Parasta just nyt x 5

Kukaan muu kyllästynyt vapaaehtoiseen karanteeniin eli sosiaaliseen etäisyyteen muista ihmisistä? Täällä alkavat seinät kaatua päälle, kun kaikki aktiviteetit tapahtuvat kotoa käsin. Ruokailut, viimeiset täydet työpäivät ennen lomautusta, vapaa-ajan vietto – kaikki tapahtuu nyt samassa pienessä huoneessa. Murtunut jalkapöytä tekee omat haasteensa liikkumisen suhteen, joten ulkoilmassa lenkkeily ja pitkäkestoiset kävelylenkit eivät ole vaihtoehtoja. Siksipä toivon kovasti, että meidän hallitus ottaa vieläkin järeämmät toimet käyttöön, jotta saadaan epidemian kulku hidastumaan ja tartuntahuippu madaltumaan. Ehkäpä pääsemme muutaman kuukauden päästä palaamaan pikku hiljaa takaisin normiarkeen, jos nämä keinot otetaan käyttöön.

João Barbosa

Sen kyllä sanon vielä, että jos joku on joskus sanonut, että suurinta nautintoa on viettää koko viikonloppu neljän seinän sisällä ei ole koskaan ollut karanteenissa. Voisi mieli aika pian muuttua vastakkaiseen suuntaan. Keräsin teille tänään viihdemaailman ensi-apu laukun asioista, joista olen saanut voimaa ja iloa kotoa käsin.

Yle Areena: Verta, hikeä ja T-paitoja

Tiesitkö että vaatebisnes saastuttaa globaalisti enemmän kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä? Sarjassa neljä muotiin intohimoisesti suhtautuvaa vaikuttajaa saa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua vaateteollisuuden nurjaan puoleen. Sarja avasi omat silmäni, vaikka en pikamuotia juurikaan kuluta. Sarjan katsomisen jälkeen omat kulutustottumukseni ovat muuttuneet totaalisesti. Koronan aiheuttama tilanne onkin tuonut lisäaikaa oman vaatekaapin kriittiselle tarkastelulle.

Roberto Nickson

StepUp Online: Alkeisbaletti

Ilma-akrobatian treenien loppuminen on ahdistanut itseäni tässä tilanteessa kaikkein eniten. Uusia treenimuotoja on ollut pakkokin hakea. Jotain tarpeeksi rauhallista, mutta silti hyödyllistä koko keholle. Aloitin balettitreenit täällä. Palvelu on ilmainen ja tarkoitettu kaiken ikäisille. Oman elämänsä ballerina kuittaa. Plié away!

Stage24: Pieni merenneito

Tiesitkö että voit nauttia Oopperasta ja Baletista virtuaalinäyttämöllä? Stage24-videopalveluun julkaistaan joka maanantai ja torstai esitystallenteita menneiltä kausilta. Ensimmäisenä nähdään Pieni merenneito, joka tulee katsottavaksi tänään torstaina klo 19.00. Ennen esitystä klo 18.30 alkavat treffit tekijöiden kanssa. Toimittaja Sami Sykkö haastattelee tanssijoita Mira Ollilaa ja Jouka Valkamaa, jotka kertovat paitsi Pienestä merenneidosta, myös arjestaan muuttuneessa tilanteessa. Luksusta omalta kotisohvalta.

Seuraavaksi lukulistalle

Vaikka kirjastot ovat kiinni, kirjallisuutta on laajalti saatavissa verkon kautta. Maksuttomiakin e-kirjoja ja e-äänikirjoja löytyy niin Helmet-kirjastojen e-kirjastosta kuin monista muista palveluista. Aloita täältä. Adlibris ja muut verkkokaupat toimittavat edelleen kotiin tai lähimpään noutopisteeseen, mikäli haluat ostaa jotain omaan kirjahyllyyn. Mä aloitin eilen kahlaamaan Dale Petersonin jättiteosta; Jane Goodall – The Woman Who Redefined Man. Äitini paljasti jo minulle että synttärilahjaksi on tulossa How to Be a Person in the World: Ask Polly’s Guide Through the Paradoxes of Modern Life, jonka olen halunnut lukea jo pitkään.

Positiivinen ajattelu

Olen huomannut, että mitä enemmän luen uutisia, sen masentuneempi minusta tulee. Olenkin päättänyt, että avaan uutisotsikot kerran päivässä, jotta tiedän missä mennään, mutta en enää seuraa jokaista koronapäivitystä, kun avaan nettiselaimen. Sen sijaan keskityn hyvään. Huomaan koko ajan ajautuvani positiivisen psykologian opintoja tarjoaville sivustoille. Onko tässä jokin syvempi merkitys, mitä minun kuuluisi elämässäni tehdä? Aika näyttää.

Voiko koronatilanteesta ylipäätänsä ajatella mitään positiivista? Kyllä voi. Alla kaksi videota, jotka antavat ajattelemisen aihetta. Toinen tuore, toinen 6 vuotta vanha, mutta edelleen ajankohtainen. Kysymys kuuluu? Kun pääsemme jälleen elämään normaalia elämää, voimmeko koskaan tämän jälkeen palata vanhaan?

Mites siellä pärjätään? Miten SINÄ voit juuri tänään?

Tätä kirjoittaessa soi: François Chaplin – Chopin: Nocturnes

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *