Röyhkeyskouluun mars!

Jenni Janakan ajatus Röyhkeyskoulusta syntyi erään palaverin yhteydessä, kun Janakka jutteli toisten naisten kanssa työelämästä. Keskustelussa toistuivat kaikille meille naisille tutut lauseet, kuten ”En mä sit kehdannut…” ja “Olis siinä kai sit pitänyt…”. Tiedätkö sen tunteen, kun kovasti haluaisit lähteä tavoittelemaan unelmaasi, oli se sitten tietty työpaikka, uusi harrastus tai vaikka parisuhde, mutta arkailu ja itsensä epäileminen torpedoivat ajatuksen heti alkumetreille? Jenni Janakka tietää miltä se tuntuu ja siksi hän päätti tehdä asialle jotain. Röyhkeyskouluna alkaneen kurssin anti on nyt saatu kirjan kansien väliin ja hyvä niin. Tämä kirja on nimittäin helmi!

Kuva:Tuumakustannus.fi

Tärkeä vinkkiviitonen heti alkuun. Kirjan läpikäyntiin tarvitset aikaa ja ennen kaikkea muistiinpanovälineet. Kirja on täynnä loistavia harjoitustehtäviä, jotka omalta osaltaan auttavat naisia ilmaisemaan sekä itseään että mielipiteitään vahvasti ja häpeilemättä. Kirja antaa oivat eväät oman osaamisen tunnistamiseen ja itseluottamuksen rakentamiseen. Mikäli olet aikeissa päivittää CV:tä ensi vuodelle, niin lue kirja ensin ja listaa osaamisesi vasta sen jälkeen. Usko pois, se kannattaa!

Röyhkeyskoulussa puhutaan paljon mm. kiltin tytön syndroomasta ja huijarisyndroomasta. Molemmat itselleni todella tuttuja aiheita. Kiltin tytön syndrooma johti aikanaan ensimmäiseen burnouttiin, koska en osannut sanoa ajoissa ei, vaan haalin kaiken vastuun ja ne paskat työtehtävät, mitä muut eivät halunneet. Siitä olen onneksi oppinut eroon. Huijarisyndroomaa en ole vuosien kokemuksen ja uuden tiedon omaksumisen myötä edelleenkään onnistunut karistamaan. Ikuinen epävarmuus ja tunne siitä etten osaa mitään, vaikka niin esitän, on jatkuvasti läsnä. Kirjassa oli loistavia vinkkejä  huijarisyndroomasta kärsiville. Meitä on varmasti monta.

Joulukuun loppu menee ainakin tässä osoitteessa Röyhkeyskoulua tankaten. Samalla voi kehittää itselleen sopivan mantran toistettavaksi aina kun on aikeissa astua epämukavuusalueelle. Voit vapaasti lainata omaani:

Minä osaan. Minä tiedän. Minä riitän.

Voimaannuttavaa joulua pupuset!

Tätä kirjoittaessa soi: Janet Jackson – Nasty

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *