Seychellit osa 2 – Mahé

Pieni matkaopas Seychellien paratiisisaarista on edennyt toiseen osioon. Viime matkapostauksessa kerroin kuvankauniista La Diguesta, joten suosittelen lukemaan sen ensiksi ennen kuin jatkat tämän blogipostauksen lukemista. Olen jälleen piilottanut linkkien taakse muutaman TikTok-videon reissusta, niin saatte vähän parempaa kuvaa maisemista ja nähtävyyksistä. Olin sen verran laiska valokuvaamaan maski päällä yli 30 asteen helteessä, että kuvasaldoni on aika onneton. Suutarin lapsilla jne vai mites se nyt menikään? Mutta sitten asiaan.

Mahé on Seychellien saarista suurin ja siellä sijaitsee myös Englannin kuningattaren mukaan nimetty pääkaupunki Victoria. Aluetta ovat hallinneet niin britit kuin ranskalaiset ja nämä vaikutteet näkyvät saarella edelleen. Koska Mahélla elää suurin osa Seychellien asukkaista, pääset heti aistimaan rennon ja värikkään paikallisen tunnelman. Saarten leppoisa me-henkinen kreolilaisidentiteetti syntyy asukkaiden monimuotoisesta taustasta, sillä he ovat Afrikasta, Intiasta ja Kiinasta tuotujen orjien ja siirtotyöläisten jälkeläisiä.

Kaikista saarista pidin Mahésta ehkä vähiten ja jos reissaisin uudestaan, niin vaihtaisin hotellia saaren toiselle puolelle tai viettäisin siellä maksimissaan 3 päivää. Toki luontoa ja patikointia arvostaville tämä saari on ykkösvalinta, sillä saaren vuoret tuovat trekkaajille monipuoliset vaellusmaastot. Mahén hotellimme oli toki upea ja erityisesti oma pikku hotellikissamme, joka ilmaantui samaisella sekunnilla, kun tulimme huoneeseen ja jota ruokimme päivittäin kuului tietenkin viikon kohokohtiin.

Mutta mitä kaikkea Mahélla kannattaa siis kokea? Ihan alkuun suosittelen hyppämään paikallisbussin kyytiin ja sujahtamaan pääkaupunki Victoriaan, jonka keskusta on niin pieni, että sen kiertää 1,5 tunnissa. Käy ihailemassa saarten ainoaa hindutemppelia kaunista Arul Mihu Navasakthi Vinayagaria ja suuntaa sen jälkeen hassusti nimettyyn Sir Selwyn Selwyn-Clarke Marketiin. Tällä torilla teimme parhaimmat tuliaisostokset, sillä valikoimassa on niin mausteita, muita elintarvikkeita, kuin värikkäitä kankaita sekä käsitöitä. Vaikka ravintolassa käyminen on Seychelleillä erittäin kallista, on take away-ruoka suhteellisen edullista. Victoriasta löydät paljon ruokakojua ja pieniä kioskeja, jossa pääset maistamaan paikallisia herkkuja kreolivaikutteineen päivineen.

Yksi matkapäivä kannattaa uhrata joko saaren kiertämiseen autolla tai patikointiin. Valitsimme jälkimmäisen ja suuntasimme Morne Seychelloisin kansallispuistoon, jonka huikeita maisemia sisältävä vuoristopolku päättyi ihastuttavalle Anse Major-rannalle. Ei huolta, jos ei uinnin jälkeen huvita vetää hikisiä patikointikamoja takaisin päälle. Rannalta kulkee myös vesitaksi takaisin Beau Vallon rannalle, jonka varrella sijaitsee suurin osa hotelleista. Samaisella kansallispuiston reissulla törmäsimme paikalliseen herraan ja hänen 24-vuotiaaseen hedelmälepakkoon, jota pääsin ruokkimaan mangolla. Lemmikki goals, ihmiset!

Mahén ikimuistoisin kokemus oli Reef Safari -katamaraaniretki, jossa suuntasimme Sainte Annen meriluonnonpuistoon. Ensiksi ruokimme trooppisia kaloja eväsleivillä, jonka jälkeen hyppäsimme hetkeksi lasipohjaiseen puolisukellusveneeseen ihmettelemään koralliriutan elämää tarkemmin. Lopuksi olikin meidän vuoro hypätä veneestä veteen ihmettelemään kalojen elämää kosketusetäisyydellä. Aamupäivään sisältyi myös herkullinen paikallinen BBQ-buffa laivan henkilökunnan musiikkiesityksen säestämänä.

Iltapäivällä suuntasimme pikkuiruiselle Moyenne-saarelle, jonka englantilainen journalisti Brendon Grimshaw osti 60-luvulla 8000 punnalla muuttaen saaren luonnonparatiisiksi, jossa on enemmän lajeja neliökilometriä kohden kuin missään muualla maapallolla. Grimshaw nimittäin suojeli alueen riuttoja, istutti tuhansia puita ja toi seuraukseen muutamia Seychellien jättiläiskilpikonnia Moyenneen. Mies tosin asutti saarta yksin, mutta hänen kuolemansa jälkeen Moyennesta tuli maailman pienin kansallispuisto, jossa vierailu on ehdoton must!

Seuraavassa osassa käsittelyyn pääsee Praslin ja kuuluisat Coco de mer -palmupuut. Mitä muuta haluaisit tietää Seychelleistä? Heitä toiveesi kommenttikenttään.

Tätä kirjoittaessa soi: Ramin Djawadi  – Robinson Crusoe 

kulttuuri matkat oma-elama
Kommentit (2)
  1. Millaista oli matkustaa nyt korona aikana Seychelleille? Mitä piti ottaa huomioon ja miten se näkyi kohteessa ja sen eri saarilla? 🙂

    1. That Out of Office Girl
      10.11.2021, 20:47

      Hei Suvi! Matkustamiseen vaaditaan neg.koronatestitulos sekä etukäteen netissä täytetty maahantulokaavake. Saarien välillä sai matkustaa vapaasti ja esim. hotellialueella ei vaadittu maskia. Muuten kaikilla saarilla julkisilla paikoilla on toistaiseksi voimassa maskipakko, jonka poikkeamisesta sakotetaan. Tosin turistit rikkoivat tätäkin sääntöä ainakin kaikilla rannoilla. Paikalliset eivät. Kuume mitattiin pikamittarilla kädestä aina dinnerille mentäessä ja kirjattiin nimi ja hotelli varmuuden vuoksi ylös. Näitä poikkeuksia lukuunottamatta matkustaminen tuntui hyvin helpolta ja esim. koneet molempiin suuntiin olivat täynnä lapsiperheitä eli matkustajat ovat taas uskaltautuneet reissuun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *