Sadepäivän kirjat: aaveita ja kauhua

Minulla on oma erillinen pino kirjoille, joita luen silloin kun sataa ja ukkostaa. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta tietty tunnelma saa kirjan vielä enemmän eloon. Muutaman päivän sadekeli olikin juuri omiaan seuraaville herkuille.

Helsingin henget: opas aaveiden pääkaupunkiin

Tiesittekö että myös Helsinki on täynnä levottomia sieluja? Helsingin henget (Vanessa Kairulahti, Karolina Kouvola) sisältää yli kaksikymmentä tositapahtuviin perustuvaa kummistustarinaa ja ihmiskohtaloa. Samalla saat tiiviin lukupaketin Helsingin historiasta. Tosiuskovaisille on jopa piirretty opaskartta, jotta kummitustalot pääsee näkemään iltakävelyn aikana. Harmaat ja valkoiset rouvat, päättömät sotilaat, öisin vaeltavat kuuluisuudet, seinään muuratut elävältä kuolleet. Tämän jälkeen et koskaan katso tuttuja rakennuksia samalla tavalla. Olen vuosien saatossa työskennellyt mm. Aleksanterin teatterissa ja tuntenut siellä lymyilevän kuuluisan haamun, kun avaamani raskaat ovat sulkeutuneet itsekseen ilman minkäänlaista ilmavirtaa. Lue jos uskallat!

Kehtolaulu

Leïla Slimani Kehtolaulu järkyttää ja jättää sanattomaksi. Jos olet herkkä, niin jätä väliin. Tämä on kunnon psykologinen trilleri ranskalaisella twistillä. Kirja alkaa siitä, kun rikos on jo tapahtunut. Järkyttävää surmatyötä keritään auki lanka kerrallaan. Tarinan päähenkilöt, uraa tahoillaan rakentavat kahden lapsen vanhemmat Myriam ja Paul palkkaavat lastenhoitaja Louisen. Louise on kiltti, lasten rakastama, hiljainen ja siisti apulainen, joka pitää heidän kotinsa moitteettomassa järjestyksessä, lapset tyytyväisinä ja naapurit kateellisina. Mutta onko se koko totuus? Kuinka paljon ihminen uskaltaa luottaa lastenhoitajaan? Kirjaa avaa niin Myriamin, Paulin kuin Louisen taustat. Kirjan kantavia teemoja ovat niin vanhemmuuden hankaluudet, uran ja perheen yhteensovittaminen, köyhyys ja yhteiskuntaluokat, yksinäisyys ja vallankäyttö. Kirja kiihtyy loppua kohti. Loppua, jonka lukija jo tietää. Istuin pitkään hiljaa, kun luin viimeisen kappaleen. Tämä kirja jättää jäljen.

Oletko tutustunut näihin teoksiin? Mitä mieltä olit?

Tätä kirjoittaessa soi: Leonard Cohen – Hallelujah

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (4)
  1. Kiitos taas vinkeistä 🙂

    1. Ole hyvä! 🤗 sun viimeksi ehdottama kirja on jo lainausjonossa.

      1. Hienoa! Sininen huvila? Se oli ihan loistava! Toinen suht saman aihepiirin kirjan löysin myös joka on Niina Within: Joko taas Stella. 🙂

        1. Juurikin se! Täytyy tuo Within kirja pistää tilaukseen. Kiitos! 🤗

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *