Pintaa syvemmälle

Olen aikaisemmin kertonut blogissani siitä, kuinka nautin uimisessa eniten vapaasukelluksesta luonnonvesissä ja pinnan alla kuhisevan elämän tarkkailusta. Kun muutama vuosi sitten menin kokeilemaan pyrstösukellusta eli monoräpylän ja pyrstön kanssa tehtävää merenneitouintia olin täysin myyty. Lajissa kun yhdistyvät sadunomaisuus, näyttävyys ja luonnon kunnioittaminen.

Toki oma aloitukseni sisälsi niin uimalakkia, uimalaseja, sporttiuikkarin sekä pingottuneen asenteen oppia kaikki liikkeet täydellisesti. Kauas ollaan tultu tuosta vaiheesta. Kävin viikonloppuna Helsingin Merenneitokoulun järjestämässä mermisten retriitissä, jossa treenasin tulevia vedenalaisia kuvauksia varten poseerausta vedessä. Ei muuten ole helppoa pysyä paikallaan vedessä silmät auki ja peruukki päässä. Muutamat naurut saatiin aikaiseksi, kun etäisesti suohirviötä muistuttava olento nousi tuon tuosta pinnalle haukkomaan happea.

Jos laji kiinnostaa, niin jo edellä mainittu Helsingin Merenneitokoulu järjestää kokeilukertoja todella usein. Muitakin toimijoita toki löytyy. Apua harrastuspaikan etsintään tarjoaa  mm. Suomen Merenneitoharrastajat ry. Facebookissa kokoontuu alan harrastajien ryhmä, josta saa vinkkejä ja apuja pyrstöjen ja muiden varusteiden etsintään. Suosittelen lämpimästi testaamaan. Tämä on yksi niistä kivoista harrastuksista mitä voi tehdä esimerkiksi oman lapsen kanssa.

Ja kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, niin saatiinhan se yksi maaginen otoskin otettu. Kunnia kuvasta menee omalle poikaystävälle. Hän yleni tuolla instagram husbandien ylimpään kategoriaan.

Oletko jo testannut pystösukellusta? Mulle saa laittaa kaikki mieltä askarruttavat kyssärit.

Tätä kirjoittaessa soi: Skott – Mermaid

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *