Rakkaudesta autoon

Kaupallinen yhteistyö: Sortter Oy

Kuva: Ilinca Roman 

Olen elämässäni ajanut töiden puolesta kymmeniä autoja, mutta omistanut itse vain kaksi ajoneuvoa. Auto on ollut harvoin pelkästään kulkuväline, sillä oma auto kantaa aina mukanaan tunteita ja muistoja. Ensimmäinen autoni oli sähkönvioletti Ford Fiesta, jonka ostin lainarahalla, heti kun sain ajokortin. Auto oli paljon ajettu, todella huonossa kunnossa ja pajalla enemmän kun käytössä, mutta tuo aika edustaa minulle aikuisuuden ensi seikkailuja ja itsenäisyyden rakentumista. Toisen auton hankin kolmekymppisenä hyvältä ystävältä, kun erosin ensimmäisestä pitkästä suhteesta. Sporttisen valkoinen Volkswagen Golf oli modernin sinkkunaisen menopeli. Kuka tarvitsee pelastavaa ritaria valkoisella ratsullaan, kun voi huristaa matkaan omin ”hevosvoimin”?

Yksi automerkki on silti ollut ylitse muiden. Olen haaveillut tästä autosta niin pitkään kun muistan. Rakastuin Miniin ensimmäisen kerran lapsena, kun katsoin telkkarista Mr. Beaniä. Nauroin, joka kerta kun Mr. Bean yritti päästä pois tästä keltaisesta miniatyyriautostaan tai saada sitä parkkiin. Teininä kuuntelin The Beatlesia ja luin lehdistä, kuinka kaikilla bändin jäsenillä oli managerin lahjoittamat Mini Cooper S:t jo kultaisella 60-luvulla. Vuosituhannen vaihteessa ollessani parikymppinen, idolini Madonna ajeli mustalla Mini Cooperillaan ympäri Lontoota ja lauloi Ministään jopa kappalessaan American Life. ”I drive my Mini Cooper, and I’m feeling super-duper” ….

Kuva: Nellia Kurme

Olen pärjännyt viimeiset 7 vuotta ilman omaa autoa. Nyt kun oman auton hankinta on jälleen ajankohtainen sekä töiden että äitini heikentyneen terveydentilan vuoksi, voitte varmaankin arvata mikä malli on hankintalistalla? Yihaa! Toki koronatilanne teki omat tuhonsa puskurirahastolle, joten autolainan kilpailutus- ja vertailupalvelu tulee nyt tarpeeseen. Olen aikaisemminkin luottanut kotimaisen Sortterin tarjoamaan palveluun. Osa muistaakin lapsuudenkotiani remonttia koskevan postauksen.

Sortterin käyttö on todella helppoa. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset vain säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat. Autolainaa varten täytin yhden lomakkeen, johon aikaa meni se 2 minuuttia. Rahoituksen kilpailuttaminen on turvallista, sillä Sortter tekee yhteistyötä vain luotettavien pankkien kanssa. No entäs ne lainatarjoukset sitten? Leikittelin eri lainasummilla ja edukkaimman tarjouksen saat kun sinulla on vähän käsirahaa omasta takaa auton ostoon. Voit toki hakea lainaa Sortterin kautta myös koko kauppasummalle ja ostaa auton täysin ilman käsirahaa aina 60 000 € asti.

Omalta osaltani yksi tarjous oli ylitse muiden ja sain sen seuraavilla spekseillä:

 • Hain autolainaa avopuolisoni kanssa yhdessä.  Lainalle tuli heti paremmat ehdot. Takaajaa lainalle ei tarvita.
 • Laina-ajan laskeminen yhdellä vuodella alaspäin toi jo huomattavaa säästöä.
 • Myöskin pienempi lainasumma, jolla voi kuitata auton ostoon tarvittavan käsirahan oli edukkaampi kuin omalla pankilla.

Kuva: Ilinca Roman 

Koska Sortterin käyttö on niin älyttömän nopeaa, pääsen jo tällä viikolla käymään Minin jälleenmyyjällä. En voi uskoa, että pääsen vielä tämän vuoden puolella tekemään roadtrippejä lähiseudulle omalla kiitäjällä. Leikittelin viikonloppuna Minin sivuilta löytyvällä konfiguraattorilla eri väreillä ja lisävarusteilla. Mini Hatchback Cooper lähtee tilaukseen valkoisilla vauhtiraudoilla ja värissä Chili Red, koska pienimmät chili on tulisimpii. Mustakaan ei ollut huono vaihtis, mutta onhan punainen tuossa merkissä aika ikoninen valinta vai mitä sanotte?

Kuva: Oma Mini- konfiguraattori

Oletko ostamassa autoa? Mikä automerkki tai malli on lempparisi ja miksi?

Tätä kirjoittaessa soi hyvän tuulen kasariklassikko: Billy Ocean – Get Outta My Dreams, Get Into My Car

Kommentit (2)
 1. Voi apua mikä ihanuus.
  Muutama vuosi takaperin tein itselleni lupauksenpoikasen, että jos vielä ”vakkariduunin” kuittaan määräaikaisuuksien virran jälkeen, niin hemmottelen itseäni elämäni ensimmäisellä tuliterällä autolla ja nythän se tilanne pätkähti päälle että elokuun alusta mieltä ja kukkaroa lämmittää toistaiseksi voimassa oleva työsoppari…
  Niinpä useampi tunti on kulunut tutkaillessa, että JOS nyt auton ostaisin, niin mikähän se olisi.Lisäherkkuna olen päättänyt, että JOS sen kulkimen ostan, on se cabriolet…

  Harkinnassa ovat siis:
  Mini Cooper Cabrio
  Fiat 500C
  kolmantena listalla on VW Beetle, mutta sitähän ei enää pakasta saa ja tilalle tullut T-roc on ehkä vähän liian överi minulle kuitenkin.

  Saa nähdä kuinka eukon käy, autokuume on tunnetusti paha tauti…

  1. Moikka! Avoautoa mäkin kattelin eka, mutta katollisen parkkipaikan puute pakotti tuohon umpimalliin. VW Beetle oli myöskin harkinnassa (toinen suosikkini), mutta rakkaus Mineihin voitti tämän erän!

   Tsemppiä autokuumeen keskelle. Omani johti nyt ostoksille! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *