Maailman toisella puolen

Matka (1).jpg

Kuvalähde: Messukeskus / Matkamessut 2019

Viime viikon deitti-ilta suuntautui Matkamessuille. Kun ei ole varaa lähteä kauas tai edes Pariisiin asti dinnerille, niin mennään sitten lähelle haaveilemaan ja inspiroitumaan. Vain mielikuvitus on rajana. Ruokapuolikin tuli samalla hoidettu, sillä Matkamessuilla oli tarjolla street food -herkkuja eri maista. Samaisilla messuilla vuosi sitten kohtasimme herrasmiehen Madagascarista. Hän maalasi niin upean kuvan kotimaastaan ja kaikesta mitä heillä on tarjota matkailijalle, että yhtäkkiä lokakuussa huomasimme olevamme samaisen herrasmiehen matkailualan yrityksen asiakkaina tutustumassa Madagascariin ihan livenä. Ikimuistoinen reissu, jota en tule unohtamaan koskaan. Enkä varsinkaan makeja, Madagascarin kuuluisia puoliapinoita, joiden kohtaminen sademetsässä oli unelmien täyttymys. Madagascarista täytyy vielä kirjoittaa muutama erillinen postaus, sen verran hieno maa on kyseessä ja paljon vinkkejä jaettavana eteenpäin. Psst! Ettei unohdeta siirappia kokonaan, niin samaiselle reissulla poikaystäväni kosi minua autiolla paratiisirannalla. Siitäkin myöhemmin lisää.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6331.jpg

Voitte hyvin arvata että jännitti jo valmiiksi että lähdetäänkö Messuilta matkaliput kourassa kohti lentokenttää ja meneekö loppuvuoden budjetti ihan kuralle, kun kaksi reissuaddiktia lähti kohti Pasilaa perjantaina. Eikä tarvinnut pettyä tänäkään vuonna. Messuilla parasta on ihmisten ja erilaisten kulttuurien kohtaaminen. Kukapa muu osaisi kertoa kotimaastaan niin mielenkiintoisia asioita ja käytännön vinkkejä kun sieltä kotoisin oleva tai siellä asuva henkilö. Jälleen kerran minut yllätti kuinka ylpeitä ihmiset ovat omasta taustastaan ja kotimaastaan. Hölötimme 3,5 tuntia putkeen eri ihmisten kanssa ja hyvin olisi mennyt vielä toiset mokomat. Ja niin kuin arvata saattaa myös tänä vuonna sain oman top 5 listan tulevista reissukohteista kirjattua mielen sopukoihin.

  1. Vuorigorillojen kohtaaminen Ugandassa
  2. Kapkaupunki sekä Sardine Runin seuraaminen livenä Etelä-Afrikan vesissä
  3. Island hopping ja snorklaus jättiläiskilpikonnien kanssa Seychelleillä
  4. Aktiiviloma Azoreilla
  5. Split sekä lähisaaret Hvar, Brac, Vis (Mamma Mia -leffan jatko-osan kuvankaunis filmauslokaatio) sekä Plitvicen kansallispuisto

VU9DcRI9RP6AgWHn%8ehyg_thumb_631a.jpg

Viime kesänä emme päässeet lomia viettämään poikaystäväni kanssa samaan aikaan ollenkaan. Viisi viikkoa erossa ja kaiken lisäksi eri maissa ei ollut kummankaan mieleen, joten sovimme jo hyvissä ajoin, että tänä kesänä olemme edes viikon samassa paikassa. Viikon vuoksi ei kauas matkusteta, joten haravoin sopivia kohteita Euroopasta. Tämän kesän kohde on paikka, joka on ollut bucket listillä jo pidempään. Suuntamme Kreikan Santorinille Oian kylään, joka on kuuluisa auringonlaskuistaan. Auringonlasku täytyy nähdä juuri Oiassa, eikä missään muualla, koska siellä se on kuulemma niin uskomattoman upea, väittävät reissubloggaajat ja matkailusivustot. Sitä siis odotellessa. Saako jo ruveta pakkaamaan?

Tätä kirjoittaessa soi: Haloo Helsinki – Maailman toisella puolen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *