Makumatkalle Georgiaan

Lapsuuteni ruokailun kulmakivet ovat olleet gruusialaisen eli georgialaisen keittiön khachapurit, khinkalit ja lobiot. Kaikki suussa sulavan herkullisia – mutta niin rasvaisia ja raskaita, ettei sen jälkeen tarvinnut syödä ainakaan viikkoon. Voitte siis kuvitella innostukseni määrän, kun oli mun vuoro järjestää deitti-illan ohjelmaa. Support the local- hengessä, halusin kerrankin jättää keskustan ravintolan rauhaan ja pysyä kotikulmilla. Espoon Haukilahdessa sijaitseva Rioni on saanut huikean suitsutuksen ja massat liikkeelle, vaikka ravintola onkin varsin tuore. Voi pojat ja tytöt, kyllä tuolle suitsutukselle oli perusteita.

Kuvassa huikea alkupalalautanen kahdelle, jossa mm. kasvisnyyttejä munakoisorullia ja erilaisia salaatteja. Pääruoiksi valikoituivat georgialainen kebab ja lihapullakeitto sekä valikoima lämpimiä liha- ja juustotäytteisiä leipiä. Tämän jälkeen olo oli sen verran pinkeä ettei auttanut kun myöntää tappionsa. Jälkiruoka saa odottaa seuraavaan kertaan. Ruokakooma iski välittömästi kotiin päästyämme ja illaksi valikoitu georgialainen Corn Island -elokuva jäi katsomatta. Traileri vaikutti ainakin hyvältä. Sen verran ehdittiin katsoa ennen kuin unimaailma vei.

Mikäli haluat kokea tämän elämyksen, niin suuntaa ”Jedan” ostarille. Mutta muista se pöytävaraus! Alexander Stubb tuli treenikamat päällä noutamaan omat illallispussinsa herkuttelumme aikana ja illan aikana nähtiin useampi ruokafirman lähetti. Sana on kiirinyt. Ja hyvä niin. Oli pakko muuten ostaa tuota leipää vielä erilliset satsit himaan. Tajuttoman herkullista settiä.

Tätä kirjoittaessa soi: Katy Perry ft. Migos – Bon Appetit

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *