Seychellit osa 3 – Praslin

Kolmas ja viimeinen osa Seychellien matkakertomusta on täällä. Let´s go!

Praslin oli itse asiassa ensimmäinen saarista, jossa vierailimme ja nyt tiedän ainakin mistä kaikki matkaoppaiden paratiisirantakuvat on otettu. Praslinin rannat ovat uskomattoman kauniita. Vink vink Anse Lazion ranta! Kannattaa siis ehdottomasti vuokrata auto ja kiertää saari ympäri valoisaan aikaan. Disclaimerinä kerrottakoon, että tiet ovat todella kaposat ja vaikka nopeusrajoitus on neljässäkympissä, rikkovat paikalliset tuota useasti ja peltikolareita sattuu harva se tunti.

Rantamakoilun ja rommin siemailun ohessa, kannattaa myös poistua välillä luontoon. Mikäli haluat kokea miellyttävän patikointikokemuksen suuntaa Vallée de Main luonnonpuistoon, joka on itse asiassa Unescon luonnonperintökohde. Yli 300-vuotisten ja liki 30-metristen palmupuiden alla tunnet olevasi keskellä Jurassic Park-elokuvaa. Muista katsoa ylös niin et missaa huikean suuria hedelmälepakoita. Vallée de Main kohokohtiin kuuluvat yli 40-kiloiseksi kasvavat coco de merkookospähkinät, joiden kanssa on vaikea ottaa vakavia kuvia. Ymmärrätte ehkä miksi.

Todellista luontohetkeä kaipaaville suosittelen vierailua Curieuse-saarella sekä snorklausta St. Pierren saaren vesissä. Curieuselle pääset ruokkimaan ihania jättiläiskilpikonnia, jotka on tuotu tälle asumattomalle saarelle Aldobran atollilta. Kuten videosta huomaat, niin nämä kesyt kaverit eivät pelkää tulla syliin, jos sinulla on herkkuja vieressä. Tiesitkö muuten, että luonnonvaraisia jättiläiskilpikonnia asuu ainoastaan Galapagossaarilla sekä Seychelleillä?

Curieusella pääset myös patikoimaan mangrovemetsän keskelle tehtyä polkua pitkin. Sitä ei kannata jättää väliin. Samalle päivälle kannattaa ehdottomasti yhdistää vierailu St. Pierren minisaaren koralliriutalle, joka kuhisee erilaisia kaloja sekä mielettömän upeita merikilpikonnia. Tämä video jää elämään mun muistoihin pitkäksi aikaa. Kuten myös kaikki ne ihanat ihmiset, joita tapasimme reissulla ja joiden kanssa tiemme toivottavasti kohtaavat tulevaisuudessa.

Jos missasit aiemmat osat mun saariseikkailuista, niin kurkkaa ne täältä:

Seychellit osa 1 – La Digue

 Seychellit osa 2 – Mahé

Ihanaa viikonloppua sinne!

Tätä kirjoittaessa soi: Dirty Heads – Vacation

kulttuuri matkat oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *