Rakkautta ensi puraisulla

Upea, inspiroiva ja mieltä avartava viikko takana. Kolme päivää tuli vietettyä Helsinki Design Schoolin penkillä opiskellen Illustratoria, kuvitusta ja Photoshopin käyttöä. Ja niinhän siinä kävi, että oman osaamisen ja ennen kaikkea erikoistumisen alue alkaa pikku hiljaa hahmottua. Kirjoitan koulusta vielä myöhemmin lisää, mutta voin jo nyt sanoa kun puolet opinnoista on takana, että opiskelujen aloittaminen oli oikea päätös ja juuri sitä mitä tarvitsin omalle urakehitykselle.

Perjantaina oli perinteisen treffi-illan aika ja minun vuoroni suunnitella illan ohjelma. Varasin ikkunapöydän legendaarisesta ravintola Kappelista, jossa vietetään parhaillaan bliniviikkoja maaliskuun loppuun asti. Blinejä on tarjoiltu Kappelissa ensimmäisen kerran jo 1800-luvulla, joten ravintolalla on pitkät perinteet. Venäläistaustaisena täytyy toki myöntää että nämä blinit eivät edusta minulle niitä autenttisia ohuita lättyjä, joita kotona kutsumme blineiksi, mutta nautin myös näistä paksuista pannukakuista suuresti. Eikä Kappelin tarjonta ollut todellakaan mikään pettymys.

Suosittelen lämpimästi Blinipalettia, joka sisältää yhden blinin lisäksi siianmätiä, punasipulia, smetanaa, poromoussea, kylmäsavulohitartaria, katkarapuskagenia, suolakurkkua ja metsäsienisalaattia. Annos kustantaa 33,90 € ja lisäblinin saa yhden euron hintaan. Tilasimme optimistisesti lisäblinit molemmille, sillä seurauksella että sain hädin tuskin toisesta blinistä puolikkaan syötyä. Blinit olivat luvatun mukaisesti rapeita, herkullisen pehmeitä, mutta ennen kaikkea todella täyttäviä. Lupaan ettet jää nälkäiseksi!

Nauroin kun näin poikaystäväni ottaman kuvan. Kyllä ihminen voi sitten näyttää onnelliselta, kun on kuplivaa kädessä ja ihanaa ruokaa lautasella. Onneksi blinikausi jatkuu niin pitkään, että herkuttelemaan ehtii toistekin. Seuraavaksi raahaan mukaani ystävät nauttimaan näistä rapeista herkuista. Sen enempää adjektiiveja käyttämättä, kiteytän raporttini tähän lauseeseen: Kappelin blinit olivat rakkautta ensi puraisulla.

Käytkö yleensä nauttimassa blineistä? Mikä on lempitäytteesi?

Tätä kirjoittaessa soi: Beethoven – Violin Sonata no. 5 in F major, op. 24 

Kristóf Baráti, Violin. Klára Würtz, Piano

Kommentit (2)
  1. Tuo blinipaletti näyttää kyllä todella hyvältä! 🙂

    1. Kyllä! Maku ja ulkonäkö täysi kymppi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *