Minne bootsit seuraavaksi vie

Käytiin viikonloppuna pyörähtämässä Matkamessuilla parin vuoden tauon jälkeen ja vaikka tapahtuma ei ole enää entisessä loistossaan, niin oli kiva nähdä tuttuja  eri osastoilla sekä hakea inspiraatiota tuleville reissuille. Naurettiin poikaystäväni kanssa, että meidän pitäisi ruveta tiettyjen maiden travel influenssereiksi, sillä sen verran paljon trafiikkia keräsimme esimerkiksi Madagascarin ja Seychellien osastoille, kun kerroimme osastonvetäjille reissukokemuksistamme heidän maassaan. Madagascarin pisteen Jonah lahjoitti meille Madagascarin vaniljaa, joka on muuten sahramin jälkeen maailman toiseksi kallein mauste.

Messuilla jos jossain huomasi myös ruoan hinnan nousun, sillä sen verran poskettomia hintoja oli Matkamessujen Street Food kojuilla. Sai kyllä suosiolla unohtaa erilaisten herkkujen maistelun, jos meinasi vielä säästää rahaa dinnerille ja drinksuille. Ja niistä kuuluisista drinksuista puheenollen, lämmin suositus ravintola Loi Loin drinkkilistalle, jonka pariin suuntasimme messujen jälkeen. Jos olet ginin ystävä, niin tämän kokemuksen jälkeen, olet sitä vieläkin enemmän.

Kuva: Claudia Altamimi 

Kirjoitin muutama vuosi sitten oman inspiraatiolistan tulevista reissuista. Silloin haaveilin mm aktiivilomasta Azoreilla ja Island Hoppingista Seychelleillä. Nämä ovatkin sittemmin toteutuneet. Ehkäpä nyt on taas hyvä aika kirjata oma inspiraatiotaulu täyteen erilaisia kohteita. Kuka tietää, ehkäpä nämä unelmat vielä joskus toteutuvat. Toki maailma on taas muuttunut, lentojen hinnat kallistuneet, mutta saahan sitä ihminen haaveilla vai mitä? Tässä siis oma bucket list tulevista reissukohteista ei missään tietyssä tärkeysjärjestyksessä.

  1. Glamping telttailua Marokossa ja seikkailuloma Marrakechissa. Kukapa ei haluaisi tutustua autiomaahan ratsain tai päästä makaamaan tähtien alle Saharan autiomaassa.
  2. Vuorigorillojen kohtaaminen Ugandassa. Edelleen mun listalla. En osaa edes selittää miksi tämä on sydäntäni lähellä. Afrikka mantereena on vain vienyt palasen sielustani.
  3. Vaellusloma Kroatissa ja saarihyppely. Kuinka siistiä olisi asua laivassa ja parkkeerata joka päivä eri satamaan? Kroatin kirkkaat vedet houkuttelevat suuresti.
  4. Rommia Karabianmerellä. Tässä vaiheessa kaikki saaret käyvät oikein hyvin. Sydän sykkii pikkaisen lujemmin Bahaman saarilla sijaitsevalle Exuma Cays Land and Sea Parkille, jossa sijaitsee yksi saaren parhaimmista riuttaekosysteemeistä. Sinne olisi todella kiva päästä katselemaan merenväkeä.
  5. Ranskan Polynesia. On se sitten Tahiti, Bora Bora tai Moorea, niin tänne olisi päästävä edes kerran elämässä. Saaristo kun on maailman parhaita paikkoja valaiden katsomiseen – ja valaiden kanssa uimiseen. Oih!

Tältä näyttää minun unelmalistani tällä hetkellä. Yhtään reissua ei ole vielä buukattu ja seuraava ulkomaankohde on työmatka Tukholmaan, mutta ei anneta sen lannistaa. Ehkäpä minäkin pääsen vielä joku päivä pitkälle reissulle jonnekin kauas.

Mikä on sinun unelmakohteesi? Minne haluaisit matkustaa juuri nyt ja miksi?

Tätä kirjoittaessa soi: Nancy Sinatra – These Boots Are Made for Walkin’ 

kulttuuri matkat tapahtumat-ja-juhlat ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *