Lonkeronharmaata

Sää kuin morsian, sanotaan. Jos menisin tänään naimisiin, niin en haluaisi yhtään kuvaa muistoksi. Sen verran masentavan rumaa ulkona on tällä hetkellä. Tuo harmaus ja vetisyys on musertavaa. Sumumassa painaa alleen. Jos saisin valita, niin käpertyisin peiton alle ja tulisin esiin vasta keväällä. Tähän vuodenaikaan nousevat esiin myös ne sitkeimmät virukset, joita vastaan saa käydä loputonta taistelua. Luulin olevani jo täysin terve, ennen kuin menin eilen tankotunnille. Jouduin hengittelemään joka liikkeen välissä lattialla ja päässä huippasi niin lujaa että jouduin jättämään venyttelytunnin väliin. Venyttelytunnin! Sen verran loppu olin. Illalla sitten Finrexiniä naamaan ja sohvalle. Aamulla heräsin ilman ääntä, kurkku kipeänä ja voimat veks. Että se siitä ihmeparantumisesta, jonka luulin koittaneen viikonloppuna Tukholmassa, kun kävin pikaisesti työmatkalla naapurimaassa.

IMG-2228.JPG

Näin ihanan aurinkoiselta näytti myös sunnuntain paluumme Helsinkiin. Kuva on otettu laivan kannelta ja taustalla siintää yks lempparikohteistani eli Suomenlinna. Niin kivaa kun sai ottaa myös kerrankin mieheni mukaan, niin ei tarvinnut jättää perjantai-illan deittejä väliin. Mun työ tarjosi tällä kertaa niin dinnerin kuin shown M/S Gabriellan hoteissa, joten deitti-ilta onnistui täydellisesti. Mahtavaa kun voi kerrankin yhdistää työn ja huvin. Bonuksena vielä käppäilyä keväisessä Tukholmassa. En edes muistanut että olin pari päivää aikaisemmin ollut täysin flunssan kielissä kotisohvalla.

IMG-2233.JPG

Olin etukäteen päättänyt että käymme Fotografiskassa katsomassa uusimmat näyttelyt ja jos aikaa jää, niin etsin itselleni uuden kamelinvärisen kevättakin. Mieluiten villakangasversion. Kuten kaikissa hyvissä suunnitelmissa, välillä on parasta vetää improna. Tukholman aurinko oli niin valloittava ettemme millään voineet lukita itseämme sisätiloihin tuntikausiksi vaan halusimme kävellä ympäri kaupunkia ja nauttia keväisestä valosta ja lämmöstä. Käytiin ostamassa kotiinviemisiä Eatalystä, joka muuten vihdoin ja viimein löytyy läheltä. Ei tarvitse lähteä Jenkkeihin asti. Lisäksi miehen pyynnöstä minut vietiin (lue: raahattiin!) Science Fiction -kirjakauppaan, jonne menivätkin suureksi yllätykseksi viimeiset ropot. Huikea paikka! Suosittelen jokaiselle sarjakuvien, leffojen, lautapelien ja klassikkokirjojen ystäville. Viikonloppuna olisi uudestaan suunta työn puolesta Tukholmaan. Ehkäpä se kevättakki ja Fotografiska tulevat hoidetuiksi tällä kertaa. Saas nähdä. Mutta sitä ennen snif, trööt ja takaisin sohvalle.

12742045_10153359307241190_4993859506681516154_n.jpg

Ainoa mikä auttaa tähän harmaaseen päivään ja kestoflunssaan on kissavideot. Paremman puutteessa myös kissakuvat. Nää jäbät on mun kolliveljeksiä, jotka tekevät kaiken suurella intohimolla niin kuin kissan kuuluukin, oli kyse sitten syömisestä, tappalusta tai rakastamisesta. Tuun aina hyvälle tuulelle kun katson tätä kuvaa. Ja toivottavasti jos joku muukin kärsii lonkeronharmaan aiheuttamasta ankeudesta saa murusen iloa elämään tämän kuvan myötä. Talvi ei kestä ikuisesti, eihän? Oi kevät tule jo!

Tätä kirjoittaessa soi: Felix Mendelssohn – Spring Song  

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *