Mikä koukuttaa just nyt

Tässä lomaleskeydessä on ollut yllättävän hyviä puolia, jotka helposti unohtaa parisuhteen syövereissä. Yksi niistä on telkkariruudun omiminen ilman huonoa omatuntoa. Kerrankin voi katsella vain niitä sarjoja ja leffoja mitä haluaa ilman kompromissin häivää. Olen ottanut näistä kahdesta viikosta kaiken irti. Katselulistalla on ollut niin kriitikkojen suosikkeja kuin myös omia guilty pleasure valintoja. Tässä siis tämän hetkiset suosikkini.

Mrs. America (HBO Nordic)

Huikean hienossa HBO uutuussarjassa konservatiivit ja naisasialiike ottavat yhteen 70-luvun Yhdysvalloissa. Cate Blanchett tekee mielettömän roolityön feminismiä vastustaneena konservatiivisena Phyllis Schlaflynä. Sarja perustuu tositapahtumiin ja kurkistaa sen ajan Amerikkaan ja näyttää maailman sekä konservatiivisen Schlaflyn että Gloria Steinemin ja Shirley Chisholmin kaltaisten feministien silmin. Sarja vilisee huikeita näyttelijöitä ja Cate Blanchettin lisäksi Mrs. Americassa on mukana mm. Uzo Aduba, Elizabeth Banks, Rose Byrne, Margo Martindale ja Tracey Ullman. Lämmin suositus!

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (Netflix)

Sitten siirrytään siihen guilty gleasure osastoon. The Story of Fire Saga on taattua hömppää ja pakollista katsottavaa kaikille euroviisufaneille. Elokuva kertoo Islannin huonoimman bändin matkasta Euroviisuihin. Pääosassa loistavat Will Ferrell ja Rachel McAdams, joita en aluksi osannut mitenkään kuvitella samaan elokuvaan pääpariksi, mutta Fire Sagassa sekin jotenkin toimii. Leffa on täynnä pieniä tärppejä niin Islannin matkailijoille kuin euroviisuilijoille, vaikka jenkit menevätkin välillä vikaan ja rytinällä yksityiskohtien suhteen.

Elokuvaan on pääparin mukaan saatu nimekkäitä näyttelijöitä ja laulajia kuten Mikael Persbrandt,  Pierce Brosnan, Dan Stevens sekä Demi Lovato. Elokuvan paras kohtaus on tietysti euroviisubileet, jossa tosielämän euroviisuikonit laulavat Song-A-Long hengessä. Tämä leffa kannattaa katsoa ystävien kanssa! Omassa lähipiirissäni on laulajia, joten aion ehdottomasti lyöttäytyä heidän kylkeen kun katson leffan uudestaan, niin katsotaan saadaanko omassa olkkarissa laulugeimit pystyyn.

Mitä sinä katsot juuri nyt? Uusia sarjasuosituksia kaivataan kuumeisesti.

Tätä kirjoittaessa soi (tietty): Will Ferrell, My Marianne – Husavik (My Hometown)

kulttuuri leffat-ja-sarjat kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *