Tyttöjen kaupunki odottaa juuri sinua!

Saku Tuominen – Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on

Takakannessa lukee vain yksi lause: ”Kirja niihin hetkiin, kun siltä ei tunnu”. Voi kun olisinkaan saanut teoksen käsiini koronavuonna 2020. Voisin ajatella monista asioista täysin eri lailla. Tuominen opettaa liki kädestä pitäen miten oman mielenrauhan pystyy säilyttämään, jopa silloin kun henkilökohtainen maailmanloppu koittaa. Tärkein neuvo minkä kirjasta nappasin? Voimme elää elämäämme siten, ettei mikään ole kovin ihmeellistä. Tai siten, että kaikki on.

Reni Eddo-Lodge – Miksi en enää puhu valkoisille rasismista

Vuonna 2014 Reni Eddo-Lodge julkaisi blogitekstin otsikolla ”Miksi en enää puhu valkoisille rasismista”. Viraalihitiksi nousseesta kirjoituksesta meni muutama vuosi aikaa ja Reni päätti kirjoittaa ajatusten pohjalta kattavan tietopaketin. Tuhannet kiitokset siitä! Teoksessaan Eddo-Lodge tarkastelee mustien historian häivyttämistä, luokan ja rodullisuuden yhteyttä, valkoisten etuoikeutettua asemaa, monikulttuurisuuden pelkoa sekä valkoista feminismiä erityisesti Isossa-Britanniassa.

Historiamme todistaa, että valkoisilla on varaa olla perehtymättä rasismin historiaan, vaikka juuri valkoinen etuoikeus on ongelmien ydin. Teoksen luettuasi et voi enää ummistaa silmiäsi.

Jenni Janakka ja Kaisa Merelä – Himokirja

Oletko koskaan miettinyt miten puhua seksistä esimerkiksi kumppanin kanssa? Miten kommunikoidaan niistä asioista, mitkä on ollut kivoja ja toimivia sekä mitkä asiat kiinnostavat ja ehkä innostavat kokeiluun? Himokirja pureutuu suositun Himocast-podcastin kuuntelijoiden polttavan kutkuttaviin kysymyksiin. Ja niitähän riittää.

Kauas ollaan tultu legendaarisen Suosikki-lehden Dear Ekin Bees&Honey -palstan ajoilta. Janakka ja Merelä muistuttavat meitä kaikkia raikkaalla tavalla siitä, ettei ole vain yhtä tapaa harrastaa seksiä.

Onko ylläolevat teokset sinulle tuttuja? Mitä on sinun lukulistallasi juuri nyt?

Tätä kirjoittaessa soi: Belle and Sebastian – Wrapped Up In Books

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *