Pientä suurta pintaremonttia

Kaupallinen yhteistyö: Sortter Oy

Onko sinulla sellaista erityistä paikkaa, jonka pelkkä näkeminen tuo rauhallisen ja kotoisan olon? Paikka, joka tuntuu siltä oikealta kodilta, kun sinne palaa? Paikka, jonne aina kaipaat, kun sieltä lähdet? Minun salainen puutarhani on lapsuudenkotini, joka on säilynyt melkeinpä karmilleen samanlaisena kuin se on ollut isäni asuessa siellä. Isäni, jonka lempeän vakavat kasvot muistan vain valokuvista. Koti, jonka jokaisessa henkäyksessä asuu edelleen äitini kosketus ja rakkaus.

Lapsuudenkotini ja sen pysähtynyt ympäristö vie minut aikamatkalle ajankohtaan, kun elämä tuntui sarjalta loputtomia, toinen toistaan suloisempia mahdollisuuksia. Aikaan, jolloin huonot päätökset eivät värittäneet vielä viattoman elämää. Tuo rakas paikka on koti, missä vietin ensimmäisen oikean suomalaisen joulun, jossa itkin ensimmäiset teini-iän angstiset kyyneleet, ja jonne pakenin aikuisena, kun maailma murjoi kerta toisensa jälkeen. Voi jos seinät osaisivat puhua, mitä tarinoita ne kertoisivatkaan.

Äiti, minä ja lempiserkkuni

Paluu tähän salaiseen puutarhaani toimii omana nuoruuden lähteenäni. Siellä voin vaeltaa omien ajatusteni kanssa, olla luova, päästää irti menneisyyden virheistä ja palata takaisin siksi lapseksi, joka istui ikkunalaudalla lukien seikkailukirjoja toinen toisensa perään valoisina kesäiltoina. Nyt tuo ihana turvasatamani on luhistumassa. Ei siksi, ettemme olisi välittäneet siitä, vaan siksi ettemme aiemmin olleet valmiita muuttamaan mitään tuosta salaisesta kolostamme, jossa aika on pysähtynyt, vaikka muu maailma on mennyt menojaan.

Nyt on kuitenkin tullut aika laittaa lapsuudenkotini uuteen uskoon. Luoda uusia muistoja. Päästää pikkuhiljaa irti ja säilöä ne rakkaimmat asiat sydämeen, ei varastoon pölyttymään. On aika huoltaa, uusia, restauroida. Vielä on pitkä valintaprosessi edessä, kenelle uskallan tuon kotiremontin ja vastuun antaa, mutta onneksi voin aloittaa helpommasta eli rahoituksesta. Blogia pidempään lukeneet, muistavat kuinka olen kerran erehtynyt ottamaan höttöisin perustein ensimmäisen lainan minkä sain ja vielä ekalta kysymältäni pankilta. Arvatkaapa kuinka paljon jälkikäteen harmitti, kun tajusin miten paljon ekstraa jouduin maksamaan.

Äiti ja minä

Nyt ollaan vanhempana ja viisaampana liikenteessä. Tällä kertaa päätin kilpailuttaa lainan useammalla toimijalla sekä eri pankeilla ihan muina oman elämäni massikeisarina. Pankkien tarjoamat hinnat sekä lainaehdot poikkeavat toisistaan ja vaihtelevat myös asiakaskohtaisesti. Yhdelle hakijalle edullisinta remonttilainaa tarjoava pankki ei välttämättä ole se edullisin vaihtoehto toiselle hakijalle. Tämän vuoksi lainojen hintavertailu kannattaa tehdä aina ennen lainan nostamista. Tätä en voi korostaa tarpeeksi.

Jos sinulla on mielessä oman kodin pikku fiksaus tai isompi remontti, niin suuntaa ehdottomasti oman pankkisi lisäksi myös tänne. Lainojen kilpailuttaminen Sortterin avulla on ilmaista, eikä tarvitse sitoutua lainan ottamiseen, mikäli ei löydä sopivaa tarjousta. Vinkki viitonen! Kiinnitä lainan valinnassa erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon. Se nimittäin ottaa huomioon myös mahdolliset lainan avaus -tai tilinhoitopalkkiot ja on vertailukelpoinen eri lainanmyöntäjien välillä. Tämän kun olisin jaksanut viimeksi katsoa lainaa valitessani, niin elämä olisi ollut piirun verran edullisempaa. Live and learn! Niinhän se menee.

Sain kuin sainkin yhden erittäin kilpailukykyisen tarjouksen ja nyt jännitetään vielä pankkien vastauksia ennen lopullista päätöksentekoa. Sen jälkeen onkin aika laittaa lapsuudenkotini uuteen uskoon. Vinkkejä luotettavista ja täyden palvelun remonttifirmoista otetaan lämmöllä vastaan.

Nolan Issac

Mistä sinä haaveilet? Onko ajatuksissasi toteuttaa jokin suurempi unelma?

Tätä kirjoittaessa soi: Madness – Our House

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *