Rovaniemen vinkit: Huskyajelulla

Ihanaa laskiaistiistaita! Tuntuu että olen ollut blogin parissa viimeksi monta viikkoa sitten. Siitä varmaankin tietää että pitkä viikonloppu on onnistunut, kun mieli on edelleen pilvissä ja Rovaniemen maisemissa. Ystävänpäiväviikonloppua vietettiin tällä kertaa mitä parhaimmassa seurassa, kun näin rakkaita opiskelukavereita pitkästä aikaa. Näistä jumalattarista olen kirjoittanut aikaisemmin, joten suosittelen lukaisemaan tämän tarinan ennen kuin jatkat postauksen parissa. Mikäli matkailuhammasta kolottaa, niin huolet pois. Tällä viikolla tykitän teille Rollon ja lähiseudun matkavinkkejä. Sen jälkeen voitkin kaivaa toppahousut kaapista ja suunnata kohti maagista pohjoista.

Talo, jossa asuu rakkaus eli meidän viikonlopun residenssimme

Saavuttiin perjantaiaamuna talviseen Rovaniemeen, josta siirryimme ystäväni talolle brunssille. Ajattelin alkuun, että meillä etelässä on nyt valkoista, mutta se ei ole mitään verrattuna Rollon valtaviin kirkkaanvalkoisiin kinoksiin ja lumen alla piileskeleviin puunoksiin, jotka kylpivät auringon valossa. Se kuuluisa lapsenmielinen onnentunne pääsi valloilleen ja olisin halunnut hypätä jokaikiseen lumipenkkaan. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan.

Brunssin jälkeen suuntasimme Sierijärven rannalle Husky & Yoga Natureen, jossa meitä odottivat Antti ja Aksana sekä 20 siperianhuskyä, jotka ulvonnasta päätellen olivat revetä liitoksistaan, kun tajusivat että kohta pääsee juoksemaan metsään. Jos olet kuullut kuinka paljon mekkalaa ryhmä huskyjä saa aikaiseksi, I feel you. Yksi jättikokoinen ulvova sumutorvi olisi miten kuvailisin tuota ääntä. Vitsikästä kuinka ääni lakkasi kun seinään kun päästiin liikenteeseen.

Uljas Rölli

Saimme Aksanalta loistavan perehdytyksen valjakkoajon saloihin, joka tulikin tarpeeseen, sillä saimme oman reen. Olen haaveillut huskyajelusta koko elämäni ajan ja tuo kolmetuntinen meni kertalaakista elämäni huippuhetkiin. Maasto oli juuri sopivan monipuolista. Pitkää suoraa järven jäällä, jonka jälkeen kohti haastavampia maastoja suoraan metsän siimekseen. Paikoitellen välimatkat valjakkojen välillä jäivät niin pitkiksi että tuntui kuin olisin ollut täysin yksin koirien kanssa keskellä talven ihmemaata. Kokemus oli niin maaginen, että suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle.

Charmikas Kinkku (kröhöm siis oikealla)

Pari kertaa onnistuttiin myös menemään lumipenkan kautta, mutta MacGyver-henkisellä keplottelulla pääsin joka kerta vauhdissa takaisin kyytiin. Koirat eivät nimittäin turhasta pysähtele ja reestä irti päästäminen voi johtaa vähän pidempään vaellukseen, kun alunperin suunnitteli. Kierroksen jälkeen autoimme koirulit takaisin tarhaan ja painelimme perässä halimaan ja hellimään ihania sankareita. Sen verran oli kavereilta puhti pois, ettei pihahdustakaan enää kuulunut. Huskyt saivat juosta sydämensä kyllyydestä ja me saimme ihanan elämyksen. Win win! Jäimme vielä hetkeksi fiilistelemään kokemusta ja lämmittelemään nuotion äärelle kuuma mehu käsissä.

Sääntö numero 1. Pidä molemmat kädet reessä. Hups!

Antti ja Aksana olivat molemmat niin sydämellisiä ja ihania ihmisiä, että haluan ehdottomasti vierailla tuolla tunnelmallisella maatilalla uudestaan. Heidän huskykotinsa on nimittäin aivan Rovaniemen kupeessa 13 kilometrin ajon päässä keskustasta, joten vierailu kannattaa ehdottomasti lisätä omalle bucket listille, jos suuntaat Rolloon tai lähialueille.

Huskyjen jälkeen olikin oiva hetki Rollon parhaalle pizzalle Pure Pizzassa. Loistavaa seuraa, paljon naurua, lasi(t) valkkaria kyytipojaksi ja pihasaunan kautta unten maille, niin saatiin tämäkin ikiliikkuja hetkeksi pauselle.

Oletko ollut huskysafareilla? Halusitko tukea huskyja tässä tiukassa maailman tilanteessa? Nyt voit helposti lahjoittaa kympin rekiajeluihin, jotta vähävaraiset perheet ja erityisesti nuoret ja lapset pääsevät kokemaan tämän maagisen elämyksen.

Tätä kirjoittaessa soi: RiFF RAFF – Husky

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *