Lontoon matkavinkit osa 3: Viihdettä ja shoppailua West Endin kulmilla

Lontoon matkavinkkien kolmas ja viimeinen postaus tulee tässä. Kuten aikaisemmista vinkeistä olette ehkä päätelleet, niin kahdessa päivässä ehtii yllättävän paljon puuhastella, vaikka välimatkat Lontoossa ovatkin eri luokkaa kuin Helsingissä – saati sitten muualla Suomen kaupungeissa. Viimeisenä päivänä mies lähti lapsuuden ystäviensä kotikulmille, joten sain rauhassa keskittyä Lontoon lempipuuhiini eli teatteriin ja ikkunashoppailuun.

Mikäli Lontoon teatteritarjonta kiinnostelee, niin kerrottakoon että, sunnuntai ei ole paras päivä mennä viihtymään. New Yorkin Broadwayllä päivillä ei ole niin paljon väliä, mutta Lontoon West Endissä paras valikoima on yleensä ma-la aikavälillä. Sunnuntaina monet teatterit ovat kiinni ja työryhmä viettämässä ansaittua vapaapäivää. Siitäkin huolimatta onnistuin näkemään kaksi hyvin erilaista, mutta erittäin laadukasta teosta.

Kävin katsomassa Six the Musicalin matineassa. Sitä minulle oli suositeltu ennakkoon. Musikaalin kesto oli verrattain lyhyt, vain 1h 15min mutta tykityksen määrä oli sitä luokkaa, että pidempi teos olisi saattanut tuntua raskaalta. Musikaalin tarina kertoo Englannin kuningas Henrik VIII:n kuudesta vaimosta ja heidän suhteestaan Henrikiin heidän itsensä kertomina. Vaimot ovat lähteneet yhdessä konserttikiertueelle ja kilpailevat siitä kenellä oli kaikkein kurjin suhde kuninkaaseen. Englannin kuningas Henrik VIII on historian ristiriitaisimpia hahmoja. Hän oli siis naimisissa yhteensä kuusi kertaa, mestautti kaksi vaimoaan ja riitautui katolisen kirkon kanssa sillä seurauksella, että Englannissa alkoi uskonpuhdistus. Lisäksi hän oli kiivas, arvaamaton ja ilkeä luonteeltaan.

Näistä lähtökohdista katsottuna voikin itse kukin kuvitella, miten viihdyttävä paketti saatiin aikaan, kun vaimojen ääni pääsi kuuluviin. Törkeän taitavaa laulua, komiikkaa sekä all female cast bändiä myöten. Arvostan! Kaiken lisäksi tajuttoman nerokkaat lyriikat ja tarttuvat melodiat. Suosittelen musikaalia niin West Endin konkareille kuin myös niille, joille musikaalimaailma on vieraampi.

Iltanäytöksen helmeksi valikoitui The Play That Goes -niminen komedia. Miten herkullista onkaan, kun yleisö pääsee todistamaan pienen teatteriseurueen ensimmäistä isompaa teosta ”Murhamysteeriä”, mutta kun sekä näyttelijöissä että tekniikassa on tunareita eivätkä lavasteetkaan meinaa pysyä paikoillaan on soppa valmis. Yleisö nauroi, huusi ja kohahteli mukana alusta loppuun. Mun posket oli tulessa kaikesta nauramisesta. Oivaltava, hillitön, roisi – brittikomiikkaa parhaimmillaan. Mene ja koe itse!

Teatterielämysten lisäksi ehdin suorittaa kaikkien aikojen speed shopping ennätyksen. Suurin osa kaupoista oli auki sunnuntaina vain klo 12-18 välillä ja lauantai-illan bileiden jälkeen aamuherätys oli aika tahmeaa. 🙂 Joudun siis valikoimaan tietyn alueen ja tekemään täsmäiskut lempikauppoihini. Valitsin Covent Gardenin, sillä kauppojen lisäksi myös teatterit olivat siellä, joten pystyin hyödyntämään teatteriesitysten välisen ajan. Ostoksia tarttui mukaan Kate Spadeltä (upeat korvikset 70% alennuksella), All Saintsiltä (uusi lempipaitani) sekä ihastuttava Baies tuoksukynttilä Diptyquelta. Winning!

Lontoo kutsuu uudestaan kesäkuussa. Silloin vietetään ystäväni kolmekymppisiä kaveriporukalla. En malta odottaa! Lisää matkavinkkejä tulee sitten kesällä.

Tätä kirjoittaessa soi: Six the Musical (studio cast recording) – Ex-wifes

kulttuuri matkat teatteri ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *