Pystösukeltamaan mars!

Räpylä pystyyn, jos olet lapsena haaveillut eläväsi pienen merenneidon vedenalaisessa taikamaailmassa? Samainen lapsenomainen innostus ja euforia on tullut aikuisena minulle kaksi kertaa. Viime kesänä kuin vedin pyrstön päälle ja vapaasukelsin sukeltajien seurassa Santorinin kirkkaissa vesissä. Toisen kerran viime lauantaina Veikkolan Sukellus-Areenalla aikuisten merenneitojen retriitissä. Tämä oli ensimmäinen kertani pyrstön kanssa vedessä sitten koronakevään ja voi tytöt ja pojat, kun teki hyvää. Rauha minkä saavuttaa pinnan alla on jotain sanoinkuvaamatonta. Sitä melkein menee meditatiiviseen tilaan.

Kuva:Sharon McCutcheon 

Aloitin pyrstösukelluksen eli tuttavallisemmin merenneitouinnin keväällä 2019. Harrastus vei sen verran mukanaan, että nykyään istun Suomen merenneitoharrastajien hallituksessa, ja olemme hitaasti mutta varmasti levittämässä lajin ilosanomaa eteenpäin. Jos haluat aloittaa harrastamisen, niin suosittelen ehdottomasti hyvän valmentajan kurssille menevistä. Mikäli tapahtumat ja kannatusjäsenyys kiinnostaa, niin lämpimästi tervetuloa yhdistyksen jäseneksi.

Pääkaupunkiseudulla pääsee esimerkiksi Helsingin Merenneitokoulun oppiin ja heidän kauttaan voi hankkia oman räpylän ja pyrstön sekä kokeilla esimerkiksi merenneitojoogaa. Mikäli aiot kokeilla merenneitouintia itsekseen ja avovedessä, niin älä tee sitä ainakaan yksin. Muista aina ottaa kaveri mukaan ja vuorotelkaa pyrstöjen kanssa. Tärkein muistisääntö merenneitouinnissa on se, että vaikka olisitkin hyvä uimari, niin pyrstö heikentää uimataitoa. Vähimmäisvaatimuksena lajille on, että sinun täytyy pystyä uimaan vähintään 50 metriä, osaat sukeltaa ja kellua sujuvasti. Ilman näitä taitoja ei avovesiin ole mitään asiaa.

Kuva: Nsey Benajah

Aloittelijan pyrstön ja räpylän saa hankittua esimerkiksi Fin Fun Mermaidista. Ostin itse ensimmäiset pyrstöni Suomesta, mutta ne hajosivat noin 20 käyttökerran jälkeen, joten halpaa kiinakamaa on valitettavasti moni suomalainen maahantuoja täynnä. En suosittele. Mikäli pyrstön haluaa tilata Euroopasta, niin Helsingin merenneitokoulun kautta saa saksalaisen MagicTailin laadukkaita pyrstökankaita, nämä ovat turvallisia ja hyväksi todettuja. Jos lajiin hurahtaa sitten toden teolla niin kurkatkaa näitä upeita pyrstöjä Mertailorilta ja FinFolkilta. Asuihin, peruukkeihin, koruihin ja meikkeihin sa toki halutessaan uppoamaan pienen omaisuuden, mutta perustreenaukseen et tarvitse kuin uima-asun, pyrstön ja räpylän. Moni koulu tarjoaa pyrstöt vuokralle kurssin ajaksi, joten selviät vähemmällä rahallisella panostuksella.

Ja hei mikä parasta – merenneitoilu ei todellakaan ole vain lapsille. Lajin parissa on runsaasti aikuisia, naisia ja miehiä. Jos et usko, niin katso upea video alta. Viikonlopun kuvaajamme pisti mielenkiinnosta ensimmäisen kerran elämässään pyrstön päälle ja kokeili miltä tuntuu kerrankin olla kuvattavana. Superlahjakkuus, eikö?

Oletko kokeillut merenneitouintia? Kommenttiboksi on auki, mikäli haluat tietää lisää lajista.

Tätä kirjoittaessa soi: Enya – Orinoco Flow

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *